Fiţe de şmecheri (34)

in Război corupției

DONA DIALLO, ANIMATOAREA MULATRĂ
Majoritatea fetiţelor, atunci cînd sînt întrebate de adulţi ce vor să se facă atunci cînd vor fi mari, răspund prompt: „doctoriţă”. Numai că, de cînd se ştie, Dona a vrut să ajungă dansatoare. Şi a ajuns. De-abia întoarsă din Spania, superba mulatră de 22 de ani este animatoare într-unul dintre cele mai selecte cluburi frecventate asiduu de „high-life”-ul bucureştean. Este sexi, se îmbracă şi dansează provocator. Asta îi e meseria. Numai că bărbaţii care rămîn cu gura căscată atunci cînd o văd dezlănţuindu-se pe o boxă din care duduie muzica house rămîn doar cu privitul. Dona Mirei Diallo are un băieţel de 2 ani şi un ţel în viaţă, pe care este sigură că îl va realiza: „Să mă ridic doar prin propriile mele forţe”. Are 22 de ani şi este născută în zodia Capricornului. Spune despre sine că este extrem de ambiţioasă: „Cînd îmi pun ceva în cap, reuşesc. De exemplu, de mică am vrut să mă fac dansatoare. Şi sînt animatoare într-un club de lux, aşa cum mi-am dorit. Acum, nu mă las pînă nu o să îmi fac propria mea casă de modă. Oricum, costumaţia mi-o fac singură”.
De asemenea, o altă ambiţie a Donei este să schimbe numărul de la sutien de la doi la „trei şi-un pic”. Pentru asta, este decisă să-şi pună silicoane, cît mai repede cu putinţă: „Îmi place să arăt provocator, să fiu deosebită. Pentru o femeie este important să ştie că atrage privirile bărbaţilor, îi dă mai multă încredere în sine”. În afară de dans, cealaltă mare pasiune a tinerei animatoare este matematica: „Am absolvit Liceul «George Călinescu» şi acum mă pregătesc ca la anul să dau la facultate, la contabilitate-finanţe. Sinceră să fiu, în şcoală mi-a plăcut mai mult matematica, la celelalte materii mă mulţumeam să copiez. Eram o maestră în domeniu”. S-a născut şi a copilărit în cartierul bucureştean Colentina. Tatăl său este originar din Guineea Franceză, dar Dona se consideră o „româncă pur-sînge”. Foarte credincioasă din fire, Dona regretă că nu mai are timp acum să se ducă atît de des la biserică: „Atunci cînd eram mică, mă duceam la biserica din cartier de fiecare dată cînd cineva mă jignea pe stradă din cauza culorii. Mai ales pe timpul comunismului, viaţa unei micuţe negrese într-un cartier cum e Colentina nu era prea plăcută, oamenii îmi spuneau tot felul de răutăţi. Mă durea foarte mult, puneam la inimă orice jignire. Dar timpul a trecut, lucrurile s-au schimbat şi acum am ajuns chiar să fiu invidiată de alte prietene pentru că sînt mulatră. Ştiu că, dacă voi dori să urmez o carieră artistică, nuanţa pielii mele poate fi acum un atu”. Este conştientă că atrage atenţia bărbaţilor ca un veritabil magnet sexi, dar dă asigurări că aceştia rămîn doar cu privitul: „Pe stradă, nimeni nu se uită la mine, pentru că mă îmbrac sport, port hanorace, pantaloni largi, nu ies în evidenţă. Dar la club este altceva, acolo mă simt în largul meu. Mă urc pe o boxă şi dansez doar pentru mine, ca şi cum nu ar mai fi altcineva în jur. Mi se întîmplă des să mi se facă declaraţii de dragoste, sau diverse propuneri, dar dansez de atîţia ani şi am învăţat să evit orice discuţie în plus. Acum, cel puţin am noroc că la acest club vine numai lume bună, nu am nici un fel de probleme. Vin noaptea o grămadă de vedete şi fetele îmi spun mereu că nu ştiu ce cîntăreţ sau fotbalist faimos vrea să mă cunoască. Ridic din umeri şi îmi văd de dansul meu”.
După ce a suferit o mare decepţie sentimentală, mulatra care a sucit minţile atîtor români cu bani spune: „Într-o relaţie sînt ceva mai ciudată. În primul rînd, nu-mi plac bărbaţii cu bani, care cred că îşi pot permite orice. Dacă îmi place un bărbat, fac eu primul pas şi îi spun direct că îmi este simpatic. Atunci vine momentul critic. Dacă este prea îndrăzneţ, riscă să-şi ia două palme. Dacă nu mă curtează, îl las în plata Domnului. Mi-ar plăcea un bărbat misterios, care să aibă secrete pe care să încerc mereu să i le descopăr”.
Privind-o pe Dona cum se unduieşte în ritmurile muzicii, nici prin cap nu ţi-ar trece că este o gospodină desăvîrşită: „Îmi place la nebunie să gătesc şi să fac curăţenie. Animatoare sînt la club; cînd plec de acolo sînt o femeie ca oricare alta. Nu vreau să mă laud, dar cred că sînt o gospodină desăvîrşită. Şi, sper, şi o mămică bună. Pentru că am cel mai frumos băiat din lume. Patrick are doi ani şi jumătate şi este o minunăţie: are păr şaten, cîrlionţat, ochi albaştri, este creol şi botos ca mine”.
(va urma)

Tache
(Text preluat din volumul „Fiţe de şmecheri“)

COMENTARII DE LA CITITORI