Florin Zamfirescu: „Schimbarea depinde doar de noi!“

in Lecturi la lumina ceaiului

. Carmen Ionică: Domnule Florin Zamfirescu, am deosebita onoare de a vă adresa cîteva întrebări, avînd în vedere că v-aţi lansat pe scena politică şi alegătorii vor să ştie cît mai multe despre dvs. De ce aţi ales Partidul România Mare şi ce aşteptări aveţi de la electoratul peremist?
. Florin Zamfirescu: Este singurul partid în a cărui doctrină mă regăsesc, în situaţia disperată în care se află acum România.
. C.I.: Domnule Zamfirescu, care credeţi că ar trebui să fie principala calitate a unui politician de marcă şi vă rog să definiţi termenul de politician în viziunea dvs.?
. Florin Zamfirescu: Un politician adevărat trebuie să apere cu orice preţ valorile ţării sale – integritatea, dezvoltarea şi drepturile cetăţenilor ei. Trebuie să se definească prin patriotism, corectitudine şi să lupte pentru normalitate. Să se pună în slujba ţării sale şi să facă toate eforturile pentru ca ţara lui să intre în lumea civilizată pe picior de egalitate.
. C.I.: Aţi declarat, într-un interviu, că sînteţi mîndru că sînteţi român. Ce părere aveţi despre doctrina naţionalistă a partidului pe care îl veţi reprezenta pe listele de senatori?
. Florin Zamfirescu: Naţionalismul bine înţeles este egal cu patriotismul, care nu are nici o legătura cu xenofobia. Da, vreau să fiu mîndru că sînt român!
. C.I.: V-aţi născut în oraşul Călimăneşti şi reprezentaţi judeţul Vîlcea. Cum văd oamenii din judeţ aceste alegeri şi cum simţiţi, din vizitele pe care le-aţi făcut în teritoriu, în campanie electorală, prezenţa acestora la urne? Sînt încrezători într-o schimbare, şi credeţi că Partidul România Mare poate aduce această schimbare în bine a vieţii în România?
. Florin Zamfirescu: Schimbarea depinde doar de noi. Pînă acum, s-a reuşit schimbarea în rău… asta înseamnă degradare! Mă întîlnesc cu diferiţi oameni şi comportarea lor faţă de mine mă obligă să merg mai departe. Întîlnesc numai disperare, probleme nerezolvate şi nişte speranţe puse în mine, care uneori mă fac să mă simt „prea mic, pentru un război aşa de mare“. Voi face tot ceea ce pot, cu speranţa că, alături de mine, vor fi din ce în ce mai mulţi…
. C.I.: Sînteţi o figură proeminentă a vieţii culturale româneşti, cunoscut din filmele, piesele de teatru în care aţi jucat. Poate fi acesta un atu pentru a atrage cît mai multe voturi de partea dvs.?
. Florin Zamfirescu: Da, poate fi un atu! Cu condiţia să nu se rămînă aici. Un actor este şi el un cetăţean, iar un cetăţean adevărat depăşeşte graniţele notorietăţii, prin ideile pe care le susţine şi le propagă. În cazul meu, vreau să trăiesc într-o ţară unde toţi conlucrează la creştere şi bunăstare, la păstrarea tradiţiilor, a culturii şi a dreptului la libera exprimare.
. C.I.: Cu ce credeţi că aţi putea contribui lansîndu-vă pe scena politică alături de Partidul România Mare şi care sînt obiectivele cele mai importante pe care doriţi să le realizaţi odată ajunşi în Parlamentul României?
. Florin Zamfirescu: Trebuie umblat la rădăcina răului. Voi jura pe Constituţia actuală, dar voi face tot ceea ce pot pentru schimbarea ei cu una corectă, care nu va mai permite trădarea, furtul, vînzarea de ţară, distrugerea. Acesta este cel mai important obiectiv al meu. Avem un proiect numit „Constituţia cetăţenilor“.
. C.I.: România este o ţară bogată, cu oameni săraci, care aşteaptă de la guvernanţi să-i scoată la liman, pentru a trăi o viaţă decentă. Populaţia este bolnavă, o demonstrează puzderia de farmacii, care apar precum ciupercile după ploaie. Cîteodată avem impresia că se doreşte reducerea noastră ca naţie, prin nişte „măsuri“ draconice. Salarii de mizerie, spitale în care se moare pe capete, bătrîni care nu mai pot trăi din pensiile de doi lei pe care le au, copii lăsaţi de părinţi, care pleacă pentru a cîştiga nişte bănuţi în plus pentru a le face o viaţă mai bună urmaşilor lor. Cum priviţi toate aceste grozăvii în care se zbate Poporul Român?
. Florin Zamfirescu: Ca pe nişte grozăvii, aşa cum le numiţi. Prin întrebare îmi uşuraţi răspunsul. Sînteţi, deci, alături de noi…
. C.I.: Sînteţi conştient că formaţiunea pe care aţi ales-o este la un nou început de drum. Credeţi că prin prezenţa dvs. veţi aduce un plus de vitalitate reformării partidului?
. Florin Zamfirescu: Poate că da. Eu nu
mi-am propus asta. Ne aşteaptă un viitor teribil de greu. Se alege foarte greu grîul de neghină.
. C.I.: Mai este puţin pînă pe 11 decembrie, data alegerilor parlamentare din acest an. Care sînt aşteptările dvs. şi ce le transmiteţi celor care ar trebui să vă voteze?
. Florin Zamfirescu: În această scurtă campanie electorală, facem tot ceea ce este omeneşte posibil să trezim imensul bazin electoral al PRM-ului. Pe cei care, de ani buni, nu mai ies la vot. Din cauza asta nu cred în sondaje. Exemplul american îmi spune că am dreptate. Lucrăturile de azi ne arată că guvernanţilor actuali le este frică de noi! Ei ştiu ce va urma, dacă oamenii vor ieşi masiv la vot! Aceştia nu mai vor acum nici stînga, nici dreapta, vor normalitate şi să fie stăpîni în ţara lor. Dar mai întîi vor să-şi apere această ţară frumoasă, spre care se întind toate ghiarele!
. C.I.: Vă mulţumesc pentru amabilitatea de a ne oferi acest interviu, vă doresc mult succes şi să obţineţi un post de senator în Parlamentul României.
. Florin Zamfirescu: Dacă nu voi fi eu, vor fi alţii. Ţara se trezeşte! Cam tîrziu, dar mai sînt speranţe. Sînt convins că în toate formaţiunile politice sînt patrioţi. Acestora le adresez acum un mesaj – avem nevoie de familie, de o casă şi de o ţară, cu limba ei, avem nevoie de un loc unde să putem munci, unde să putem trăi şi să ne creştem copiii, nepoţii. Avem nevoie să fim respectaţi de vecini, şi ei respectaţi de noi. Dumnezeu a creat limbile pămîntului, ca să anuleze trufia de a deveni dumnezei. Sîntem oameni şi putem fi fericiţi cu toţii!

COMENTARII DE LA CITITORI