Fraţi români, la 25 mai să-i trataţi ca pe nişte ciumaţi pe toţi cei care au fost în cîrdăşie cu organizaţia teroristă UDMR!

in Lecturi la lumina ceaiului

În timp ce revizionismul Budapestei ia amploare,

ziarul „Adevărul“ scrie despre români şi unguri (12)

 

Se impune a adăuga încă ceva la replica dată celor publicate în ziarul „Adevărul“, serialul „Adevărul despre români şi unguri“, deoarece agresivitatea revizioniştilor unguri, acţiunile întreprinse de către aceştia împotriva României, au atins cote maxime. În urmă cu 1 an, revista „România Mare“, din 5 aprilie 2013, publica o alarmantă scrisoare deschisă, adresată premierului României, Victor Ponta, intitulată scurt: „Patria în primejdie!“, document de o importanţă covîrşitoare faţă de pericolul ce pîndeşte Ţara, fiind semnat de dr. Corneliu Vădim Tudor, preşedintele Partidului România Mare şi europarlamentar. Din conţinutul extrem de important şi de grav al scrisorii s-a desprins faptul de mare îngrijorare: atentat la integritatea teritorială a României şi deposedarea Poporului Român de bunurile ce îi aparţin. Argumentele aduse de cunoscutul scriitor, ziarist şi pamfletar în susţinerea acestui avertisment, de maximă îngrijorare, sînt imbatabile. Pericolul vine din partea revizionismului şi iredentismului unguresc, dirijat de către toate guvernele Ungariei, de mai bine de 90 de ani. Ungurii visează la încropirea unei Ungarii Mari, prin ruperea de teritorii din cele 3 ţări cu care se învecinează: România, Serbia şi Slovacia. Conţinutul scrisorii deschise semnată de maestrul Corneliu Vadim Tudor ne-a determinat, pe mine şi soţia mea, profesoară de Istorie, Maria Pădurariu, să-i trimitem, imediat după citirea documentului, o scrisoare de solidaritate, întrucît, de după lovitura de Stat din 1989, cunoaştem, împreună, urmărind lună de lună, ce se întîmplă în Transilvania şi cum au reacţionat şi reacţionează guvernele României şi partidele post-decembriste, aşa-zis democratice, aflate la Putere.

Şi, iată, sînt pe cale să se adeverească previziunile şi avertismentul din scrisoarea d-lui Vadim „Patria în primejdie!“. În ce priveşte cele menţionate în scrisoarea deschisă la care ne referim, s-a păstrat o tăcere deplină, atît din partea actualei Puteri, cît şi a mass-media, de parcă nici nu ar exista PRM, partid europarlamentar, recunoscut pentru atitudinea sa autoritară, bazată pe argumente temeinice. Primejdia care paşte ţara şi poporul este evidentă. Dovadă şi manifestările din seara zilei de 10 martie şi momentul 18 martie. În ziua de 10 martie, Laszlo Tökeş, într-o intervenţie în Parlamentul European, declară: „Luni a avut loc o demonstraţie împotriva politicii de asimilare duse de Guvernul din România. Această populaţie, secuii din România, începe să fie o minoritate pe propriul teritoriu, ca şi tătarii din Crimeea“. Mai departe, acest duşman înverşunat al ţării face apel şi către celelalte instituţii europene pentru a-i sprijini pe secui în obţinerea autonomiei, după ce, în urmă cu cîteva luni, la o întrunire a revizioniştilor maghiari, ceruse trecerea Transilvaniei sub protectoratul Ungariei. Demonstraţia antiromânească de la Tîrgu Mureş, din aceeaşi zi de luni, a avut ca scop – chipurile – comemorarea secuilor ucişi în 1854. Motivul principal al celor circa 4.000 de demonstranţi maghiari, era însă cererea autonomiei aşa-zisului Ţinut Secuiesc. Mitingul şi marşul neautorizat, spre centrul Municipiului Tg. Mureş, s-au transformat într-o încăierare violentă cu forţele de ordine, protestatarii aruncînd cu petarde, pietre şi cu tot ce le-a căzut în mînă. Între protestatari s-au aflat mulţi unguri veniţi din Ungaria, membri ai organizaţiei fascisto-revizionise, condusă de Vona Gabor. Manifestările antistatale, sloganurile pro-autonomie şi altele grav insultătoare la adresa Poporului Român, greu le poate suporta hîrtia. „Cei care au provocat forţele de ordine au fost cei de la organizaţia extremistă a tinerilor maghiari, 64 de comitate“, declară prefectul de Mureş, Corneliu Grosu. Şi, pentru că evenmentele petrecute în ultimele săptămîni nu constituie subiectul materialului de faţă, ne oprim doar la ceea ce am arătat pînă aici.

(va urma)

Radu Pădurariu

Păreri și opinii