Generalul Virgil Ardelean îi răspunde lui Valer Marian

in Lecturi la lumina ceaiului

DREPTUL LA REPLICĂ

Domnule REDACTOR-ŞEF,

Sînt generalul (r.) dr. VIRGIL ARDELEAN, pensionar M.A.I. din 2010 şi demisionar din funcţia de şef al Serviciului Secret al M.A.I. din 2006 (au trecut de atunci cca. 8 ani), dată de la care nu am nici un contact, direct, sau indirect, cu persoane care ocupă funcţii în instituţiile fundamentale ale Statului, prin urmare nici cu preşedintele României, şi nici nu am vreun interes, deocamdată, să mă implic în mize politice.

M-am retras din zona publică şi m-am dedicat unui business privat, avînd parteneri de afaceri cu o anumită pondere în economia României. Îmi păstrez valorile şi convingerile, conştient că numai respectînd codul onoarei şi legea putem contribui – fiecare dintre noi – la progresul şi bunăstarea acestei ţări.

Nu mă pronunţ asupra generozităţii cu care aţi publicat, integral, declaraţia de presă a domnului VALER MARIAN, un individ recunoscut drept autor a numeroase reclamaţii, rareori cu suport în realitate. Este o chestiune de opţiune şi politică editorială.

De asemenea, nu doresc să comentez, să apăr, sau să culpabilizez o serie de aserţiuni care nu fac referire directă la mine. Sper ca, în instanţa de judecată, autorul acestei declaraţii de presă să-şi poată demonstra susţinerile. Nu pot fi nepăsător atunci cînd îmi sînt atribuite fapte despre care nu am ştiinţă, cînd activitatea mea – fie cea din fruntea Serviciului de Informaţii al Ministerului Afacerilor Interne, fie cea actuală, de om de afaceri – este prezentată într-o lumină nefavorabilă, cu episoade ce ar contraveni legii. La fel cum nu pot fi indiferent atunci cînd imaginea mea publică are de suferit fără îndreptăţire.

Fac precizarea că NU MĂ BUCURĂ, dar NICI NU DEPLÎNG schimbarea din funcţie a domnului chestor principal GELU OLTEAN, nu cunosc şi nici nu este treaba mea să cunosc detalii legate de activitatea sa, sau a Serviciului Secret al M.A.I., la 8 ani de la demisia mea din fruntea acestui serviciu.

VALER MARIAN a făcut, în schimb, afirmaţii grave: că dinspre Serviciul de Informaţii al M.A.I. s-ar fi scurs informaţii spre mine, iar de la mine către doamna Elena Udrea şi către domnul Traian Băsescu, că aş fi manevrat alegerile prezidenţiale, că ar fi evidentă implicarea/

vinovăţia mea în dispariţia lui Omar Hayssam. Acuzele îmi par a avea iz şi conţinut specifice unui sindrom patologic, manifestat prin dezechilibre de judecată bazate pe analize şi aprecieri imaginative, dincolo de realitate.

Sper că acest domn VALER MARIAN – un senator „independent“, ce-şi doreşte să treacă în ochii opiniei publice drept un justiţiar de vocaţie – să aibă forţa şi, mai cu seamă, „prietenii“ necesari care să-l ajute să demonstreze în faţa completului de judecată cum aş fi folosit în activităţi private informaţii- secrete de stat, să probeze implicarea mea în manipularea softului alegerilor prezidenţiale din 2012, sau în fuga lui HAYSSAM, aşa cum sugerează (in)direct. Profit de oportunitatea acestui drept la replică pentru a-i adresa şi un mesaj lui VALER MARIAN: Dumnezeu să vă dea înţelepciune şi cît mai mulţi „prieteni adevăraţi“, care să vă „informeze“ cu lucruri reale în ceea ce mă priveşte (am mai promovat public această idee) şi anume: asasinarea de către mine a lui MIHAI VITEAZUL, influenţarea cîmpului magnetic al TERREI şi, uneori, stimularea în profunzime a manifestării circumvoluţiunilor din creierul uman. Cît despre circumvoluţiuni, între noi fie vorba, n-ar fi rău ca anumiţi specialişti să le analizeze şi pe ale dumneavoastră.

În rest, să auzim numai de bine.

General (r) dr. VIRGIL ARDELEAN

Bucureşti, 31.07.2014

COMENTARII DE LA CITITORI