Gheoghe Dincă, țapul ispășitor al ,,rețelei”

in Război corupției

Spre deosebire de presa ,,corporatistă” cea de toate zilele, noi ne-am abținut să ne dăm cu părerea despre ce se întîmplă la Caracal. Este dureros, sfîșietor de dureros, dar, în fapt, reprezintă o radiografie a ceea ce înseamnă România la acest început de mileniu. O țară neguvernată, o țară a nepotismului, o țară a corupției, a clanurilor, a mafiei de stat, a procurorilor, a poliției, a străinilor, a tuturor, numai a românilor onești, nu. Asta este România, ăsta este Sistemul.

,,Incidentul Caracal” a venit ca o mană cerească pentru presa românească. În fiecare zi asistăm la ,,nucleare” sau la tot felul de tîmpenii de știri, jurnaliștii (sau ce or mai fi ei) au încercat să aducă cît mai mult trafic acestor știri false sau parțial adevărate, în majoritate legate de tragedia Alexandrei, și nu numai. Îl admir pe Alexandru Cumpănașu pentru determinarea cu care luptă cu Sistemul și sper să facă cumva să îl zdruncine nițel, pentru că de distrus nu poate fi vorba.

Acum cîteva zile am reluat șirul evenimentelor, am recitit diverse declarații ale celui care se presupune că a făcut grozăviile de acolo, Gheorghe Dincă, am pus cap la cap informațiile publice, și singura concluzie logică la care am ajuns a fost aceasta: Gheorghe Dincă nu are nici un fel de treabă cu acele crime, el este doar cel sacrificat de către ,,rețea”, el este ,,pionul” pe care cei care se ocupă cu traficul de carne vie, și nu numai, îl sacrifică pentru ca totul să revină la normal. Gheorghe Dincă nu doar că nu a ucis pe nimeni în viața lui, sau cel puțin pe nimeni în ultimul an, dar pînă și el devine tot mai uimit la aflarea lucrurilor pe care a fost și pe care este în stare să le facă, devenind pe zi ce trece tot mai ,,experimentat”,  un personaj demn de ,,Vineri 13”, fără să aibă măcar habar de ceea ce spune. Sînt ferm convins că sacrificiul lui, al lui Gheorghe Dincă, a fost planificat, acesta primind în schimb asigurări că va avea o viață bună în închisoare, că familia lui are să fie protejată etc. Sacrificarea unor pioni în detrimentul binelui general al ,,clanului” este o practică uzuală în zona crimei organizate. Gheorghe Dincă face parte dintr-o rețea de plasare a fetelor pe piață, el avînd, probabil, un rol primar, acela de ,,recoltare”. Mai departe de aici însă, apar alte personaje, unele cu însemnul legii pe ele, altele cu însemne ale unor agenții de pază, iar altele pur și simplu nu se vor afla niciodată pentru că sînt poziționate atît de sus, încît nimeni nu le va deranja vreodată liniștea. Un lucru este evident în toată această tragedie: totul este cusut cu ață albă, un fals de la un capăt la altul. Eu sînt convins că, dacă fata răpită nu ar fi fost nepoata lui Alexandru Cumpănașu, cazul Caracal ar fi fost închis demult, iar în cîrca lui Dincă ar fi fost puse toate fetele dispărute în acest oraș, în ultimii 10 ani. Și totul se închidea simplu, presa croșeta minciunile sfruntate ale instituțiilor de forță din România, și totul intra în uitare.

Cred că, pentru a face lumină în acest caz, este nevoie ca Gheorghe Dincă să fie audiat și să i se asigure protecție sporită ca martor, cu condiția ca el să  ,,verse” tot, inclusiv numele celor care au ucis acele fete, pe membrii rețelei și, în mod clar, să îi indice pe acei oficiali, politiști, politicieni și alți bandiți la costum care fac jocurile. Doar în acest mod are să se afle adevărul, doar așa acele fete își vor găsi liniștea acolo unde sînt acum. Spun asta pentru că, așa cum sînt convins că Gheorghe Dincă nu este criminal în serie, la fel de convins sînt că Alexandra nu se mai află de mult timp printre noi.

Tano

Păreri și opinii