GRECIA EROICĂ ŞI RĂZBUNĂTOAREA GERMANIE

in Lecturi la lumina ceaiului

 

 

Nu Alexis Tsipras trebuie să plece, ci Angela Merkel!

 

Ceea ce trebuia să se întîmple s-a întîmplat. Grecia a respins, cu un vot convingător, măsurile de austeritate impuse de creditorii străini. Am zis creditori? Nu, ei sînt cămătari! Care au vrut să tragă pe sfoară o ţară considerată mică şi neajutorată. Dar nemţii nu-i cunosc pe greci. Pe vremea cînd grecii făceau cultură mare şi puneau fundamentele democraţiei şi ale statului, nemţii nu erau nemţi – erau vizigoţi, ostrogoţi, hotentoţi, sanchiloţi şi, probabil, feriboţi, dacă nu chiar roboţi. Nu erau pe hartă. Făceau numai nefăcute, atacau, jefuiau, dărîmau. Lucrurile s-au mai schimbat o dată cu trecerea anilor, secolelor, mileniilor. În Secolul XX, aflată în căutare de „Spaţiu Vital“, Germania a provocat, din senin, două războaie mondiale. Repet: nu Grecia, ci Germania. Carnagii planetare care au dat înapoi Umanitatea cu decenii întregi. Grecia şi-a văzut de treaba ei: păştea capre, cultiva măsline, juca în ritmurile lui Zorba Grecul. Pentru libertatea Greciei a murit Lordul Byron. Pe altarul libertăţii Germaniei nu-mi aduc aminte să se fi jertfit nici un gigant al culturii mondiale. Fireşte, Germania are o civilizaţie uriaşă, pentru care trebuie, cu toţii, să-i fim recunoscători. Dar în numele acestei civilizaţii n-ai voie să calci în picioare ţări şi popoare. Ori, Germania asta tot face, cel puţin de la Sedan (1870) încoace. Astăzi, neputînd să subjuge Grecia, o pedepseşte. Întîi i-a cerut nişte insule, în contul unor datorii fictive. Pe urmă, a strîns-o cu uşa, neacceptînd nici una dintre propunerile unui guvern ales, totuşi, în mod democratic. A urmat referendumul, la care cca. 62% dintre cetăţenii greci au votat împotriva „troicii“. La origine, „troica“ e o sanie trasă de trei cai. În cazul de faţă: Germania, FMI şi Banca Centrală Europeană. Toţi cu ochii după furat.

Grecii nu sînt nişte răi europeni. Ei vor să rămînă în această construcţie, dar nu cu preţul umilirii şi înfometării lor. Grecia e mai veche ca Europa, acesta e adevărul. Grecii de azi au surse de informare foarte bune şi au priceput că „datoriile odioase“ cu care li se scot ochii sînt umflate artificial. Acei bani n-au intrat în Grecia, decît pe hîrtie – ei s-au întors la băncile-mamă. Suveica Mafiei Financiare e primitiv de simplă. Ea funcţionează acolo unde ţine figura, ca de pildă în România, la pupitrul căreia se află tot felul de slugi şi yesmeni. Cu grecii nu le-a mers escrocilor. Sau le-a mers o vreme, pînă cînd li s-a înfundat. Jessica Lange şi Jack Nicholson („Poştaşul sună, întotdeauna, de două ori“) nu-l pot ucide pe cîrciumarul grec la nesfîrşit. Mafia Transnaţională a luat o palmă răsunătoare peste ochi. Exact de la cine se aştepta mai puţin. Acum, Germania – trimisă la furat de sionismul mondial – va încerca să scoată Grecia din Zona Euro. Pretextul este să nu se creeze un precedent periculos, urmat de Italia, Portugalia, Spania şi altele. În mod sigur, s-a şi creat. Ţările vor să revină la monedele lor naţionale. Poate că atunci va intra şi România în Zona Euro, cînd vor ieşi celelalte. Aşa venim noi, mereu, la spartul tîrgului.

Neîndoielnic, trăim uvertura unor momente istorice. Acest Alexis Macedon, descheiat la gît şi fără cravată, şi-a făcut statuie. Nu el trebuie să plece, ci Angela Merkel, care a jucat prost cartea şantajului şi atîta a întins coarda, pînă cînd aceasta a pleznit. Cît de rea poate fi Germania, uneori! Aşa vrea ea să-şi cîştige bunăstarea? Nenorocindu-i pe alţii? Nouă, românilor, ne poartă ranchiună fiindcă am trădat-o în ambele războaie mondiale. Iată motivul pentru care îi ţine în braţe pe unguri. Îmi aduc aminte de o glumă maliţioasă, rostită de un francez de spirit, în anii ’60: „Atît de mult iubesc Germania, încît mă bucur că sînt două“.CORNELIU VADIM TUDOR

6 iulie 2015

COMENTARII DE LA CITITORI