Guvernul Cioloş egal Guvernul Söroş?

in Lecturi la lumina ceaiului

Ce mai tevatură şi cu noul guvern de tehnocraţi! Ce găselniţă/ mişcare inspirată a preşedintelui Klaus Iohannis! S-a terminat, domnule, cu politicienii corupţi care să guverneze România! Au fost abandonaţi cu totul pătaţii şmecheraşi ai lui Ponta. Dar n-au fost luaţi în seamă nici prea cinstiţii oameni ai PNL-ului, deşi acest nou partid, născut din fuziunea liberalilor cu pedeliştii mai mult sau mai puţin reciclaţi, îşi formase faimosul guvern profesional, din umbră, în frunte cu Cătălin Predoiu, cel obsesiv menţionat de către Iohannis ca viitor premier, spre marea dezamăgire a celor ce l-au susţinut pe ex-primarul performant de Sibiu, omul providenţial scos în faţă, precum asul din mînecă, la jocul de poker, preferat de Crin Antonescu.

Tăcutul înţelept Klaus Iohannis a dat lovitura de graţie, alegînd acest Cabinet de independenţi, desigur, după ce şi-a armonizat dorinţa inimii sale cu vrerea protestatarilor din piaţă, oameni pe care i-a cam tras pe sfoară, la fel cum a păcălit mulţimea tînără şi în noiembrie anul trecut.

Domnul preşedinte nu ştia cum să-şi împlinească pohta, adică ,,guvernul meu”, şi să-l dea jos pe penalul Victor Ponta. Protestul sincer al „boborului“ revoltat în urma tragediei de la „Colectiv“ a fost o mană cerească pentru ambiţiile sale. Şi-a infiltrat reprezentanţi ai ONG-urilor, indivizi abili, toţi oameni devotaţi ai magnatului Söroş, despre care se ştie cît de multu iubeşte el pe mutu’, adică România, şi care, precum un vajnic şi dezintersat luptător pentru instaurarea democraţiei în această parte a lumii, a îndesat mulţi euroi în astfel de ONG-uri.

Glasul societăţii civile a fost înăbuşit, uşor, de vocile unora precum Liviu Mihaiu, Sorin Ioniţă ş.a., în frunte chiar cu primul preşedinte al Fundaţiei Söroş în România, Sanda Pralong, actual consilier al preşedintelui Iohannis. Acum se cam leagă lucrurile. Dacian Cioloş, mare tehnocrat, apolitic, dar cu mari reminiscenţe băsiste, a îndeplinit întocmai doleanţele ONG-urilor subvenţionate de Söroş. Prin urmare, s-a constituit Cabinetul Cioloş. Sau, după cum stau lucrurile, Cioloş egal Söroş.

Acum ne explicăm de ce a ţinut morţiş noul premier ales de Bruxelles şi desemnat de preşedinte s-o pună pe doamna Cristina Guseth (de la ,,Freedom House”, un ONG finanţat pe filiera Soroş) să se ocupe de Justiţie. Din fericire, după prestaţia ei dezastruoasă la audierile din comisiile parlamentare, doamna electronistă, fără nici un fel de studii de Drept, a fost retrasă la timp. Altfel, în ciuda tuturor evidenţelor, prietena şi protejata Monicăi Macovei ne pricopsea cu o justiţie ce n-a văzut încă România. După umila noastră părere, dacă am trăi, cu adevărat, în democraţie şi am avea un autentic stat de drept, după o asemenea gafă, ar fi trebuit să-şi cam dea demisia nu numai Cioloş, ci şi mentorul său, Iohannis, care rînjea satisfăcut la depunerea jurămîntului de către membrii ,,guvernului său”, de mari tehnocraţi. Dar, fireşte, nu s-a întîmplat aşa. Ordinul străinilor e ordin. Aşteptăm, înfriguraţi, mărirea salariilor şi a pensiilor promise de Victor Ponta, cel blamat, săpat şi aruncat din fruntea unui Cabinet performant. Fiindcă deja se aud voci: Cioloş şi guvernul lui sînt puşi pe austeritate, frate! Să vedem dacă tinerii, în special, vor mai ieşi în stradă să protesteze.

GEORGE MILITARU

COMENTARII DE LA CITITORI