Halucinantele denunţuri ale Alinei Petre, fosta noră a lui Virgil Măgureanu (1)

in Război corupției

Alina Petre, fosta noră a lui Virgil Măgureanu, a surprins opinia publică printr-o serie de denunţuri depuse la DNA în care apar nume grele din politică şi finanţe. Primul director al SRI ar fi obţinut, în 2009, în urma unor intervenţii, un credit de aproape 3 milioane de euro, cu ajutorul lui Mugur Isărescu. În denunţuri apar numele lui Traian Băsescu, Crin Antonescu, dar şi al milionarilor Elan Schwartzenberg şi Dragoş Dobrescu. Alina Petre s-a prezentat la DNA Ploieşti, spunînd că nu poate dezvălui de ce s-a prezentat, că „îi este frică“ şi speră ca „statul şi legea să o protejeze“. Alina Petre nu a vrut să dezvăluie nici la ieşirea de la DNA motivele pentru care a ajuns la sediul instituţiei din Ploieşti, spunînd că nu vrea să influenţeze ancheta. Florin Ghiulbenghean, preşedintele Fundaţiei EurHonest, a spus că este vorba despre mai multe ameninţări şi presiuni făcute asupra fostei nore a lui Virgil Măgureanu, iar acestea ar avea legătură cu dosarul „Romprest”. Miercuri dimineaţă, Alina Petre postase un mesaj pe contul său de Facebook, intitulat „Presiunile şi manipularea Famigliei continuă!”. „Printr-o acţiune securistă scîrboasă, se încearcă amestecarea vieţii mele private cu denunţurile pe care le-am depus la Direcţia Naţională Anticorupţie. Doresc să precizez că sînt o persoană care îşi asumă 100% ceea ce face, iar denunţurile mele sînt legate strict de perioada în care am făcut parte din acea familie şi nu au legătură cu alte persoane. În acest demers am fost sprijinită de DNA şi de Fundaţia EurHonest. Decizia de a le depune a fost luată în conformitate cu legea, o eventuală nedepunere ar fi fost o încălcarea a acesteia”, a ţinut să precizeze aceasta.
Lista VIP-urilor din denunţuri
La începutul săptămînii, Alina Petre a depus la DNA – Sediul central, mai multe plîngeri ce îi vizau pe Virgil Măgureau, fost director al Serviciului Român de Informaţii, Crin Antonescu, în calitate de fost preşedinte interimar al României, Adina Vălean, eurodeputat, soţia lui Crin Antonescu, Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naţionale a României, Elan Schwartzenberg şi Dragoş Dobrescu, oameni de afaceri, Carmen Daniela Dan, prefectul judeţului Teleorman, Gheorghe Mihai, prim-procuror al Parchetului de pe lîngă Tribunalul Ilfov, Elena Brînduşa Gheorghe, judecător la Tribunalul Bucureşti şi Vasile Cimpoeru, primarul oraşului Bragadiru.
Plîngerea 1: Codruţ Marta a fost ucis
Prima plîngere, Alina Petre a făcut-o împotriva afaceriştilor Dragoş Dobrescu – acţionar la Romprest, Elan Schwartzenberg şi a unui ofiţer SRI, al cărui nume nu a fost dezvăluit. Dobrescu şi Schwartzenberg erau acuzaţi de instigare şi posibilă complicitate la omor calificat, constituire de grup infracţional organizat în vederea evaziunii fiscale cu consecinţe deosebit de grave, dare de mită, trafic de influenţă, cumparare de influenţă, finanţare ilegală de campanie electorală, obţinerea şi utilizarea de informaţii secrete de stat, secrete de serviciu sau nepublice. Cele mai grave acuzaţii privesc cazul lui Codruţ Marta, fostul şef de cabinet al fostului şef al ANAF, Sorin Blejnar. Fostul soţ al Alinei Petre, Marian Măgureanu, ar fi avut mai multe discuţii cu Schwartzenberg şi Dobrescu despre acesta. „Atmosfera de la masă a fost tensionată datorită acestor discuţii, mai ales din momentul în care Dobrescu Dragoş a declarat că Marta Codruţ trebuie să fie lichidat şi a precizat că urmează să îngroape cadavrul
într-o pădure, precizînd textual: „Băi, ăsta acum se joacă cu noi? I-am dat mînă liberă şi el acum se apucă să ciripească? Gata, Codruţ trebuie să dispară! Şi ştiu şi pădurea unde să-l îngropăm”. La cîteva zile după această petrecere, soţul meu, Măgureanu Marian, a venit acasă extrem de şocat şi mi-a declarat că Dobrescu Dragoş şi Schwartzenberg Elan sînt extrem de periculoşi, că ştie că l-au lichidat deja pe Marta Codruţ şi că l-au îngropat
într-o pădure, exact aşa cum şi declaraseră la masa respectivă şi mi-a precizat că nu se aştepta la aşa ceva şi a avut impresia la acel moment că cei doi glumesc. După alte cîteva zile, s-a anunţat oficial în presă dispariţia lui Marta Codruţ, ceea ce mi-a întărit convingerea că cei doi, Dobrescu Dragoş şi Schwartzenberg Elan, sînt ordonatorii asasinatului” (sursa: denunţul Alinei Petre). De asemenea, femeia a arătat că Dobrescu şi Schwartzenberg ar fi fost protejaţi de Sorin Blejnar, Victor Comăniţă – fost şef al Vămilor, Horaţiu Tică, soţul Adelei, şefa de cabinet a preşedintelui României, Traian Băsescu, şi din partea lui Moldoveanu Daniel, consilier prezidenţial şi coordonatorul Centrului Naţional de Informaţii, structură din cadrul Preşedinţiei României care se ocupă cu coordonarea tuturor Serviciilor Secrete din România. Afaceriştii s-ar fi ocupat şi de colectarea de bani, de ordinul milioanelor de euro, pentru campania electorală a lui Traian Băsescu.

(va urma)
Ionel Stoica

COMENTARII DE LA CITITORI