Halucinantele denunţuri ale Alinei Petre, fosta noră a lui Virgil Măgureanu (3)

in Război corupției

Plîngerea 5: Primari incompatibili, protejaţi
Cea de-a cincea plîngere făcută de Alina Petre este împotriva lui Dan Carmen Daniela, prefect al Judeţului Teleorman, Iancu Gigi Dorinel, şef serviciu juridic în cadrul Instituţiei Prefectului – Judeţul Teleorman, Chelu Andreea, secretar al comunei Nenciuleşti, judeţul Teleorman şi Georgescu Ion, secretar al comunei Olteni. În esenţă este vorba de modul în care Prefectura nu ar fi emis ordinul de încetare a mandatului de primar, în cazul lui Marcuşanu Emil, primarul comunei Olteni – care ar fost condamnat definitiv la un an de închisoare cu suspendare şi a lui Vîlcu Sandu, primarul comunei Nenciuleşti, judeţul Teleorman, care ar fi fost declarat incompatibil de Curtea Supremă. „Reclamaţii Chelu Andreea şi Georgescu Ion au declarat angajaţilor celor două primării unde îşi desfăşoară activitatea că au fost contactaţi de către reclamantul Iancu Gigi Dorinel şi de către Dan Carmen Daniela, prefect al Judeţului Teleorman, şi li s-a solicitat să nu întocmească respectivele referate, fiind asiguraţi că nu vor păţi nimic, mai ales prin prisma protecţiei promise de către Dragnea Liviu, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, fost viceprim-ministru şi actual preşedinte al PSD. Menţionăm de asemenea că în ultimele 2 luni reclamanţii Iancu Gigi Dorinel şi Dan Carmen Daniela au comunicat celor doi secretari ai primăriilor de comună faptul că există o înţelegere între Dragnea Liviu şi Dancu Vasile, viceprim-ministru în Guvernul României, în sensul protejării celor 4 reclamanţi, astfel încît, prin influenţa exercitată, să fie favorizat în alegerile locale PSD-ul şi, mai ales, să fie evitate demiterea şi tragerea la răspunderea penală a celor 4 reclamanţi” (sursa: denunţul Alinei Petre).
Plîngerea 6: Protecţie contra asfaltare
Cea de-a şasea plîngere făcută de Alina Petre este împotriva lui Gheorghe Mihai, prim-procuror, Parchetul de pe lîngă Tribunalul Ilfov, Gheorghe Brînduşa-Elena, judecătoare, Tribunalul Bucureşti, şi Cimpoieru Vasile, primarul oraşului Bragadiru. „În anul 2012, familia Gheorghe s-a mutat în imobil, unde locuieşte şi în prezent fără acte legale. Pentru a putea locui în condiţii decente în acel imobil au solicitat primarului Bragadiru, numitul Cimpoieru Vasile, să le asfalteze drumul privat de acces în imobil. Acesta a fost de acord şi a executat lucrarea de asfaltare, cu toate că drumul se află pe teren proprietate privată. În schimb, există suspiciuni că Gheorghe Mihai a „protejat” anumite afaceri ale primarului Cimpoieru Vasile prin nelucrarea şi/sau casarea unor dosare penale care îl priveau direct (sursa: denunţul Alinei Petre). Femeia arată că familia Gheorghe s-ar fi racordat la reţeaua de curent electric fără a încheia contractul obligatoriu de furnizare electricitate cu ENEL, contract care, de altfel, nici nu putea fi încheiat în lipsa documentelor ce atestau construcţia legală a imobilului şi regimul proprietăţii acesteia. „De asemenea, după cum este de notorietate publică, Gheorghe Mihai este membru al unei asociaţii declarate de utilitate publică, Asociaţia Marea Lojă Naţională din România. În cadrul respectivei asociaţii Gheorghe Mihai a deţinut calitatea de Maestru Venerabil al uneia dintre loji, calitate în care a strîns cotizaţii şi a efectuat plăţi, în numele şi pentru membrii respectivei loji. Din consultarea declaraţiilor de interese, rezultă clar omisiunea de a declara apartenenţa sa la această organizaţie, ocazie cu care a încălcat prevederile exprese din Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor” (sursa: denunţul Alinei Petre).
Povestea Alinei Petre
Alina Petre a devenit doamna Marian Măgureanu în 2004. Cei doi au o fiică adolescentă. Mariajul nu a fost însă unul fericit, iar de un an durează epopeea divorţului. Nora lui Virgil Măgureanu a mărturisit recent că a fost victima violenţei domestice timp de mai mulţi ani. „M-am lăsat bătută şi la propriu, şi la figurat şi cred că foarte puţine femei trec prin ce am trecut eu. Nu-mi doresc ca fetiţa mea să aibă drept exemplu de normalitate ceea ce se întîmplă acum. Nu mi-am dorit să ajung să-mi spăl rufele în public, dar cred că exemplul meu va ajuta şi pe alţii. Sîntem crescuţi în comunism, cu frica în sînge, cu televizorul oprit şi fără acces la apă caldă. Eu aleg să trăiesc altfel şi să spun lucrurilor pe nume”, a scris Alina pe contul ei de Facebook. Încercările Alinei de a rezolva această problemă la poliţie au eşuat. Se pare că influenţa celebrului ei socru a fost prea mare pentru ca reclamaţiile ei să fie luate în considerare. „M-am dus bătută la Secţia 2 de Poliţie, cu copilul de mînă. Mi s-a spus să-mi rezolv singură problemele. Am cerut ordin de protecţie şi mi s-a spus că nu ştiu cu cine mă pun. Îmi este foarte frică. Am primit ameninţări cu moartea pe stradă. Mie mi s-a demonstrat pînă în acest moment că familia Măgureanu reprezintă legea şi pot să aduc probe”, a declarat nora lui Virgil Măgureanu la postul de televiziune B1.

Sfîrşit
Ionel Stoica

COMENTARII DE LA CITITORI