Hingherii din Capitală au fost reclamaţi la Poliţie pentru lovire şi alte violenţe

in Lecturi la lumina ceaiului

Un cetăţean german susţine că a fost lovit de către echipaje de hingheri, iar o altă persoană declară că i-a fost avariată maşina de lucrătoriii ASPA. Cei doi au depus plîngere la Poliţie. Surse din Poliţie au declarat, pentru Mediafax, că cetăţeanul german Viktor Gebhart şi Claudiu Dumitru, membru al Alianţei pentru Combaterea Abuzurilor, au depus plîngeri la Secţia 19 Poliţie, pentru lovire şi alte violenţe, respectiv pentru distrugere. Cei doi susţin că, împreună cu o altă persoană, cetăţean german, au supravegheat, marţi, 15 iulie, de la orele 20, dintr-un autoturism Skoda Octavia, echipajele de hingheri care ridicau de pe străzi cîinii fără stăpîn.

În jurul orelor 24, în timp ce autoturismul era oprit pe Şoseaua Antiaeriană din Sectorul 5 al Capitalei, cei 3 ar fi fost atacaţi de un grup format din aproximativ 5-6 persoane.

Cu pumnul în faţă

Cetăţeanul german Viktor Gebhart spune că ar fi fost lovit cu pumnul în faţă de unul dintre agresori, în timp ce un altul ar fi spart cu pumnii parbrizul autoturismului în care se afla, au precizat sursele citate. Poliţiştii fac cercetări pentru tulburarea liniştii publice şi încearcă să îi identifice pe agresori. Potrivit surselor citate, atacatorii nu mergeau cu o maşină a echipajelor de hingheri şi nici nu purtau însemne din care să reiasă că sînt angajaţi ai Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor.

Mai multe incidente

În ultima perioadă, au avut loc mai multe incidente între hingheri şi membri ai unor ONG-uri de protecţie a animalelor. În urma acestora, reprezentanţii municipalităţii, ai ASPA, ai Poliţiei Locale şi oficialii Poliţiei şi Jandarmeriei Capitalei au stabilit un mod de informare şi de operare, care să le permită să intervină în cel mai scurt timp în cazul problemelor în ce priveşte acţiunile echipelor de hingheri.

Normele metodologice

ale Legii cîinilor fără stăpîn

Reprezentanţii instituţiilor participante au concluzionat că, deşi normele metodologice ale Legii cîinilor fără stăpîn sînt suspendate, temeiul legii există, ceea ce înseamnă că programul de gestionare a cîinilor fără stăpîn se poate derula fără probleme, potrivit municipalităţii.

COMENTARII DE LA CITITORI