Ia românească tradiţională cucereşte lumea

in Lecturi la lumina ceaiului

Primarul capitalei americane, Muriel Bowser, a proclamat ziua de 24 iunie 2016 drept „Ziua Universală a iei“ în Washington, răspunzînd în acest fel demersurilor Ambasadei României în SUA.
„În hotărîrea semnată de primar, se arată că ziua de 24 iunie a fost recunoscută şi celebrată în toată lumea şi este sărbătorită inclusiv de comunitatea românească din Washington. De asemenea, este menţionat faptul că ia românească a devenit un simbol internaţional al culturii române şi o sursă de inspiraţie pentru mari creatori de modă“, precizează Ambasada României.
Iniţiată şi coordonată de comunitatea online „La Blouse Roumaine“, „sărbătoarea este un prilej de a promova o frumoasă tradiţie românească“.
Ia românească a strălucit şi în capitala Austriei. Asociaţia Culturală „Mihai Eminescu“ din Viena a organizat, în 20 iunie a.c. a doua ediţie a „Zilei Iei Româneşti la Viena“, la Palatul Schönbrunn. Prin acest eveniment, organizatorii au vrut să pună în evidenţă faptul că ia este parte din istoria ţării noastre, fiind dovada vie că este cel mai bun ambasador al României.

COMENTARII DE LA CITITORI