IAR E OPRITĂ CIRCULAŢIA ÎN CAPITALĂ ŞI OAMENII SÎNT TRAŞI PE DREAPTA…

in Lecturi la lumina ceaiului

 

A înviat Ceauşescu?

 

Incredibil de rapid, minoritarul bolnav cu capul Klaus Iohannis a dat milităria jos din pod. Din Podul Minciunii, vreau să zic – unul din simbolurile Sibiului său. Pe nebăgate de seamă, arterele Capitalei României au început să fie populate de echipaje de la circulaţie, de coloane oficiale, cu escorte de motociclişti şi sirene. Serile trecute, tot drumul de la Aeroportul Otopeni pînă în centru a fost jalonat de poliţişti şi tot felul de agenţi. Erau de ordinul sutelor. M-am întrebat cine era acel înalt oaspete pentru care s-a dat peste cap traficul unei capitale europene. Am aflat: un neica-nimeni, pe nume Phillip Breedlove. Care nu e secretarul general NATO, ci un fel de „ţine cal“ pe aici, prin Europa. Am colindat bătrînul continent în lung şi-n lat. N-am pomenit ca la Paris, sau Roma, ori Londra, ori Bruxelles (unde e cartierul general NATO!) să fie blocată circulaţia pentru un personaj de mîna a doua. Nici măcar pentru un şef de Stat nu sînt deranjaţi cetăţenii. Dar, slugărnicia noastră fanariotă n-are limite. Cineva, un Sulică Frînaru, a vrut să se remarce şi să-l facă pe Moş Teacă de peste Ocean să se simtă, şi el, bine o dată în viaţă, beneficiind de un protocol de gradul zero.

Apoi, a venit în vizită Sultanul Turciei, Regep Erdogan. Ăsta n-a învăţat absolut nimic din lecţia de nobleţe şi democraţie dată de fondatorul Turciei moderne, Kemal Attatürk. Acest Erdogan se comportă ca un tiran. Dar, glanda orgoliului său a fost gîdilată şi de copiii de trupă (ieniceri, spahii) de la Porţile Orientului. Şi astfel se face că, din ce în ce mai des, batalioanele de asalt ale Poliţiei, SPP-ului şi Serviciilor Secrete intră în priză şi îi bagă pe români în sperieţi.

La toată nebunia asta se adaugă şi alarmele demenţiale ale Salvărilor şi Pompierilor, care parcă au turbat. Eu aş interzice, prin Lege, folosirea acestui arsenal tipic oraşelor sub bombardament. Lumea e, şi aşa, cu nervii rupţi – exact istericalele ăstora îi mai lipseau. Pur şi simplu, ne sare inima din piept! Nu ştiu cîte vieţi salvează medicii şi pompierii dacă se grăbesc şi îi dau pe toţi la o parte, ca să economisească 10 minute, dar ştiu că milioane de oameni, din întreaga ţară, sînt călcaţi rău pe nervi; asta, ca să nu mai vorbim de accidentele propriu-zise, provocate de vitezomanii respectivi.

Una peste alta, nu e bine ce se întîmplă de la o vreme. Mai munceşte cineva în ţara asta? Sau toată lumea stă cu mîna pe sirenă, ca Vasile Roaită?

CORNELIU VADIM TUDOR

1 aprilie 2015

COMENTARII DE LA CITITORI