Iată cum ne fură Uniunea Europeană. În ţara noastră se petrec lucruri stranii

in Război corupției

După ce vreme de 9 ani UE a profitat de noi cît a putut de mult şi ne-a ajutat să ne dezvoltăm din părţi, ne mai şi şantajează şi ne mai şi jefuieşte şi de ultimii bani, după ce ne-am îndatorat, pînă peste cap, la FMI.
În timp ce presa e plină de scandaluri, propagandă şi informaţii irelevante, în România se petrec lucruri grave, şi lumea în care trăim se transformă, pe nesimţite, într-un coşmar pentru poporul român. Intrarea în UE, departe de a fi un lucru benefic pentru noi, a dus, treptat, la transformarea ţării noastre într-o colonie de la periferia Europei, pe baza căreia statele vestice dezvoltate îşi sporesc profitul şi îşi menţin nivelul economic ridicat. Iată principalele metode prin care companiile şi băncile din ,,centrul vest-european“ extrag bogăţiile şi fac profituri imense pe seama României.
1. Prin liberalizările impuse forţat de către centrul vest-european, preţurile au ajuns la fel de mari, sau mici… La fel, în periferia România, numai salariile au rămas în urmă, la niveluri de cîteva ori mai mici, acesta fiind mecanismul principal prin care centrul absoarbe seva economică de la periferie.
2. Liberalizările operează doar în domeniile în care este interesat centrul, adică produse, servicii, capitaluri, dar nu şi în ceea ce priveşte forţa de muncă din România.
3. La noi, pentru a extrage cît mai uşor profitul, hypermarketurile occidentale au obţinut amplasări înăuntrul oraşelor, şi nu în afara acestora, precum la ele acasă.
4. Companiile vestice îşi permit la noi în ţară ceea ce nici prin gînd nu le-ar trece să facă în ţările de origine. Companiile străine, de fapt toate vest-europene, îşi arogă dreptul de a factura românilor produse şi servicii în moneda centrului, cu toate că, prin lege, în România, plăţile nu sînt permise decît în lei. Este mijlocul prin care autorităţile române sînt, de fapt, obligate să nu utilizeze cursul valutar pentru ajustări economice, astfel încît respectivele firme străine să nu înregistreze decît cîştiguri.
5. Nici una dintre companiile vest-europene, care au preluat companii de stat româneşti, nu şi-a respectat obligaţiile de mediu şi de investiţii asumate la privatizare. Şi, cu toate astea, nici una nu este penalizată.
6. Băncile occidentale practică în România nişte dobînzi astronomice la credite pe care, oficial, le justifică prin aşa-zisul risc de ţară, deşi, dintr-o demagogie nesfîrşită, sînt înscrise ca persoane juridice române. Este una dintre clasicele extracţii de substanţă economică de la periferie către centrul colonial.
7. Băncile occidentale menţin, sistematic, dobînzi jefuitoare la credite, printr-un cartel pe care autorităţile române, în urma unor presiuni externe, se fac a nu-l vedea.
8. Tot în urma unor presiuni, în ţara noastră este interzisă emiterea de titluri guvernamentale către populaţia autohtonă, pentru ca nu cumva, prin concurenţa făcută băncilor străine, acestea din urmă să piardă posibilitatea de a capta şi folosi în interes propriu bruma de economii de pe piaţa periferică numită România.
9. În plină criză, singurei bănci de stat, CEC-ul, sub pretextul că ar fi ajutor de stat, Comisia Europeană de la Bruxelles i-a refuzat majorarea cu doar 200 de milioane de euro a capitalului, pentru a fi în măsură să sprijine IMM-urile, în timp ce guvernele occidentale cheltuiau sute de miliarde de euro, pentru a împrumuta sau chiar a naţionaliza bănci proprii.
10. Structura de destinaţii a fondurilor europene nu are absolut nici o legătură cu nevoile reale de dezvoltare ale României, ci numai şi numai cu nevoile firmelor străine, pentru expansiunea lor în România.
Dacă nu e colonie, atunci ce e ?

Dan Tănăsescu

COMENTARII DE LA CITITORI