Implicarea tinerilor este vitalã pentru orice partid politic

in Lecturi la lumina ceaiului

. Carmen Ionică: Bună-ziua, domnule Claudiu Barbălată, mă bucur că am posibilitatea să stau de vorbă cu dvs. Vă rog să spuneţi cititorilor revistei „România Mare“, dar şi tuturor celor care vor merge la vot, cîteva cuvinte despre dvs. şi despre activitatea pe care o desfăşuraţi în rîndurile Partidului România Mare.
. Claudiu Barbălată: Vă mulţumesc pentru ocazia pe care mi-o oferiţi, prin care pot să mă adresez cititorilor revistei „România Mare“. Nici în cele mai frumoase vise nu îmi imaginam că va veni vremea în care să fiu solicitat pentru un interviu în revista pe care o apreciez şi o citesc de mai bine de 20 de ani, din perioada cînd eram liceean. Asemeni majorităţii cetăţenilor acestei ţări, consider că, în proporţie covîrşitoare, politicienii sînt vinovaţi de situaţia în care se află acum România, indiferent că au fost incompetenţi sau că au făcut acest lucru conştient. Pe de altă parte, am văzut că există şi oameni politici, oameni cu verticalitate, care pot fi sursă de inspiraţie şi factori de stabilitate. Unul dintre aceşti oameni, care mi-a captat atenţia, a fost Corneliu Vadim Tudor. Din acel moment, am fost atras de Doctrina Naţională a Partidului România Mare, urmînd ca, după o lungă perioadă de timp, în care doar am fost spectator la ceea ce se întîmpla în politica românească, în urmă cu 3 ani, să mă hotărăsc şi să iau decizia de a mă implica şi a pune umărul în a ajuta Partidul România Mare şi pe cel care era conducătorul acestuia, Corneliu Vadim Tudor. Din păcate, în septembrie 2015, România a pierdut acest reper al patriotismul, iar Partidul România Mare a trebuit să găsească modalitatea de a sluji interesele României, chiar dacă a suferit această grea pierdere. Alegerile din 11 decembrie 2016, mă găsesc în funcţia de preşedintele Filialei PRM a Municipiului Bucureşti, dar în acelaşi timp, încerc să ajut toate filialele judeţene din ţară, sprijinind activitatea acestora.
. C.I.: Sînteţi din generaţia tînără, aveţi multe de spus şi de făcut pentu ca această ţară să-şi obţină statutul de stat civilizat. Cum vedeţi lucrurile pentru viitorul României şi care sînt paşii care trebuie făcuţi pentru ca noi, românii, să trăim într-o ţară europeană, cu drepturi egale?
. Claudiu Barbălată: În primul rînd, România trebuie să intre într-o stare de normalitate. Observăm cum se întîmplă lucruri total anapoda, pe care cu toţii le dezaprobăm, dar, totuşi, ele se întîmplă sub ochii noştri. Lucrurile acestea nu s-ar putea petrece dacă fiecare dintre noi ar lua deciziile fără să-şi calce pe conştiinţă, fără a face acele mici compromisuri, pe care conştiinţa ne avertizează că nu ar trebui să le facem. În momentul în care vom pune lucrurile pe calea normalităţii, atunci întreaga lume, inclusiv Europa, ne va privi cu respect şi vom discuta cu ei de la egal la egal.
. C.I.: Aţi fost repartizat pe listele de deputaţi pentru judeţul Prahova. Care sînt obiectivele strategice pe care le veţi implementa, ca partid, pentru acest judeţ, şi care sînt obiectivele comune ale partidului în cazul în care veţi trece pragul electoral?
. Claudiu Barbălată: Partidul România Mare a apărut ca o necesitate. Încă din anii ’90, Vadim Tudor a observat că ţara noastră începe să fie furată. Iniţial, a fost înfiinţată revista, ca o tribună de unde se putea spune adevărul, apoi a apărut şi partidul. Obiectivul Partidului România Mare a fost şi va rămîne acela de a prezenta adevărul şi de a susţine interesele Neamului Românesc. Deşi au tot apărut puzderie de partide în ultimii zeci de ani, în zilele noastre luînd fiinţă altele noi, toate au fost doar fumigene prin care se încerca acoperirea realităţii. Partidul România Mare a fost, este şi va rămîne singurul partid care susţine interesele acestei naţiuni. Fără a fi demagogie, vă spun că Vadim Tudor a dat naştere acestui partid, care are rolul de a purifica politica din România.
. C.I.: La Consiliul Naţional al PRM, desfăşurat la 1 octombrie a.c., aţi fost ariegarda Lidiei Vadim Tudor, care, la rîndul ei, s-a lansat în politică, fiind convinsă că astfel va ajuta această formaţiune politică să se reformeze. Ca membru al generaţiei „în blugi“, credeţi că aportul de tineri în partid va da un plus de vitalitate şi va conduce la schimbări majore în structura de rezistenţă a PRM?
. Claudiu Barbălată: Implicarea tinerilor este vitală pentru orice partid politic. Fără acest aport, orice partid politic se stinge după maximum două sau trei cicluri electorale, pentru că inclusiv partidele politice trebuie să fie în pas cu schimbările care au loc în lume. Sînt foarte bucuros că Lidia Vadim Tudor a luat această decizie, pentru că reprezintă o garanţie că tot ceea ce a clădit Corneliu Vadim Tudor nu este abandonat de Partidul România Mare şi că, dimpotrivă, noi nu ne abatem de la obiectivele principale care au stat la baza activităţii acestui partid.
. C.I.: Partidul a avut momente grele, mai ales prin trecerea la cele veşnice a fondatorului şi preşedintelui acestuia, Corneliu Vadim Tudor. Dvs. l-aţi cunoscut într-un moment în care avea nevoie de asemenea prieteni în jurul lui. Puteţi să ne spuneţi cum a decurs prima întîlnire şi ce v-a făcut să rămîneţi alături de PRM?
. Claudiu Barbălată: A fost o zi în care am avut maaari emoţii. Urma să mă întîlnesc cu omul pe care îl apreciam foarte mult şi de la care ştiam că pot învăţa foarte mult. Am dat mîna cu Vadim Tudor pentru prima oara în biroul de la sediul central al Partidului România Mare, unde mă invitase pentru a-l sprijini în rezolvarea unor probleme. În zilele care au urmat, am rămas în legătură, apoi, pentru că discuţiile au ajuns şi la ceea ce reprezintă Partidul România Mare, am fost întrebat dacă nu vreau chiar să mă implic în viaţa acestui partid. Am acceptat şi iată că de atunci timpul meu este dedicat Partidului România Mare.
. C.I.: Ati muncit mult în precampanie, fiind solicitat la maximum în unele momente. Rezultatele s-au văzut, cu prisosinţă. Aşadar, puteţi fi considerat un lider, atîta vreme cît aţi reuşit să descurcaţi iţele atîtor probleme şi să le şi rezolvaţi. Vă felicit pentru asta şi vă întreb: cît de greu a fost şi de ce ar fi nevoie în continuare pentru ca lucrurile să decurgă mai uşor?
. Claudiu Barbălată: Cu părere de rău trebuie să spun că legea electorală avantajează foarte mult partidele care sînt deja în Parlament. Sînt multe chichiţe la care trebuie să fii atent, după părerea mea acestea fiind puse intenţionat în lege, pentru a-i descuraja sau a-i încurca pe cei care vor să acceadă în Parlament. Primul hop major a fost completarea listelor de susţinători. A fost greu, pentru că oamenii au avut reticenţe în a-şi da acceptul semnînd pe aceste liste, deoarece legea solicită inclusiv CNP-ul susţinătorului. Apoi, a venit momentul în care a trebuit să facem completarea listelor de candidaţi şi întocmirea dosarelor de candidaţi, adică o birocraţie pe care eu o consider inutilă. Nu îi mai plictisim pe cititori cu aceste detalii tehnice, doar le spunem că toate aceste cerinţe birocratice, din păcate, fac doar să avantajeze partidele parlamentare. Apoi, după ce am reuşit să depunem listele de candidaţi în toată ţara, a urmat o încercare de linşaj de la un partid aşa-zis naţionalist, ai cărui lideri, disperaţi că Partidul România Mare a intrat în alegeri, a contestat în toată ţara candidaturile noastre. A fost o acţiune dezonorantă, deşi legală, prin care au arătat cît de mici sînt, speranţa lor în aceste alegeri fiind doar aceea că Partidul România Mare nu va participa. A trebuit să gestionăm zeci de procese în Tribunale şi la Curţile de Apel şi, din păcate, am pierdut candidaturile de la 5 judeţe. În cele din urmă, am ieşit onorabil şi iată că Partidul România Mare participă la alegeri, cu şanse reale de a intra în Parlament.
. C.I.: Aşteptările sînt mari, pe măsura muncii depuse. Eu vă doresc să fiţi optimist şi să credeţi că acolo, sus, cineva vă iubeşte şi are grijă de toţi cei care simt şi gîndesc româneşte, pentru că ţara asta are nevoie de patrioţi, care să se lupte cu toţi netrebnicii care au pus mîna pe ciolan. Vă doresc suces şi deputăţie uşoară.
. Claudiu Barbălată: Vă mulţumesc pentru aceste gînduri şi vă asigur că tot ceea ce fac în Partidul România Mare are ca scop curăţarea clasei politice şi intrarea în acea normalitate atît de aşteptată de cetăţeni. Cititorilor revistei le transmit să aibă încredere că Partidul România Mare „va fi iarăşi ce-a fost şi mai mult decît atît“. Aşa să ne ajute Dumnezeu.

COMENTARII DE LA CITITORI