Impostori grotești pătează imaginea lui Vadim – iar Ungaria atacă România!

in Editorial

Motto: ,,Aceste vremuri strîm­be, de ocară/ Au, totuşi, şi un merit cam grotesc:/ Scot la iveală drojdia murdară/ Care zăcea în Neamul Românesc”.

CORNELIU VADIM TUDOR

La finele săptămînii a avut loc un episod grotesc – un ins dubios, Bogdan Diaconu, mai cunoscut pentru partidele de pescuit neveste celebre, a comis un spectacol grotesc, în care a încercat să acrediteze ideea că o coterie pe care el o numește ,,partid” ar fi moștenitorul naționalismului românesc. E ca și cum ai spune că boala lui Calache e semn de binecuvîntare! Sigur, omul e cunoscut pentru fantasmele erotico-maritale eșuate, dar și pentru multe episoade alcoolizate, așa că… există oareșcari circumstanțe ale apa­riției publice. De fapt, ce bine i-ar sta lui Diaconu numele Calache… Calache Diaconu! Cine îl lasă pe omulețul ăsta să apară pe sticlă – alta decît cea de matrafox – e greu de înțeles!

La fel cum medicii care l-au consultat ar trebui reclamați pentru malpraxis – cum să lași o asemenea colecție de gărgăuni să umble liberă pe stradă? Acum a înfundat un canal – RTV –, dar dacă va înfunda o canalizare, de ce să sufere bucureștenii? Glumesc, desigur, Bogdan Diaconu nu e în stare… nici măcar de așa ceva!

Cu totul alta e situația lui Sebastian Ghiță, un ins capabil… capabil de multe! A îngrozit un județ, a ajuns cel mai urmărit om din țară, a combinat afaceri cu securiștii, cu procurorii, a făcut bani cu familia Cozma, apoi a vrut să-i dea în cap venerabilului fost șef al județului, a făcut afaceri cu Sorin Ovidiu Vântu, apoi l-a băgat la pușcărie printr-o lucrare parte securistă, parte interlopă – iar în final, a fugit din țară, așa cum fac toți patrioții… din filmele cu proști!

Marioneta lui Ghiță, Bogdan ,,Cala­che” Diaconu, e un tip dubios, e neclar precum tulburelul – care îți oferă o singură certitudine: rezultatul moale și urît mirositor! Pe cînd la Sebastian Ghiță, situația e cît se poate de clară – efect nociv garantat: vezi cazul PSD, vezi cazul relației cu Ion Iliescu, cu SRI, cu Victor Ponta, cu Sorin Vântu…. cu toți cei pe lîngă care a trecut!

Pe lîngă cei doi, am mai remarcat ,,pe listă” unele figuri care au de dat multe explicații, așa că tacîmul e complet pentru două feluri de meseni: impostorii și șarlatanii. Lor le este adresat demersul pe cît de ipocrit, pe atît de grotesc, de la finele săptămînii trecute. Dar, un aspect m-a bucurat: reacția Lidiei Vadim Tudor, care a demonstrat că sîngele marelui om politic și patriot Corneliu Vadim Tudor NU s-a pierdut! Ieșind din delicatețea și eleganța care o caracterizează, Lidia a dat jos milităria din pod, a pus armele pe cei doi impostori și le-a dat o lecție pe care nu o vor uita prea ușor. ,,Aceşti naţionalişti de conjunctură compromit noţiunea de patriot, de naţionalist român – este o ruşine, o greşeală impar­donabilă”, scrie Lidia Vadim Tudor, într-o excelentă declarație, pe care trebuie să o citiți! Dar, este și un semnal: PRM – adevăratul PRM! – trebuie să se regăsească în matca firească – aceea a Tribunului, nu a lui Calache! Asta se va face în perioada imediat următoare! Ajunge cu impostura și golănia, jos labele de pe moștenirea Tribunului nostru!

Din păcate, spectacolul grotesc nu are doar conotația scandaloasă, de care presa va profita din plin! El survine exact într-un moment foarte periculos, cînd Ungaria, prin liderii săi politici, trimit o adevărată nucleară spre inima României! Oare să fie totul… întîmplător? Sincer, dacă era vorba doar de Diaconu, am spune: deh, iar s-a pilit Calache, vomită și-i trece! Sau l-a mai părăsit vreo nevastă – și a ieșit omul în piață, să facă și el ce știe: circ! Dar nu, e vorba și de Sebi Ghiță, om al Serviciilor, mai nou, nu doar românești – că nu degeaba o fi adăpostit în străinătate! Și atunci, stai și te gîndești: oare așa s-a nimerit, ca exact în ziua în care guvernul Viktor Orban trimite un mesaj de susținere pe față a autonomiei secuilor – chiar atunci Sebi Ghiță provoacă un scandal în zona naționalismului românesc?! Greu de crezut, fiindcă Ghiță e un om inteligent și foarte bine informat, dar mai ales un miliardar care a făcut bani cu Serviciile și un fugar care a cam știut exact unde și cum să fugă.

Și, atenție la ce mă refer – ieri, Secretariatul de Stat pentru Politici Na­ţionale, din cadrul Cancelariei Prim- Ministrului Ungariei, a anunțat că ,,sprijină demonstraţia organizată de Consiliul Naţional Secuiesc (CNS) cu
ocazia Zilei Libertăţii Secuilor, cu scopul de a atrage atenţia asupra im­portanţei autonomiei Ţinutului Se­cu­iesc”. Autonomia şi dreptul la auto­determinare reprezintă o garanţie a supravieţuirii comunităţilor minoritare, afirmă Guvernul maghiar,  subliniind că ,,Nevoia de autonomie a secuimii este întemeiată şi legitimă, întrucît nu se doreşte cu nimic mai mult decît ce vor numeroasele alte minorităţi naţionale ale Europei: să folosească în mod liber limba şi simbolurile naţionale, într-o formă de autonomie care nu ofensează populaţia majoritară şi pentru care există nenumărate exemple bune în Europa” – se arată în comunicat. Ați mai auzit atîta ipocrizie?! Deci ,,autonomia” centrului României nu ar trebui să ne jignească – și asta în condițiile în care afirmația e făcută de un oficial maghiar, Árpád János Potápi, secretarul de stat ungar, responsabil pentru politică naţională! Nu de vreun înfierbîntat cu palinkă de prin Covasna! ,,Problema autonomiei Ţinutului Secuiesc este a fiecărui maghiar, şi este important ca, de fiecare dată cînd există ocazia, să ne facem auzită vocea şi să dăm dovadă de sprijinul nostru”, a spus oficialul guvernamental maghiar, în ziua în care, la Tîrgu Mureş, 2.000 de cetățeni (încă) români au marcat printr-un marș ,,Ziua Libertăţii Secuieşti”!

Și, în timp ce la Tîrgu Mureș se scanda ,,Autonomie!” și  ,,Să piară Trianonul!” – cel mai strident slogan revizionist, care ar trebui inclus în Codul Penal –, ei bine, în acest timp, Ghiță îl trimitea pe Diaconu să pună la cale batjocorirea simbolului naționalismului românesc, reprezentat de Corneliu Vadim Tudor – cel care a atras atenția încă din 1990 asupra pericolului revizionismului maghiar! Și a murit cu acest mesaj pe buze! Păi ce făceau Ghiță și Diaconu în acest timp? Politică și bani cu PSD, partid care a adus de multe ori la guvernare UDMR – și care, iată, acum NU spune nimic de mesajul Guvernului Orban!

Nu închei înainte de a aminti că ,,lucrăturile” în care sînt implicate Serviciile au ca primă caracteristică DIVERSIUNEA. Or, despre asta e vorba în spectacolul grotesc Ghiță – Diaconu: o diversiune periculoasă, cu care, așa cum scrie Lidia Vadim Tudor – nici un naționalist adevărat NU trebuie să se asocieze!,

DRAGOȘ DUMITRIU

Păreri și opinii