În amintirea lui Gheorghe Glodeanu

in Lecturi la lumina ceaiului

 

 

Am aflat, cu tristeţe, de trecerea în eternitate a lui Gheorghe Glodeanu, membru PRM şi colaborator fidel la „România Mare”, „Politica” şi „Tricolorul”, publicaţii patronate de dr. Corneliu Vadim Tudor, preşedintele PRM. Cu Gheorghe Glodeanu, un vechi activist PCR şi fost secretar al Consiliului Judeţean Ialomiţa, am împărtăşit aceleaşi convingeri naţionaliste şi politice de stînga. El a crezut sincer în valorile umaniste ale socialismului, iar prin capacitatea sa de a fi un bun organizator, a avut o contribuţie majoră la ridicarea, din temelii, a oraşului Slobozia. Ialomiţenii care l-au cunoscut au văzut în Gheorghe Glodeanu un activist cinstit, care s-a luptat pentru oameni. Şi înainte de Revoluţie, dar şi după, Gheorghe Glodeanu a fost adversarul lui Ion Iliescu, care a preluat Puterea printr-o lovitură de stat, cu ajutorul elementelor duplicitare ale Securităţii. Gheorghe Glodeanu a avut o interpretare proprie faţă de evenimentele sîngeroase din Decembrie 1989, considerîndu-le o manipulare josnică a unor Servicii Secrete străine, în colaborare cu trădători din Departamentul Securităţii Statului. În cartea sa „Trădarea perpetuă” a dezbătut, pe larg, aceste opinii. Îi voi păstra în suflet o vie amintire lui Gheorghe Glodeanu. Dumnezeu să-l ierte.

FLORIN IORDACHE

 

Microsioane

Ipoteză

Dat fiind faptul că şobolanii nu numai că nu mor din pricina albului praf presărat pe la colţuri, anume pentru ei, dar se şi îngraşe lingîndu-l, ca pe un fel de zahăr, s-ar putea crede că descoperirea otrăvii a fost făcută chiar de ei.

Constatare

Ar fi putut să-şi stingă setea şi să fi rezistat dacă ar fi observat faptul de nimic, anume că apa fîntînii era prea în adînc pentru frînghia prea scurtă a găleţii sale.

Apel

Nu da cu pietre în omul care n-are decît mîinile goale. Ceea ce nu ştii este că îl poţi duce uşor spre un tun.

Zvon

– Am auzit că a căzut într-o groapă.

– Da, dar a ieşit repede. Fiindcă el a vrut să cadă.

De fapt, dacă e să-ţi spun adevărul, nici n-a căzut. A intrat în groapă de bunăvoie, să-şi ia de acolo ce-i

trebuia, şi pe urmă a urcat la suprafaţă. Nu e normal?

VASILE BĂRAN

COMENTARII DE LA CITITORI