În an centenar, vindem ce a mai rămas din ţară!

in Editorial

Motto: „Trădarea este abilitatea de a merge în acelaşi sens cu evenimentele”. (Caterina de Medici)

Interesantă definiţie, nu? Trădarea, ca stare de fapt a Occidentului, acum la fel de parşivă în România… Ştiu – mitinguri, Kövesi, Iohannis, corupţie, homosexuali, NATO, UE, pericolul rus, Simona Halep şi altele sînt subiectele zilei. Mediatizate de întreaga presă, discutate în interminabile dezbateri televizate, pe Internet şi manifestări, toate acestea nu au dus şi nu duc decît la un singur rezultat: o ţară desfiinţată economic, moral şi ca importanţă. De fapt, am avut de cîteva ori impresia că am atins fundul gropii, că mai jos nu se poate. M-am înşelat… M-am înşelat şi acum cîteva zile cînd, la fel ca toţi jurnaliştii, eram orbit de perdelele de fum mai sus menţionate. De fapt, altceva se punea la cale, iar acum s-ar putea să fie prea tîrziu să mai putem face ceva. Acest „altceva” se numeşte Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii. Şi e ceva… mega!

De fapt, această chestiune de maximă importanţă, Fondul Suveran de Investiţii, e chiar ideea forţată a zonei „patriotice” a programului de Guvernare, persuasiv susţinută chiar de Liviu Dragnea, dar la fel de puternic NEsusţinută de o explicaţie clară. De ce nu există o explicaţie? Pentru că nu a fost ideea PSD, probabil nici măcar o idee românească.

Mai mult, ca din întîmplare, neclara propunere a trezit interesul lui George Friedman, „magicianul” de la grupul Stratfor, venit la Bucureşti pentru a discuta (şi) această chestiune cu Liviu Dragnea – asta în timp ce Iohannis savura momentele celebrei vizite la Casa Albă. De ce vine de obicei Friedman? Păi să mai facă presiuni pentru ca România să mai cumpere arme. Pentru mine, la vremea respectivă, a fost un semnal de alarmă! Dar, chiar şi pe mine, perdelele de fum m-au orbit şi… am uitat.

Dar apare „celebra” vizită bruscă în Israel, urmată de „celebra” decizie a lui Dragnea de a muta ambasada la Ierusalim – şi cu prietenia teribilă între şeful PSD şi premierul Netanyahu. Măi, să fie… Tot legat de acest Fond, iată un foarte interesant pasaj scris de cunoscutul jurnalist Bogdan Tiberiu Iacob, pe apreciatul său site „Inpolitics”: „Conform unor surse bine informate din mediile guvernamentale, s-a creat o falie serioasă între premierul Grindeanu şi anumite grupări din spatele său, de o parte, şi tandemul Liviu Dragnea-Tăriceanu, de cealaltă”. Ultimii doi ar cam avea în cap o strategie, spun susele jurnalistului: „Punerea fondului (Suveran) la dispoziţia Israelului, în schimbul unui lobby politic pe termen lung, statul menţionat fiind cunoscut pentru posibilităţile sale în domeniu. De altfel, se vehiculează informaţii că însăşi ideea fondului i-a fi fost livrată lui Dragnea de către israelieni pe parcursul numeroaselor sale contacte cu Ţara Sfîntă”.

De fapt, Dragnea ar urma drumul deschis de Tăriceanu, a cărui creaţie, Fondul Proprietatea, a ajuns pe mîna străinilor – atît ca acţionariat, cît şi ca manageriat. Iar implicaţiile sînt multiple – vezi blocarea construirii reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă. Ei bine, după un an şi jumătate de tăcere sau fraze incoerente în privinţa FSDI, deodată legea e aruncată în Parlament. PSD şi Guvernul nu au mai aşteptat formula Eurostat (institutul de statistică de pe lîngă CE), aşa cum spuneau la început – între timp ne-am pus de-a curmezişul cu UE! Legea a trecut urgent prin Senat, apoi a ajuns în Camera Decizională.

„Azi, 6 iunie 2018, Camera Deputaţilor va vota un proiect de lege prin care se va comite cel mai mare furt din averea statului român din istorie – peste 10 miliarde de euro!”, dezvăluia fostul premier Victor Ponta – un avertisment pentru „toţi deputaţii care azi se vor lăsa folosiţi de către un grup infracţional transnaţional”. Iar explicaţia fostului premier este cît se poate de gravă: „Prin înfiinţarea Fondului Suveran, tot ceea ce mai deţine Statul Român în companiile publice va trece în mod netransparent în mîini private din afara ţării”. Da, concret, este vorba de acţiunile Statului Român la Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Aeroportul Otopeni, Portul Constanţa, Salrom, Transgaz, Romgaz, Transelectrica, Electrica, Oil Terminal, Antibiotice Iaşi etc. – „în valoare de peste 10 miliarde de Euro”, conform lui Ponta. „Acest Fond NU mai trebuie să respecte legile în vigoare privind administrarea societăţilor cu capital de stat, nu mai este supus controlului Guvernului sau Curţii de Conturi, poate vinde acţiuni şi active fără să respecte Legea Privatizarii şi nu va face listări la bursă”, afirmă Ponta. Practic, toate companiile Statului Român vor fi administrate privat – pînă cînd vor fi vîndute bucată cu bucată în afară unor grupări din Israel şi Rusia, dezvăluia Ponta. Mă rog, chestia cu Rusia cred că e un truc prin care să deştepte reacţia publică – nu cred că are loc Rusia în colonia americană de pe Dîmboviţa. Israel – da! SUA – da! CIA – da, da, da! De fapt, chestiunea trece dincolo de politică, iar precedentul „Proprietatea” mă face să fiu sigur că lipsa de explicaţii şi „discreţia” cu care a fost trecut acest proiect uriaş prin Parlament îi dă dreptate şi lui Iohannis cu… „înţelegeri cu nişte evrei”. De fapt, vînzînd ţara, Dragnea şi compania merg în acelaşi sens cu evenimentele, vorba Caterinei de Medici. Culmea, în aplauzele poporului!

Închei spunînd pentru a nu ştiu cîta oară că… din păcate nu mai avem un Vadim, a cărui voce să condamne, cu credibilitate, aceste nemernicii, aceste pericole pentru ţară. Dar, e şi un semnal că noi, care mai avem fiecare o fărîmă de Vadim în suflet, trebuie să facem ceva pentru ca ţara să nu fie făcută praf de străini şi de români fără suflet. Vreţi mitinguri? Da, faceţi, sînt spectaculoase – dar pe cine şi ce susţineţi? Pe nimeni… care distruge tot, lăsînd doar nimicul!

DRAGOŞ DUMITRIU

 

La puşcărie, mincinoşilor, Vadim avusese dreptate – iar România pierde enorm!

Păreri și opinii