în Criminalistică (2)

in Lecturi la lumina ceaiului

Telepaţii în slujba

Serviciilor Secrete (II)

Percepţiile extrasenzoriale au produs stupoare, dar nu mai mare decît experimentul de transmitere a unei note-test, de la Moscova la Novosibirsk. Totodată, s-a mai arătat că pentru securitatea ţării se folosea telepatia pentru a se transmite ordinele strict secrete de deplasare a flotei marine. Dar şi americanii erau „deconspiraţi“, de către presa proprie şi cea franceză, cu privire la faptul că la bordul submarinului atomic „Nautilus“ se foloseau percepţii extrasenzoriale. De asemenea, s-a mai reţinut că, pentru a transmite o informaţie pe sistem telepatic, trebuie să existe doi subiecţi, un transmiţător şi un receptor – care, aflaţi în nişte cabine speciale, antifonate şi cu o anumită luminozitate, care să nu excite cîmpul vizual, intră într-un fel de transă, imprimîndu-şi mental figura unuia celuilalt şi invers, numai aşa transmiţîndu-se mental mesajul. Desigur că explicaţia s-a dat în mare…

* Marianne Martson (60 ani), din New Mexico (SUA), este angajată a FBI, datorită capacităţii sale de a citi conţinutul scrisorilor înainte ca acestea să fie deschise.

„Acest lucru s-a întîmplat pentru prima dată în 1951, pe cînd aveam 14 ani. Mama mea a primit o telegramă de la sora mea, Sophie, care o anunţa că e însărcinată. Înainte ca mama să deschidă telegrama, i-am reprodus cu exactitate conţinutul acesteia, concentrîndu-mă, cîteva secunde, asupra ei.

În momentul în care mama a deschis telegrama, a fost foarte uimită, constatînd că tot ceea ce îi spusesem era adevărat. Ulterior, am constatat că, ori de cîte ori vedeam o scrisoare, dacă mă concentram, îi puteam reproduce conţinutul fără să fie nevoie să desfac plicul. În 1960, am fost contactată de cei de la FBI şi mi s-a propus să lucrez pentru ei. În anii care au urmat, i-am ajutat de nenumărate ori să afle mesaje, fără ca scrisorile să fie deschise sau să prezinte vreo urmă de violare a corespondenţei. Cea mai spectaculoasă întîmplare a avut loc în 1987. Fusesem plecată din New Mexico timp de două săptămîni. Cînd m-am întors, am fost surprinsă de numeroasele scrisori pe care le primisem, însă atenţia mi-a fost atrasă de un plic pe care nu era notat absolut nimic care să-i indice provenienţa. Am luat plicul şi m-am concentrat asupra lui. După ce am citit, am constatat că el nu conţinea nici un fel de mesaj, ci că, de fapt, reprezenta un sistem de acţionare a unei bombe. Imediat, am tras concluzia că respectiva bombă se afla undeva, în casă. Profitînd de faptul că locuinţa mea se afla la marginea oraşului, am ieşit imediat, m-am îndepărtat cîteva sute de metri, după care am deschis plicul respectiv. În acel moment, locuinţa mea a sărit în aer, confirmînd ceea ce bănuiam. Am fost foarte speriată, dar, în acelaşi timp, fericită!“

Ulterior, s-a constatat că bomba fusese plasată în casa lui Marianne Martson de cătrc un agent sovietic, care aflase că americanca era angajată a FBI, fără să ştie însă cu ce se ocupa aceasta.

* Pentagonul cheltuieşte 80 de milioane de dolari pe an pentru proiectul cu numele de cod „Minders“ (Inteligenţii), pentru care lucrează 800 de telepaţi, a căror principală activitate o constituie „citirea“ gîndurilor inamicilor. Potrivit afirmaţiilor lui Andrew Hetton, un expert în afacerile Pentagonului, proiectul a luat fiinţă în urmă cu cîţiva ani.

„Femeile şi bărbaţii angajaţi au puterea de a «citi» gîndurile şi de a influenţa deciziile inamicilor, prin telepatie. Ei pot «vedea» armele secrete construite de diferite puteri şi studia tactici şi planuri de război. Salariul lor anual variază între 80.000 şi 125.000 de dolari, în funcţie de efortul depus. Cîteodată, trebuie să-şi unească forţele mai mulţi telepaţi, pentru a duce la bun sfîrşit o misiune“, a încheiat Andrew Hetton.

(va urma)

TRAIAN TANDIN

COMENTARII DE LA CITITORI