în Criminalistică (3): Telepaţii în slujba Serviciilor Secrete (III)

in Lecturi la lumina ceaiului

În noiembrie 1995, CIA, cea mai puternică agenţie de Servicii Secrete a Statelor Unite, a publicat un raport al misiunilor codificate „Stargate“. Subiectul: o serie de operaţiuni ultrasecrete, care au avut loc de-a lungul a 23 de ani şi au costat 20 de milioane de dolari. Publicul a aflat, cu stupoare, că CIA a recurs la serviciile parapsihologilor pentru îndeplinirea misiunilor. Printre altele, clarvăzătorii au determinat poziţia ultra-secretă a unui submarin nuclear sovietic, aşa aflînd locul în care se ascunsese Gaddafi, în timpul raidului american din spaţiul aerian al Libiei din 1986, şi prevăzînd atentatul asupra lui Reagan din 1981.

Pentru un francez în vîrstă de 53 de ani, Jean-Pierre Girard, publicarea acestui raport a constituit o uşurare: putea vorbi despre toate întîmplările prin care a trecut, timp de 11 ani, din 1977 pînă în 1988. Jean-Pierre Girard este unul dintre cei mai surprinzători „subiecţi psihologici“ (acesta e numele pe care oamenii de ştiinţă îl acordă persoanelor care posedă puteri paranormale). Nu e impresionantă numai puterea lui de a prevedea unele evenimente, ci şi efectul produs cu ajutorul gîndurilor sale: topirea sau îndoirea barelor din metal de la distanţă, levitarea obiectelor din jurul lui, devierea undelor magnetice etc. „Totul a început cu o întîlnire discretă, într-un restaurant de pe Strada Ternes, din Paris, a declarat Jean-Pierre Girard. Imediat, mi-am dat seama că interlocutorul meu nu este un simplu om de ştiinţă; îmi vorbea despre anumite misiuni, care aveau nevoie de ajutorul puterilor mele paranormale. La cîtva timp după acea întîlnire, am primit acasă un plic, în care se afla o poză. Mi se cerea să localizez bazele nucleare secrete ale URSS şi să precizez locul în care fusese făcută fotografia. Asta a fost prima mea misiune şi am dus-o pînă la capăt. Mi-am dat seama că în poză era un submarin nuclear sovietic şi am «văzut» locul în care ruşii experimentau armele lor atomice. Această misiune a fost un test, pentru ca Serviciile Secrete americane să vadă dacă se pot baza pe mine. Au fost satisfăcuţi. Mi s-au oferit apoi alte misiuni. 35% dintre ele s-au soldat cu eşecuri, 30% au fost bunicele, iar restul reuşite.

Misiunea cea mai bizară am avut-o în Mexic. Mi s-a cerut o experienţă paranormală: să influenţez, prin puterea gîndurilor mele, un «confrate», un alt «subiect psihologic», aflat la 4.000 de km distanţă de acel loc, ordonîndu-i să îndeplinească unele misiuni. A fost o experienţă epuizantă, dar reuşită, după care am fost nevoit să opresc, tot prin forţa gîndului, un giroscop utilizat în teleghidarea proiectilelor unui submarin de război. M-am simţit foarte rău în urma acestor două experienţe. Am zăcut la pat cîteva zile. Misiunile care au urmat m-au purtat prin toată lumea. În 1978, la Baguio, Filipine, în timpul întîlnirilor de şah dintre Karpov şi Korcinoi, pentru titlul mondial, ruşii au apelat la mediumul Vladimir Zukhar, pentru a-l ajuta pe Karpov să iasă victorios. Chiar de la începutul partidei, mi-am observat «colegul», stînd în spatele lui Korcinoi, pe care îl hipnotiza, pentru a-l face să piardă. Cînd Serviciile Secrete americane au renunţat la ajutorul meu, am aşteptat ani întregi să pot dezvălui totul, fără să-mi fie teamă că voi fi ucis!“.

(va urma)

TRAIAN TANDIN

COMENTARII DE LA CITITORI