În direct, printre atentate la mintea întreagă

in Lecturi la lumina ceaiului

Noaptea care a cutremurat lumea, reiterînd minor şi într-un sens mult mai făţarnic întrebarea lui Adolf Hitler: ,,Arde Parisul?”, ei bine, am petrecut acea noapte în zgomotul televiziunilor de ştiri, dezbătînd cu ,,prietenii” de pe Facebook. Am schimbat păreri cu români, ruşi, sîrbi, francezi, bulgari, nemţi, arabi, în fine, am profitat de reţeaua mondială de socializare.

Să spui că atentatele de la Paris marchează o cotitură în Istorie – e deja ceva banal… Cred că lumea e provocată de ceva timp să nu se mai rezume la a consemna Istoria – scrisă de învingătorii din teren sau din propagandă – ci să o înţeleagă, să o conştientizeze. Cele întîmplate la 11 septembrie 2001 şi, mai ales, tot ceea ce a urmat au închis ochii unora, a celor impresionaţi de desfăşurarea de forţe, şi i-au revoltat pe aceia care au început să gîndească, să dea la o parte vălul de pe minte.

Notele şi mesajele scrise în noaptea tragediei din Paris sînt în această notă. Unele intră într-o gamă a absurdului, a comicului tragic al situaţiei, iar pe altele le-am scris cu gîndul la marele martor, prezent cu spiritul printre noi – Alcibiade. De aceea le redau, cu aceeaşi sinceritate cu care le-am aşternut pe nemuritorul mediu al biţilor.

* * *

Ştiu că o să vi se pară ciudat, dar eu tot nu înţeleg cum de sălbaticii din munţi sau din deşert pot înşela vigilenţa super-serviciilor euro-atlantice, mai ales ale celor franceze? Serviciile Speciale franceze sînt printre cele mai performante, mai bine dotate şi mai experimentate, după cele israeliene, în problemele arabe. Criminalii sigur au o legătură cu alte Servicii Secrete şi sînt finanţaţi de o putere pe măsură. M De durut mintea!… Bogdan Chirieac a recunoscut că americanii i-au înarmat şi creat (indirect) pe cei din ISIS, prin dotarea cu arme a jihadiştilor moderaţi/rebeli sirieni! M Vin cu o ipoteză – starea de şoc a europenilor îi poate aduce în ipostaza de a accepta, fără să crîcnească, decizii ale grupurilor militare/servicii/bănci/etc. – decizii ultra dure, gen război, atac armat, expulzări etc. În mod normal, tot felul de organizaţii ar fi manifestat împotrivă, însă, în stare de şoc, nimeni nu mai mişcă. Vezi cazul 11 septembrie, similar: o minciună uriaşă, dar necontestată pe moment, care, însă, a declanşat toată nebunia anti/terorismului. O fi un alt 11 septembrie? M Războiul a început în direct… Sîntem martorii ultimelor zile? Un grup de bombardiere strategice franceze vor lovi, cu proiectile nucleare cu efect limitat, zone din Siria, Irak şi Iran. Iranul declară război Franţei şi SUA. O coaliţie internaţională decide anihilarea obiectivelor strategice de pe ,,Axa răului”. Israel bombardează, Iran şi Pakistan lovesc ţinte… Internetul nu mai funcţionează. Vai, lumea nu se termină în direct… M O altă ipoteză – în curînd, lumea occidentală, înnebunită de agresivitatea ,,fundamentalismului”, va fi de acord că ortodoxia e tot un fel de fundamentalism, fiindcă respinge ,,libertăţile” de tipul gay, halloween, sex în şcoli ş.a. Iar vectorii pro-occidentali vor manifesta contra bisericii – pentru a desfiinţa ultimul bastion împotriva promiscuităţii moral-comerciale vestice. Doar o ipoteză… M Singurele chestii care mi se par mai sinistre decît atentatele de la Paris sînt comentariile lui Radu Tudor pe această temă! M Ah, îl auziţi pe Adrian Ursu vorbind franceza cu gutui în gură şi, probabil, cu ţigara pe pantaloni? Sper să nu-l audă şi teroriştii – se vor enerva că ei nu pot omorî franceza în aşa hal! M ,,Ştim cine sînt teroriştii şi vom închide frontierele ca să nu iasă din ţară”, a zis-o Hollande. Doamne, şi eu care credeam că Iohannis e cel mai mare dintre idioţii ajunşi şefi de stat! Allez les bleus!

M Cum ar reacţiona românii de la ,,Uniţi, salivăm!…”, în cazul unor asemenea atentate? Desigur, ,,Jos comunismul”, apoi ,,Corupţia ucide”, ,,Guvern ticălos”, ,,Antena 3 minte!”, ar apărea Alina Mungiu, Tudor Chirilă, după care ar behăi capra liberală, iar PSD ar mai da încă o dovadă de dragneală malignă. Şi cînd te gîndeşti că teroriştii, ca de obicei, împuşcă şi aruncă în aer complet aiurea… M Formidabil, îmi atrage atenţia cunoscutul fotoreporter C.C. Otiliu (terorist de presă), nenorociţii de terorişti nu au respectat Ziua internaţională a limbii maghiare! Puteau să strige ceva şi despre ,,Franţa, pămînt unguresc”, ,,Cioloş e cu noi. Kövesi – pe voi!” etc. M Se miră unii că francezii nu au depistat armele teroriştilor… Gîndiţi-vă cît s-au plimbat libere prin Paris două bombe ca Elena Udrea şi Alina Bica! M Oare ce înţelege un jurnalist de la Antena 3 din expresia ,,Fugi cu ursu’“? M Aşa e, francezi, atentatele sînt o declaraţie de război! Prin urmare, atacaţi SUA, Arabia Saudită, Qatar şi chiar propriile cercuri franceze care au distrus statele şi stabilitatea Orientului şi au creat şi finanţat Al Qaeda şi ISIS. Vreţi probe? Există. Vreţi probe împotriva acestui adevăr? Nu există! M Bombardarea zonelor civile în al II-lea război mondial este considerată de istorici terorism – atacurile cu rachete V1 şi V2 asupra Londrei, bombardarea oraşelor Dresda şi Tokyo etc. În România, terorism a fost bombardarea Bucureştilor de către americani, cînd au fost vizate Universitatea, ansamblul Palatul Telefoanelor – Teatrul Naţional etc., raidurile fiind soldate cu peste 5.000 de morţi din rîndul civililor. Dar teroriştii americani au monument pe Bd. Aviatorilor, în timp ce eroii români sînt acuzaţi de crime – fiindcă ar fi fost legionari, comunişti sau antonescieni. M Să înţeleg că sensibilitatea franceză este profund afectată de vorbele lui Assad, dar nu şi de finanţările celor din Arabia Saudită & Qatar? Mda, atunci, ca să-l parafrazez pe preşedintele legal al Siriei – nu aveţi decît să  trăiţi în continuare ceea ce îi pe sirieni îi ,,ajutaţi” să trăiască de ani de zile. M Ce chestie! Polonezii nu mai acceptă cota de imigranţi… Şi cînd te gîndeşti că ei au umplut de imigranţi America şi au împăduchiat Europa cu bişniţari, în a doua jumătate a secolului deodorantului pe care ei nu-l descoperiseră. M Imagine a normalităţii europene: camioane cu răniţi şi refugiaţi din Doneţk, lovite de aviaţia celor care au dat lovitura de stat de la Kiev, cu banii grupurilor financiare nord-atlantice. Sînt ruşi, ce contează… Ulterior, oligarhii criminali de la Kiev au fost susţinuţi de statele ,,civilizate”, inclusiv de Franţa. Da, vom avea Europa pe care ne-o construiesc ,,ei”.

M Înţeleg eu greşit, sau ţările care, prin absurd, nu ar participa la acţiunile NATO – aşa ilegale şi criminale cum s-au dovedit în ceva rînduri – ei bine, aceste state se expun la diverse riscuri teroriste? E cumva o ameninţare clară, sau un şantaj – aşa, ca pentru cucurbitacee? M Haideţi să nu mai credem în minciuni – ISIS, sau cum s-o mai numi, nu are decît o legătură de faţadă cu fundamentalismul islamic. În realitate, combatanţii acestuia fac tot ce trebuie ca să dea motiv NATO (de fapt cercurilor militar-financiare) să atace unde şi cum vor cei din alianţă. Singurul motiv pentru care finanţa internaţională nu a pornit un alt război mondial a fost stabilitatea şi strategia defensivă a blocului comunist. Dar, au trecut 20 de ani de cînd farmecul viciului a învins rigoarea dezvoltării, nici o lege internaţională nu mai e respectată… e timpul pentru WW III? M Aţi văzut reclama aia ţepară – ,,În sfîrşit, vă puteţi antrena, cu un singur exerciţiu, coapsele, fesele, braţele, spatele… şi asta doar în cîteva minute”?! Mi se pare că ar suna mai bine cam aşa: ,,Explozie ISIS – vă puteţi antrena capul, pieptul, picioarele, tot corpul, pe bucăţi, în doar cîteva secunde! Sunaţi acum, solicitaţi un atentat ISIS – vă schimbă radical viaţa!”. M Sondaj: Ce obiective de maximă importanţă vă temeţi că sînt în pericol de a fi atacate de ISIS? Uzinele ,,23 August”, ,,Tractorul” Braşov, ,,Republica”, ARO Cîmpulung, IMGB, ,,Semănătoarea”, Combinatul COMTIM, Fabrica de produse lactate Militari, Fabrica de bere Azuga etc. etc? În cazul în care vă temeţi şi de altceva, internaţi-vă la pensionul Socola, sau emigraţi din capitalism! (sondaj realizat pe pielea românilor şi a altor fraieri din Est, în perioada 1989 – pînă la Ioan, Apocalipsa, cap. XIII).

M Sondaj nr. 2 (strict secret, folosim doar porecle de cod): Ce personalităţi din România credeţi că ar putea fi agenţi ISIS? 1. Querida; 2. Nea Puiu; 3. Prostănacu’; 4. Bombonel; 5. Cap de porc; 6. Puie Monta; 7. Tanti Nuţi-n ciuda …uţii; 8. Mitocanul cu Ferrari; 9. Corleone; 10. Mişu Bîl-Bîl; 11. Buldogul & Gorghiu-Dej (copreşedinţi); 12. Cap de cauciuc Teodorescu; 13. Ciripoi Roşca Stănescu; 14. Pinot Caramitru; 15. Ciolannis. M Ce înseamnă să fii pe invers – Alex Curpănaşu, un mîncător de bani de pe la adminstraţii locale şi stat, agent de influenţă jenant, ştie el că Rusia a cumpărat petrol de la ISIS. Înţeleg că stă de partea greşită a organului, dar mai lasă privirea liberă, curcubeule, că uite ce se întîmplă – ajungi să confunzi părul inghinal cu tundra siberiană. Sau SUA cu URSS. M Dacă bietul meu amic Dan Diaconescu ar fi fost în libertate… Vă daţi seama ce interviuri am fi avut cu ,,singurul lider ISIS care a acceptat să vorbească”, sau cum ,,Elodia a fost prima victimă a ISIS”, cum ,,Tolea Ciumac vrea să-i bage-n tomberon pe terorişti”, ori ,,maşina lui DD nu a fost recuperată de bancă – ci de terorişti angajaţi pentru a lua Rolls-ul poporului”… Ah, cît lipseşte Dan din peisaj! Oricum, ăştia pretins serioşi spun gogomănii mult mai mari – şi fără umorul simpaticului oltean.

DRAGOŞ DUMITRIU

COMENTARII DE LA CITITORI