Informare

in Lecturi la lumina ceaiului

Motto: „Partidul (PCR) e-n toate: e-n cele ce sînt/ Şi-n cele ce mîine vor rîde la soare!“. (George Lesnea)

 

 Cu avocatul Nicolae Enescu, unul dintre reîntemeietorii PNL de după Revoluţia din Decembrie 1989, fost prim-vicepreşedinte şi deputat liberal, în perioada 1990-1992, am fost prieten încă din anii ’50, cînd era bucătar la Cavnic. ,,Mai vrei un polonic de mazăre, cu gărgăriţe, Ionică?!“ – îmi spunea.

Călin Popescu-Tăriceanu a fost cel mai cinstit prim-ministru al zilelor noastre. A dublat pensiile, moment în care comuniştii, care ne mint de mai bine de 70 de ani, au sărit ca arşi, strigînd că a dezechilibrat Bugetul – dar, oare, ăla, care a fost director de puşcărie şi care are 34.000 de lei pensie, nu l-a dezechilibrat?! Cei care au părăsit PNL-ul sînt nişte bolşevici. În trecut, nu l-am votat pe Tăriceanu, ci pe ţărănişti, care, între timp, au ajuns la mai puţin de 1%. În 1998, graţie unor trădători PNŢCD, primul-ministru Victor Ciorbea a fost înlocuit cu Radu Vasile, tot ţărănist, despre care, în 2006, s-a aflat că a fost informator al Securităţii. Acesta a facilitat apariţia Legii care mărea pensiile foştilor securişti cu mult peste cele ale prostimii.

Theodor Stolojan, fost prim-ministru, în perioada 1991-1992, a înfiinţat Institutul care nu produce pîine şi carne, ci securişti (vezi M.O. nr. 206, din 24 august 1992) şi, în plus, a confiscat şi valuta. La Palatul Victoria, construit, între anii 1935 şi 1940, fără ,,ogradă“, tovarăşul Stolojan s-a gîndit să înalţe ,,un ţarc“, cu două porţi grele, bani irosiţi, care ar fi putut fi folosiţi pentru achiziţionarea unui întreg sistem de iluminare a unei comune din judeţul Buzău. Spun Buzău pentru că, aici, la alegerile prezidenţiale din 20 mai 1990, preşedintele bolşevic Ion Iliescu a fost votat de 97% din electorat. Totodată, cu banii cheltuiţi pentru acel ,,gard“ ar fi putut fi construite 100 de locuinţe modeste, în care să-şi găsească adăpost năpăstuiţii de prin canale.

Valeriu Stoica, fost ministru al Justiţiei, între anii 1997 şi 2000, a declarat, la acel moment, că nu poate şterge condamnările din perioada comunistă (1945-1989), fiindcă asta ar însemna o ingerinţă în treburile Justiţiei. În schimb, a facilitat apariţia Legii nr. 112/1995, privind vînzarea locuinţelor către chiriaşi, la un preţ de chilipir. Foştii proprietari s-au plîns la CEDO, şi, astfel, românii au ajuns buni de plată. Ulterior, a mai făcut o ispravă – a dezincriminat bancruta frauduloasă, pentru cîteva zile, atît cît să scape mafioţii de penalizări.

Gheorghe Flutur a zburat, şi el, spre bolşevici, însă nu-l regretă nimeni.

Ion Baurceanu

P.S.: 1) Ion Ţiriac, bancherul – în 25 de ani, au fost prăduite 3.000 de miliarde de lei. Poftiţi la vot, tovarăşi!

P.S.: 2) De curînd, am întrebat nişte pensionari dacă îl votează pe Tăriceanu. Mi-au răspuns: „Nu! Ne-a mărit, el, pensiile, dar a ţinut 5 neveste!“. Şi eu aş fi ţinut 5 neveste, dar n-am fost în stare nici măcar de una!

COMENTARII DE LA CITITORI