Interviu cu dl. Gheorghe Rădescu, candidatul PRM pentru Camera Deputaţilor în judeţul Vîlcea

in Lecturi la lumina ceaiului

. Carmen Ionică: Bună-ziua, domnule Gheorghe Rădescu, vă invit la dialog cu cititorii revistei „România Mare“, care doresc să vă cunoască în calitate de membru PRM desemnat de partid pentru a reprezenta judeţul Vîlcea pe listele de la Camera Deputaţilor. Cum a fost drumul pînă aici, acum, cînd partidul este în plină reformare şi cînd este atacat din toate direcţiile?
. Gheorghe Rădescu: În vară mi s-a propus de către un grup de oameni patrioţi, foşti şi actuali membri PRM Vîlcea, să preiau conducerea Filialei locale a partidului. M-am simţit onorat de această propunere şi am acceptat să duc mai departe idealurile PRM, luînd de la temelii reconstrucţia partidului, deoarece mă regăsesc în doctrina lui, înaintaşii familiei mele fiind oameni cunoscuţi în Istoria României. Am ştiut de la început că nu va fi uşor şi că va trebui să depunem eforturi susţinute pentru depăşirea tuturor obstacolelor.
. C.I.: V-aţi născut în comuna Dăeşti, din judeţul Vîlcea, atestată documentar de acum 300-400 de ani. Este o zonă frumoasă a României, cu oameni gospodari, dar şi dornici de a trăi în linişte şi armonie. Îi veţi reprezenta cu cinste, ca fiu al satului, în alegerile din 11 decembrie. Care este mesajul dvs. către ei şi către ceilalţi vîlceni?
. Gheorghe Rădescu: Mai precis, satul în care m-am născut, Dăeşti, este atestat documentar din 1574, iar satul vecin, Popeşti, din 2 iulie 1620. Eu îi îndemn pe toţi vîlcenii cunoscuţi sau necunoscuţi să ni se alăture, în încercarea de a schimba tot ceea ce mai poate fi schimbat în politica românească. PRM se prezintă în aceste alegeri cu oameni noi, demni, cunoscători ai scării valorilor, hotărîţi să schimbe în bine faţa României.
. C.I.: Aveţi studii tehnice juridice, faceţi parte din Corpul Profesional al Mediatorilor Juridici din Vîlcea, ca vicepreşedinte. Aceste studii şi această funcţie vă sînt de ajutor în sfera politică şi în ce mod?
. Gheorghe Rădescu: Da, toate aceste studii mă îndreptăţesc să cred că voi face faţă tuturor provocărilor şi tuturor presiunilor, indiferent din ce direcţie vin. De asemenea, aceste studii mă vor ajuta, în cazul în care voi ajunge în forul legislativ, să propun sau să aprob măsuri legislative în interesul Poporului Român.
. C.I.: Judeţul Vîlcea are o bogată istorie: în sudul judeţului, la Bugiuleşti, s-au găsit cele mai vechi urme de hominizi din Europa, cunoscute sub numele de „australauthropous olteniens“; în Munţii Orăştie se află vestita reşedinţă a regilor daci, Sarmizegetusa Regia; aveţi numeroase mînăstiri cu nume sonore, incluse în patrimoniul naţional, dar şi turistic, ca Horezu, Cozia, Govora; aveţi ţuica de Horezu şi vinurile de la Drăgăşani; resurse minerale ca mică, pegmatit de cuarţ, felspat, calcar etc. Cu alte cuvinte, aveţi un judeţ foarte bogat. Sînteţi mîndru de realizările din această parte a ţării, dar ce le promiteţi tuturor românilor că veţi face dacă veţi ajunge în Parlamentul României?
. Gheorghe Rădescu: Promovarea turismului local. PRM va promova măsuri legislative de protejare a patrimoniului istoric şi cultural al judeţului Vîlcea.
. C.I.: Se apropie ziua de 1 decembrie, Zi Naţională a românilor. Dar din judeţul Vîlcea s-a ridicat nemuritorul Mihai Viteazul, domnul primei Uniri, care s-a născut la Drăgoeşti. Cu asemenea oameni de stat, care au contribuit la dezvoltarea României, aveţi o sarcină grea. Credeţi că veţi putea onora cu succes de un asemenea legămînt?
. Gheorghe Rădescu: Noi, PRM, sîntem datori să continuăm marile idealuri ale înaintaşilor noştri, care au luptat şi s-au jertfit pentru neatîrnarea neamului şi unirea tuturor românilor din provinciile istorice.
. C.I.: Aţi venit în Partidul România Mare în acest an, preluînd o organizaţie care nu mai funcţiona la parametri normali. Astăzi, puteţi să vă mîndriţi cu un nucleu puternic, care se poate poziţiona pe locuri fruntaşe, dînd astfel posibilitatea ca PRM să treacă de pragul electoral de 5% şi să intre în Parlament. Aţi muncit cu sîrguinţă, şi rezultatele se vor vedea. La nivel naţional, care credeţi că sînt cele mai bine cotate judeţe, care pot aduce votanţi şi, implicit, procente?
. Gheorghe Rădescu: Eu sînt convins că toate judeţele în care avem liste complete vor obţine rezultate neaşteptat de frumoase.
. C.I.: Judeţul Vîlcea, prin oameni ca dvs., merită un loc în Parlamentul României, şi eu vă doresc ca acest lucru să se întîmple. Vă mulţumesc.
. Gheorghe Rădescu: Să dea Domnul!

COMENTARII DE LA CITITORI