Interviu în oglindă

in Lecturi la lumina ceaiului

,,Ziua în care am devenit jigodie“

 

– Ce te-a apucat, Ilie Costache?!

– Fratele meu de suferinţă, nu vezi că, pe ,,şoselele” Codului Penal, umblă MMCP-ul?!

– Am priceput: Marilyn Monroe Cade la Pat. Probabil că frumuseţea asta s-a reîncarnat.

– N-ai ghicit! Acele iniţiale înseamnă altceva: Mafia, Mita, Corupţia, Prostituţia. Nici măcar nu strigă „Pîrtie!“, ca la ski – dau peste tine şi te calcă în picioare, fără nici o jenă. Nenorociţii ăştia uită că, pînă mai ieri, vindeau ceapă şi cartofi stricaţi, în Piaţa Berceni-Olteniţei. Astăzi, schimbă maşinile de lux de două ori pe lună şi sar la scandal – ori nu mai scrii despre mine, ori te dau în judecată şi îţi cer despăgubiri morale, în valoare de 100.000 de euro!

– Pîinea şi cuţitul sînt în mîna lor!

– Aşa e – pîinea pe care le-o fură altora şi cuţitul pe care-l simţi în coaste dacă umbli noaptea prin mahala, fără gardă de corp.

– Ce-ţi bîntuie prin cap! Păi, matale ai gologani să-ţi iei gardă de corp?!

– Sigur că n-am, că m-au jecmănit bagabonţii. L-au mazilit şi pe omul de afaceri Vasile Cioceanu, după ce i-au scris pe geamurile măcelăriei: „Nu cumpăraţi de aici, carnea este stricată!”. Apoi, hop şi „uniformiştii“ comisarului-şef, şi gata, i-au luat spaţiul. La cît sînt de nenorociţi în suflet şi în conştiinţă, s-au făcut că plouă şi ,,au uitat” să achite avocatul. A fost bun de plată Ilie Costache. Cît despre mulţumiri adresate revistei „România Mare“, pentru adevăr, nici vorbă. Tot tu trebuie să le plăteşti lor.

– Asta-i tot?

– Nu chiar. Am patalama medicală, din ziua în care Traian Hojda şi Ioan Bratu-Calu m-au măcelărit. Spitalizare – 22 de zile. I-am lăsat să văd pînă unde pot ajunge, dar au sărit calu’ de tot! Nu vreau bani, şi nici cădere la pace. Puşcărie, tăticu’, asta vreau!

– Te-ai făcut al dracu’, fratele meu!

– Astăzi iau startul pe un alt segment din viaţa mea: am devenit Jigodie! Numai aşa, bătîndu-i cu propriile lor arme, poţi cîştiga războiul împotriva acestor indivizi. Mi-au falsificat pînă şi identitatea. Profitînd de coincidenţa de nume, mi-au atribuit datele de naştere ale unui cetăţean ieşit din închisoare, după ce a ispăşit o pedeapsă pentru o faptă extrem de gravă. În plus, respectivul este cu aproape 10 ani mai mare decît mine şi a văzut lumina zilei undeva, prin Moldova. Eu sînt bucureştean get-beget.

– Păi, şi nu ştia Nea Traian amănuntele astea?

– Cum să nu le ştie!, dar şpilul lui era să mă facă pe mine de baftă. Să zică lumea că, vezi Doamne, ce „cremenal“ este Ilie Costache ăsta! Păi, bă, Traiane, cum puteam fi în puşcărie, pentru omor, la Iaşi, şi, concomitent, prezent în instanţe, ca martor, la Bucureşti?! Ai bani, avocaţi şi vrei procese, foarte bine, dar pregăteşte-te! Pentru cîte mi-ai făcut, printre altele furînd pînă şi pensia prăpădită a mamei mele, îţi iau „verzişorii“, fără firma de mediere, căreia îi precizez că eu, autorul serialului „Puşcăria comunitară“, nu am solicitat să mă împac cu nimeni. Cum ai clocit-o şi pe pe-asta, „domnule“ Hojda?! Pocniţi-ar cauciucurile la maşină, cînd vei fi cu ucrainiencele în portbagaj!

– Mari belele pe capul lor! Cel de Sus cu mila!

– Fratele meu din oglindă, ai luat-o razna! Iertarea venită de la Dumnezeu e propovăduită de preot în Biserică. Numai că, în acest caz, eu n-am contract nici cu Dumnezeu, nici cu popa! Voi organiza o Conferinţă de Presă, la care voi invita şi oficiali străini, acreditaţi la Bucureşti, şi voi trimite o scrisoare la Parlamentul European, ca să afle şi tovarăşii de acolo ce contrabandă fac unii vecini de fotolii de-ai lor şi cu cine se mai înhăitează. Şi, pe deasupra, mai sînt şi tari în clanţă! Au vrut bal la Palat – eu le ofer un carnaval de mahala!

Ilie Costache

COMENTARII DE LA CITITORI