Interviul acordat de liderul PRM, la 14 octombrie 1998, lui Marius Tucă (Antena 1) (2)

in Lecturi la lumina ceaiului

Tot ce-a spus Vadim s-a adeverit…

 

* Marius Tucă: Putem face acest joc al neutralităţii?

* Corneliu Vadim Tudor: Da, cu oameni iubitori de patrie, domnule. Cei care conduc România nu iubesc ţara, iubesc numai burta lor şi conturile lor bancare.

* Marius Tucă: Să-i lăsăm pe cei care sînt astăzi la Putere.

* Corneliu Vadim Tudor: Nu pot să-i las, îi visez şi noaptea.

* Marius Tucă: Înseamnă că aveţi vise destul de grele, domnule senator.

* Corneliu Vadim Tudor: Coşmaruri, da.

* Marius Tucă: Spuneţi-mi, totuşi, care ar fi politica externă pe care partidul dvs. ar face-o, dacă ar fi la putere? Nu vreţi să intrăm în NATO? Nu credeţi că vreţi să mai intrăm în NATO! Ca să spun exact, cum aţi spus dvs. Atunci cum? Cu ruşii? Cu ucrainienii?

* Corneliu Vadim Tudor: Dar de ce trebuie neapărat? Ce, noi sîntem la grupa mică, la grădiniţă, domnule? Unde se duce unul, să ne ducem după el? Cum au intrat, dacă ţineţi minte motto-ul din „Demonii“ lui Dostoievski, este un citat din Noul Testament, cînd au intrat dracii în porci şi bietele animale s-au aruncat în prăpastie! Dar e obligatoriu, oare ne-a luat Dumnezeu minţile, nu mai putem judeca şi noi cu capetele noastre? Trebuie neapărat să fii într-un bloc militar? Parcă era vorba că, atunci cînd s-a desfiinţat Tratatul de la Varşovia, se va desfiinţa şi Pactul Nord-Atlantic. Ce face Pactul Nord-Atlantic? Pedepseşte insurgenţii, pe cei nedisciplinaţi. De ce trebuia să bombardeze Sudanul acum? Ăia sînt muritori de foame. De ce trebuie, după scandalurile cu fiecare amantă a lui Bill Clinton, să cadă nişte bombe, domnule? Ce-o să facem atunci?

* Marius Tucă: Domnule senator, să spunem, să presupunem, aşa cum aţi zis şi dvs., că se încearcă dezlipirea Transilvaniei de la trupul ţării noastre.

* Corneliu Vadim Tudor: Da, se încearcă.

* Marius Tucă: Staţi o secundă. Dvs. cum credeţi că putem noi să ne opunem la această încercare? Prin neutralitatea de care vorbeaţi, sau prin încercarea de a intra în NATO?

* Corneliu Vadim Tudor: Dar nu vi se pare ciudat că a fost îmbrăţişată în mod suspect Ungaria, şi România a fost lăsată sistematic afară?

* Marius Tucă: Asta este o altă problemă, răspundeţi-mi la întrebare.

* Corneliu Vadim Tudor: Acesta este planul, ca România să fie în permanenţă afară. Pentru că dacă aveau ceva de gînd cu noi, ne dădeau o notă scrisă, ne dădeau o cerere scrisă. Or, ei au venit cu telefonul, pentru ca pe urmă să se spele pe mîini. Ideea este că americanii vor să controleze Balcanii, să împingă Germania şi Franţa spre Europa Occidentală, să fie zona lor de influenţă şi aici să preia ei frîiele acestui joc. Dar ei sînt nişte copii mari. Eu nu-i acuz neapărat pe americani. Ei n-au o reprezentare corectă a situaţiei. Lobby-ul unguresc este foarte puternic în Congresul american, şi în jurul Casei Albe, şi în paturile cîtorva demnitari occidentali, tot felul de Cioccioline s-au strecurat acolo, de pe la 1848, or fi babe acuma, le-or cădea dinţii din gură. Dar ele sînt acolo şi fac politica Ungariei Mari…

* Marius Tucă: De la 1848 mai greu, sînt mumii acuma…

* Corneliu Vadim Tudor: Asta spun şi eu. Prima emigraţie mare a fost pe timpul revoluţiei conduse de Kossuth. Repet, lobby-ul unguresc este foarte puternic. Noi am pierdut prima fază a bătăliei. Noi nu avem oameni peste hotare. Aproape majoritatea românilor, care s-au dus în străinătate sau din exil, s-a gîndit la problemele proprii, nu s-a gîndit la Interesul Naţional.

* Marius Tucă: Nu mai sînteţi pentru intrarea în NATO? V-am întrebat…

* Corneliu Vadim Tudor: Vom analiza în conducerea partidului.

* Marius Tucă: Staţi, nu daţi înapoi. Adineauri aţi spus că…

* Corneliu Vadim Tudor: Domnule, noi avem o conducere colectivă, democratică.

* Marius Tucă: Eu am crezut că dvs. sînteţi dictator în partid. Nu stă nimeni în calea dvs., ce spuneţi – aia este.

* Corneliu Vadim Tudor: Eu voi fi dictator în ţară, nu în partid. Partidul este democratic. Dar în România trebuie o mînă de fier cel puţin 2 ani.

* Marius Tucă: Apropo de dictatură, mai avem nevoie de dictatură?

* Corneliu Vadim Tudor: Dictatura Legii, domnule Tucă.

* Marius Tucă: Uite ce aţi declarat la Turda: „România este o ţară neguvernabilă. La ora actuală dezastrul este atît de cumplit, încît România nu mai poate să fie condusă decît cu mitraliera”.

* Corneliu Vadim Tudor: Corect. Şi ce vă displace aici?

* Marius Tucă: Totul.

* Corneliu Vadim Tudor: De ce, domnule?

* Marius Tucă: Cum să fie condusă ţara cu mitraliera?

* Corneliu Vadim Tudor: Domnule, dvs. aţi văzut statuia, grupul statuar de la Şcoala de Război, de la Academia Militară din Cotroceni? Sînt cele trei arme acolo, da? Infanterie, aero şi navale. Şi au puşca pe piept. Este bine să fie de veghe. Sînt de veghe în lanul de secară. Ţara asta trebuie apărată cu puşca în mînă.

* Marius Tucă: Nu, staţi puţin, că aici sînt alte înţelesuri la ce aţi zis dvs. Dezastrul este atît de cumplit, încît România nu mai poate să fie condusă decît cu mitraliera, nu e vorba de veghe aici.

* Corneliu Vadim Tudor: Domnule Tucă, dvs. mai aveţi impresia că noi mai avem ţară acum? Unde te duci, unde te întorci, mai există autoritatea Statului Român? De pildă, dacă noi doi…

* Marius Tucă: E nevoie de mitralieră aici?

* Corneliu Vadim Tudor: Domnule, fireşte că este un simbol, o metaforă. Eu nu am omorît un pui de găină şi nu omor o muscă. Însă, cum vreţi să speriem toate bandele astea care ne fac viaţa imposibilă, domnule? Nu printr-o pedeapsă şi printr-o profilaxie împotriva infracţionalităţii?

Domnule Tucă, de pildă, vi se pare normal că vînătorilor de munte, jandarmilor, altor arme din Ministerul Apărării Naţionale şi din Ministerul de Interne nu li se permite să-şi construiască o cazarmă sau un cămin în Harghita şi Covasna? Mai are Statul Român autoritate asupra acelui teritoriu, sau nu? Hai să mergem noi mîine acolo…

* Marius Tucă: Li se permite, domnule senator, li se permite.

* Corneliu Vadim Tudor: Nu li se permite. Sînt consideraţi o armată de ocupaţie. Şi eu m-am săturat de unguri pînă în gît şi mă rog la bunul Dumnezeu să le dăm 7 goluri la fotbal în seara asta şi să le mai tăiem puţin din trufie. M-am săturat. Sînt foarte infatuaţi. Nu vorbesc de poporul ca atare, dar sînt grupuri.

* Marius Tucă: Şi noi cu ce tratăm infatuarea lor, domnule senator?

* Corneliu Vadim Tudor: Noi îi tratăm cu vechimea noastră, domnule. Noi n-am venit…

* Marius Tucă: Nu, domnule, cu ce-o tratăm acum?

* Corneliu Vadim Tudor: Cu ce-o tratăm acum?

* Marius Tucă: Da.

* Corneliu Vadim Tudor: Cu fermitate, domnule, cu fermitate.

* Marius Tucă: Cum, fermitate de genul acesteia, cu mitraliera în mînă?

* Corneliu Vadim Tudor: Dacă dvs. nu puteţi înţelege o figură de stil şi o luaţi la modul propriu… Dvs. credeţi că eu sînt Ceapaev, domnule? Dvs. credeţi că eu merg pe şapte cai?

* Marius Tucă: Domnule senator, nu e vorba, înţeleg eu metafora dvs., este vorba s-o înţeleagă tot omul…

* Corneliu Vadim Tudor: Ia faceţi o anchetă pe stradă şi vedeţi, vrea lumea un regim de mînă forte, să stîrpească fenomenul infracţional, vrea lumea un regim de mînă forte să stîrpească pegra asta neagră din pieţe, care nu-i mai lasă pe bieţii ţărani români să-şi mai vîndă produsele, vrea lumea să stîrpească fenomenul de pedofilie, că au ajuns să violeze copii de 3-4 ani?

* Marius Tucă: Dar asta-i treaba Poliţiei…

* Corneliu Vadim Tudor: Care nu face nimic.

* Marius Tucă: Asta-i altceva, că face sau nu face Poliţia ceea ce trebuie să facă.

* Corneliu Vadim Tudor: Vreţi să vă spun o chestiune? Noi ne legăm de o expresie, sau de dorinţa de a face ordine în ţară?

* Marius Tucă: Dorinţa, dar cum facem această ordine?

* Corneliu Vadim Tudor: În 9 ani s-a văzut că nu se poate face nimic. Propuneţi dvs. o altă soluţie. Eu am propus soluţia asta, un regim de mînă forte, 2 ani. Propuneţi dvs. o altă soluţie, că acum, dacă vine cineva peste noi, o bandă de ţigani, cu săbii ninja, ce facem? C-au ajuns să se bată pînă şi în Tribunalul mare, au ajuns să taie – fiţi atenţi aici – cozile la veveriţe; în Staţiunea Baziaş au omorît mii de veveriţe să facă breloc din cozile lor. Alea au murit, săracele, vietăţile lui Dumnezeu, că ţineţi minte „Năpasta“ lui Caragiale, cu Ion Nebunul şi cu puiul de veveriţă, care avea ochii ca Maica Domnului. Deci, bietele veveriţe au sîngerat şi au rebegit, au îngheţat de frig. Astea sînt tipuri de crime ţigăneşti. Nu le mai face nimeni în ţara asta. Cum să-i potolim pe ăştia, domnule? Atacă în haită, atacă în bande, nu e nevoie de un Alimănescu, aşa cum a fost după al II-lea război mondial?

* Marius Tucă: Eu ştiu că ţiganii de care vorbiţi dvs. au un reprezentant în Parlamentul României, Mădălin Voicu, şi cred că el ar fi unul dintre cei care…

* Corneliu Vadim Tudor: Nu face nimic, domnule, le este frică tuturor.

* Marius Tucă: Domnule senator, referitor la informaţiile pe care le primiţi de la Serviciile Secrete, aşa cum am spus, eu nu primesc…

* Corneliu Vadim Tudor: Am să pun o vorbă bună.

* Marius Tucă: Nu, dar de ce primiţi dvs.? Se spune adeseori că din partidul dvs. fac parte foşti securişti, că partidul dvs….

* Corneliu Vadim Tudor: Bine că nu fac parte trădători de ţară. Securitatea a fost o ruşine? Hai să facem distincţie între Securitatea de pînă la 1965, care era stalinistă şi a făcut crime în ţara asta, şi poate aceea este marea greşeală a lui Ceauşescu: a luat puterea şi a schimbat numele din PMR în PCR, a schimbat şi stema, şi imnul ş.a.m.d., dar trebuia să schimbe şi numele Securităţii.

(va urma)

(Text reprodus din cartea „Dialoguri Politice“, de Marius Tucă, Editura Machiavelli, 2000)

COMENTARII DE LA CITITORI