INVESTIGAŢII ÎN PARANORMAL: REŢEAUA ENERGETICĂ A PĂMÎNTULUI (10)

in Lecturi la lumina ceaiului

Organizarea unui miracol (4)
Am fost asigurat că unii cititori s-ar simţi ofensaţi şi, prin urmare, cartea mea va fi pusă la zid. Nu neg că există riscul de a ofensa, dar cu siguranţă nu aceasta este intenţia mea. Ce sper eu să realizez este acelaşi lucru pe care încearcă să-l facă un prieten care vrea să-şi trezească tovarăşul căzut în amorţeală. Dacă voi reuşi să scot din amorţeală cîţiva oameni, chiar dacă acest lucru ar însemna să provoc dispute şi controverse, atunci îmi voi fi atins scopul.
Barry Downing este un preot şi teolog care are şi diplomă în domeniul fizicii. Cînd am dat peste cartea lui intitulată “The Bible and Flying Saucers“ („Biblia şi OZN-urile“), am fost surprins pe bună dreptate. Lucrarea, destul de condescendentă în ciuda nemulţumirilor pe care le-ar putea stîrni titlul, pune sub semnul întrebării însuşi fundamentul învăţăturilor religioase formale şi reinterpretează Biblia prin prisma ştiinţei moderne.
Această carte a fost aceea care mi-a reaprins interesul de a studia posibilele legături dintre fenomenele OZN şi anumite secţiuni din Biblie.
Consideram că avusesem un ton oarecum polemic, atunci cînd am scris despre acest subiect. Barry Downing este mult mai direct şi utilizează argumente ştiinţifice pentru a demonstra că majoritatea întîmplărilor miraculoase relatate în Biblie au legătură cu vizitele pe această Planetă ale unor fiinţe din spaţiu – o rasă superioară, care a fost trimisă aici pentru a încerca să-i înveţe pe pămînteni cum să trăiască în armonie cu Universul, în loc să-şi ducă existenţa în condiţii care provocau haos şi distrugere.
Dacă unele aspecte prezentate de mine au stîrnit mici adieri în vîntul schimbării, Downing a produs o adevărată tornadă. În scrierea sa, el discută despre majoritatea miracolelor clasice din Biblie despre care alţi cercetători din domeniul OZN-urilor consideră că ar avea legătură cu intervenţia unor fiinţe din spaţiu. Printre aceste evenimente se numără: înălţarea la Cer, scara lui Iacob, ridicarea, într-un vîrtej de vînt, la cer a profetului Ilie şi experienţele lui Ezechiel. Pasajul biblic care descrie roţile de foc dintr-o viziune a lui Ezechiel este poate cel mai interesant; relatarea prezintă asemănări cu multe descrieri moderne ale OZN-urilor, inclusiv cu pasageri la bord…

(va urma)
Bruce L. Cathie

COMENTARII DE LA CITITORI