INVESTIGAŢII ÎN PARANORMAL: REŢEAUA ENERGETICĂ A PĂMÎNTULUI (6)

in Lecturi la lumina ceaiului

Constructori în piatră (7)
Un alt tip de echipament electronic modern este dispozitivul pentru navigaţie folosit de aeronave, care se numeşte VOR, de la Very High Frequency Omni-directional Range Station (Radiofar omnidirecţional VHF). Echipamentul este alcătuit dintr-o staţie terestră şi un aparat special amplasat în aeronavă, care analizează semnalele transmise de staţie. Prin variaţia constantă a duratei semnalelor emise de staţia terestră, dispozitivul din aeronavă poate capta de la staţia terestră semnale individuale de un grad. În felul acesta, aeronava poate să zboare dinspre sau înspre staţia de la sol pe traiectorii magnetice precise.
Este perfect posibil ca Stonehenge să fi fost un echivalent antic al staţiei VOR moderne. Cele 30 de pietre verticale din cuarţ din Cercul Sarsen pot fi comparate cu 30 de emiţătoare radiale de înaltă frecvenţă. Cele 56 de gropi Aubrey au produs, probabil, anumite tipare de interferenţă cu semnalele emise de cristalele acordate aflate în pietrele Sarsen. Ar rezulta multe permutări, dacă tiparele radiante ale semnalelor din găurile Aubrey s-ar combina cu semnalele celor 30 de pietre Sarsen, ceea ce ar fi putut crea un număr foarte mare de raze electromagnetice pentru navigaţie. Astfel de semnale s-ar deplasa departe în spaţiu, întrucît ar fi acordate cu armonica luminii. În cartea lui Hawkins am descoperit un alt lucru important pentru mine. El se referă la o anumită aliniere a pietrelor la apusul soarelui în momentul echinocţiului, descoperită printr-o analiză computerizată.
Cînd poziţiile desemnate de Hawkins drept „94“ şi „C“ sînt aliniate cu soarele, deplasarea după azimut în direcţia Nord şi în sens orar, exprimată în grade, este 269,5! Iată că armonica de 2695 apare din nou; mai mult decît atît, este rezultatul unui program computerizat. Să fie doar o întîmplare, aşa cum insistă oamenii de ştiinţă? Prin cîte „întîmplări“ trebuie să trec pentru ca o persoană autorizată să recunoască, public, că poate – dar un „poate“ competent – am descoperit ceva, ceva care s-ar dovedi extrem de important pentru omenire?
E posibil ca Stonehenge să fi fost şi un ceas cosmic, dar şi o staţie terestră pentru navigaţie. Pentru a produce rezonanţa armonică necesară ca pietrele să emită radiaţii, tiparul geometric trebuie să fie aliniat astronomic cu anumite poziţii-cheie asociate cu soarele şi luna; prin urmare, sistemul Stonehenge ar fi putut avea un rol dublu.

(va urma)
Bruce L. Cathie
Traducere: Nicoleta Radu şi Andra Petrescu

COMENTARII DE LA CITITORI