INVESTIGAŢII ÎN PARANORMAL: REŢEAUA ENERGETICĂ A PĂMÎNTULUI (8)

in Lecturi la lumina ceaiului

Organizarea unui miracol (2)
Cînd au fost aduşi cu avionul primii misionari, băştinaşii, cuprinşi de admiraţie au tăiat drumuri grosolane prin junglă, au agăţat zdrenţe ca manşe de vînt şi au început să îngîne incantaţii religioase, sperînd să-i ispitească pe zei să mai vină la ei. Fără îndoială, triburile rivale au adoptat credinţe religioase distincte. Un trib afirma, sus şi tare, că zeul era înalt de 2 metri, avea părul roşu şi o barbă lungă; pentru rivalii lor de pe celălalt mal al rîului, zeul era o fiinţă mică şi durdulie, îmbrăcată în pantaloni largi de culoare kaki şi cu ochelari la ochi. Nimeni nu ar fi acceptat, de bunăvoie, că zeul este intangibil, că e o forţă avînd caracteristici care se manifestă identic pentru toate formele de viaţă din univers, că este forţa creatoare omniprezentă care se află în toate lucrurile materiale şi că toate fiinţele sînt nişte celule din giganticul corp al zeului.
„Voi sînteţi zei!“, a spus Christos. Sîntem cu toţii manifestări ale Creatorului. La rîndul nostru, şi noi putem crea, într-o anumită măsură. Cînd vom înţelege întru totul forţa creatoare şi cînd vom învăţa să o aplicăm, vom putea să înfăptuim ceea ce acum numim miracole. Isus Christos a insistat asupra faptului că oamenii vor putea să imite, într-o bună zi, miracolele făcute de El. Fiecare dintre noi îl are pe Dumnezeu înlăuntrul lui – un Dumnezeu care încearcă, din răsputeri, să iasă la iveală. Înainte de a putea face miracole, va trebui să respectăm învăţăturile marilor lideri religioşi care au trăit de-a lungul timpului – Dumnezeu este Lumină, acesta este adevărul fundamental. Pentru că fiecare fărîmă de substanţă materială din Univers este construită pornind de la o anume combinaţie de lungimi de undă ale forţei creatoare, pe care noi o numim Lumină. Dumnezeu este Lumină – Lumina este Dumnezeu. Sper să demonstrez acest adevăr cu ajutorul ecuaţiilor cîmpului unificat, ecuaţii derivate din studiul reţelei OZN care înconjoară Terra…
Am încercat să prezint unele dintre posibilele relaţii care există între fenomenele OZN şi anumite pasaje din Biblie. Aceste asocieri nu au fost ignorate de alţi cercetători în domeniul OZN-urilor; similitudinile dintre anumite descrieri biblice şi semnalările moderne ale apariţiei OZN-urilor sînt prea evidente pentru a fi trecute cu vederea. Repet, alţi scriitori au arătat că susţin teoria conform căreia multe aspecte din religiile moderne îşi au originea în vizitele pe această planetă ale unor fiinţe superioare care au venit din spaţiu, în timpurile străvechi. Oare Creştinismul, de exemplu, a evoluat din religii mai vechi care, la rîndul lor, au fost rezultatul cultelor cargo? Există foarte multe dovezi care sugerează că această ipoteză ar putea fi validă – fără a denigra, în vreun fel, fundamentul credinţelor religioase la care aderăm. Dimpotrivă, o analiză a dovezilor, departe de a eroda principiile religioase de bază, ar putea să le susţină, să ne mărească încrederea în adevărul lor fundamental. În continuare, voi prezenta unele dintre aceste dovezi şi unele dintre teoriile care au fost emise în ultima vreme.

(va urma)
Bruce L. Cathie

COMENTARII DE LA CITITORI