INVESTIGAŢII ÎN PARANORMAL: REŢEAUA ENERGETICĂ A PĂMÎNTULUI (9)

in Lecturi la lumina ceaiului

Organizarea unui miracol (3)
Este aproape inevitabil ca, mai devreme sau mai tîrziu, un cercetător în domeniul
OZN-urilor să nu mai fie interesat să exploreze legăturile dintre fenomenele OZN şi religie. Pentru că putem să fim mulţumiţi ştiind doar că nişte legături există; însă încercarea de a încuraja această idee la alţi cercetători este un teren minat. Oameni din diferite rase şi culturi au ajuns să creadă în existenţa unui fel de mîntuitor personal. În lume, există în jur de 4.000 de religii diferite; adepţii oricăreia dintre acestea vor face absolut orice pentru a le demonstra adepţilor celorlalte 3.999 că sînt îndrumaţi greşit, că nu cred în adevăratul Dumnezeu şi că nu vor avea parte de mîntuire.
În ultimii aproximativ 2.000 de ani, schismele din cadrul Bisericii Creştine au dus la multe războaie sîngeroase. Acolo unde puterea de convingere şi argumentele nu au reuşit să-i facă pe adepţii unei religii să se convertească de la o religie la alta, a fost folosită forţa – aproape ca un lucru de la sine înţeles. Ce clică jalnică şi dezbinată formăm! Ne învîrtim de colo-colo ca nişte nebuni, căutînd, frenetic, ceva care este, a fost şi va fi mereu chiar sub ochii noştri – adevărul simplu că sîntem una cu Creatorul; acesta este înţelesul din spatele unor truisme precum: „egalitatea tuturor oamenilor“, „toţi oamenii sînt fraţi“, şi aşa mai departe, întrucît, fiind celule printre nenumărate alte celule, sîntem cu toţii aspecte ale Domnului. Dumnezeu sîntem Noi, Noi sîntem Lumină! Cînd vom învăţa să folosim legile armoniei care impregnează toată Creaţia, atunci vom fi liberi să creăm ceea ce este acum de neatins. Noi deţinem cheia către propria noastră mîntuire – nu un personaj din Vechiul Testament care se uită de sus la noi, împărţind pedepse şi recompense, după cum crede el de cuviinţă.
Conştiinţa, legile cauzei şi ale efectului, învăţăturile fraţilor din spaţiu mai avansaţi decît noi – acestea sînt călăuzele noastre.
Chiar dacă voi nu credeţi, eu cred toate aceste lucruri, pentru că dovezile pe care le-am studiat îmi arată că ele sînt adevărate. Poate că mă condamnaţi pentru aceste convingeri, poate credeţi că sînt un blasfemator, sau chiar mai rău. Poate că nu voi afla niciodată dacă toate convingerile mele sînt adevărate sau nu; chiar şi aşa, trebuie să fiu sincer cu mine însumi şi să trag concluziile pe baza dovezilor pe care le am. De un lucru sînt sigur: „El“ nu a creat un univers populat doar de sicofanţi şi de linguşitori; dacă „El“ ar fi făcut acest lucru, cu siguranţă s-ar fi plictisit de mult de noi.
Cînd am început să scriu prima carte, am ezitat foarte mult dacă să includ sau nu referinţe legate de religie; de fapt, am fost avertizat să nu o fac.

(va urma)
Bruce L. Cathie

COMENTARII DE LA CITITORI