Iranul cere comision Statelor Unite pentru contractul cu Arabia Saudită

in Umor "politicianist"

Imediat după anunţarea încheierii unor contracte fabuloase de armament cu Arabia Saudită de către preşedintele SUA, guvernul de la Teheran aştepta să fie sunat, dacă nu vizitat, de Donald Trump pentru a discuta despre comision. Din păcate, însă, se pare că acest lucru nu s-a întîmplat şi a declanşat o furie imensă în tot Iranul, care s-a lăsat cu declaraţii politice dure şi demonstraţii în faţa ambasadei SUA.

„Este total neelegant ceea ce a făcut Trump şi credem că ne aflăm în situaţia de a începe o campanie masivă de dezarmare pentru a face total inutil contractul de înarmare a Arabiei Saudite”, a declarat Ahsan Orhan, purtător de cuvînt al Ministerului de Finanţe iranian.

Iranul a făcut tot ce a fost nevoie ca America să semneze acel contract. A mişcat soldaţii de colo-colo. A pus rechetele în geam. A ornat fiecare plajă cu cazemate şi tunuri grele, a speriat portavioane cu bărcuţele ultrarapide, a pus drone să survoleze Riadul, doar-doar să-l sperie pe Şeic şi el să se înarmeze inutil de mult, lucru care s-a şi realizat.

„Dar comisionul nostru unde este?, se întreabă Ahsan Orhan, adăugînd că „nu ne aşteptam ca Trump, om de afaceri, să ne înşele în aşa hal aşteptările”.

Guvernul de la Teheran va înainta o notă de protest către SUA şi, totodată, va demara o amplă campanie mediatică împotriva preşedintelui Trump, cu titlul „Cu portavionu’ luaşi comisionu’!”

DA

Istoria se schimbă, dacii nu au fost romanizaţi

Păreri și opinii