JUSTIŢIA, VIOLATĂ, CU SCHIMBUL, DE KLAUS BĂSESCU ŞI TRAIAN IOHANNIS

in Lecturi la lumina ceaiului

 

 

Cine violează mai mult actul de Justiţie? Traian Băsescu, sau urmaşul său, Klaus Iohannis? Avînd în vedere ilegalităţile grave şi valurile de arestări înregistrate într-un timp atît de scurt – 4 luni – neîndoielnic, Klaus Iohannis e campion absolut! Adică e un demn urmaş al lui Traian. Care nu îndrăznise atît de mult, încă de la început. Preocupările lui erau neutralizarea CNSAS-ului şi a Dosarului Flota. Abia pe urmă, cînd a văzut că intră, ca-n brînză, în procurori, judecători şi CSM, a prins curaj şi a sărit peste cal. I-a luat ceva timp şi pînă şi-a instalat oameni servili la butoane. Pe cînd Klaus Iohannis i-a moştenit de-a gata! El nu trebuie să inventeze o Kövesi – o are gata făcută, mai ales că sînt prieteni de 20 şi ceva de ani. Practic, nimic nu mişcă în Justiţia Română fără ordinul lui King Kong. A fost el în vizită în Polonia? Kövesi n-a îndrăznit să-l cheme pe Băsescu la raport pînă nu s-a întors noul stăpîn! Este el, acum, la Consiliul Europei? Aceeaşi obedienţă jenantă: Kövesi are pregătită Lista cu învinuiţii din Dosarul Microsoft, dar încă nu-i dă drumul, aşteptînd întoarcerea jupînului. Precizez că şpaga dată în Afacerea Microsoft e de cca. 90.000.000 de euro. Iată şi principalii beneficiari: Traian Băsescu, Emil Boc, Vasile Blaga, Elena Udrea, Dan Nica. Pe toţi, fără excepţie, i-ar pune în cătuşe şefa DNA, dacă ar primi culoarea verde de la Salamul de Sibiu. Chiar şi pe fostul ei coleg de facultate, de la Cluj, Emil Boc, despre care se zice că ar fi încasat o şpagă de 15.000.000 de euro. Fata n-are nici un Dumnezeu – dar Acel Dumnezeu pe care ea nu-L are o s-o bată crunt.

Aşadar, Justiţia Regimului K.K. (Klaus – Kövesi) e pe sărite. Scapă din arest, la porunca lui Mălai Mare, sponsori ca Videanu şi Mazăre – dar înfundă puşcăria alţii, care n-au cotizat. Am mai scris despre asta: cine n-a fost puşculiţă, face puşcărie. Încă o dată mă văd nevoit să-i dau dreptate lui Ion Cristoiu, care şi-a intitulat editorialul de azi, din „Evenimentul zilei“, „Justiţie pînă la capăt? Nu. Justiţie pînă unde te lasă Stăpînul de la Cotroceni!“. Habar n-are acest Klaus Iohannis cum şi-a făcut praf bruma de credibilitate, în numai cîteva luni. Amestecul lui în problemele delicate ale Justiţiei e de o grosolănie nemaivăzută. El e mai mult decît un elefant într-un magazin de porţelanuri – el e un hipopotam în „Lacul lebedelor“. Dacă ar fi fost şef în perioada stalinistă, acest Dulău feroce l-ar fi împuşcat pe Laurenţiu Pătrăşcanu după cîteva zile…

Cîteva cuvinte despre şleahta procurorilor hei-rupişti: ani de zile, aceştia s-au făcut că nu-i văd pe marii corupţi, dar acum s-au năpustit în haită. E clar că toată cascada asta de arestări e la ordin politic.

CORNELIU VADIM TUDOR

19 martie 2015

COMENTARII DE LA CITITORI