Klaus Iohannis, un neamţ second-hand, refuzat la export

in Lecturi la lumina ceaiului

L-am văzut pe încetul la minte Klaus Iohannis, la Iaşi, făcînd apel la… moldovenii săi (?!). Parcă-l aud pe Ştefan cel Mare, în „Apus de soare“: „Ci vino o dată, Iohannis!“; „Fiara paloşului, Werner“; „Moldova nu e a mea, nu e a voastră, ci a urmaşilor saşilor, în veacul vecilor!“. Şi în loc de răzeşi – numai klauşi, cît vezi cu ochii. Ce spectacol grotesc! Politrukul cu faţă de piatră ponce (poroasă) a debitat şi alte prostii: „Văd aici în mulţime o mare mulţime“ (?!); „Vreau să vă spun ceva“ (?!) etc. Dar, nu e de vină tălîmbul ăsta, pe el atîta îl duce capul. Vinovaţi sînt cei care îl plimbă ca pe urs, de colo-colo: Vasile Blaga, Gh. Flutur, Ludovic Orban, M.R. Ungureanu, Cătălin Predoiu şi alţii. Ei chiar nu-şi dau seama de ridicolul situaţiei? Chiar dacă neamţul ăsta second-hand ar fi poleit cu aur (ceea ce nu e cazul), românii nu-l vor. Nu i-au vrut ei nici pe Carol I şi Ferdinand, care au mai făcut ceva pentru ţara de adopţie. Totul pare atît de forţat şi de caraghios, încît nici n-are rost să explic. Pe deasupra, candidatul hibridei improvizaţii Alianţa Creştin-Liberală (?!) mai e şi neruşinat. Şi nu mă refer la minciuna strigătoare la cer că el, neavînd copii, a investit în case (6 la număr!) şi că averea a făcut-o dînd meditaţii – eu mă refer la întrebarea pe care a pus-o pe scena de la Iaşi: „De unde are Victor Ponta bani de afişe, bannere etc.?“ (sau cam aşa ceva). Dar el, sasul cu frînă la cerebel, de unde are bani pentru cea mai înfocată propagandă electorală care s-a văzut în Istorie, pe meleagurile româneşti? Pînă acum, el a cheltuit 2,5 milioane de euro, o sumă uriaşă, provenind de la nişte afacerişti nemţi. Dacă intră în finală, va mai primi încă 1,5 milioane de euro, tot de la nemţălăii lui. Care nu dau pomeni, fiindcă teutonii sînt extrem de pragmatici – ei speră să recupereze, înzecit, investiţia făcută. Sigur că nici Ponta nu e cinstit, avînd o propagandă deşănţată, făcută cu „bani negri“. Dar să-l ia la întrebări cineva care are dreptul moral să ceară socoteală, nu unul la fel de vulnerabil.

Măcar de şi-ar da cu bannerele-n cap şi s-ar părui ca muierile, ca să fie circul complet. Ar fi un spectacol de Cascadorii Rîsului, mai ales că nici echipele lor de campanie nu vor sta cu mîinile în sîn şi se vor duela cu beţele de la bannere, cu mash-urile, cu panourile luminoase, pînă vor cădea laţi. Păduchi laţi, am vrut să spun. La asemenea scene groteşti se va ajunge, din moment ce se rulează aceiaşi şi aceiaşi „salvatori“ ai Patriei. Cine l-o fi sfătuit pe acest clovn trist, care ne face să rîdem ca nişte cocoşaţi lipiţi de gard? Klaus Iohannis, să-l atace pe celălalt saltimbanc, Victor Ponta, într-o chestiune în care el însuşi e în pielea goală? Vasile Blaga? Gh. Flutur? Ludovic Orban? Cine i-a pus în gură lamentaţia penibilă, conform căreia unde se duce, unde se-ntoarce, el vede pe stîlpi, pe copaci, pe clădiri poza lui Victor Ponta? Oamenii ăştia sînt zdraveni la cap? Iată de ce eu nu consider această campanie anostă – ci neruşinată. Aici se ajunge atunci cînd nu li se permite oamenilor de bun-simţ şi cinstiţi să cîştige alegerile. Astea nu sînt alegeri libere şi democratice – sînt răfuieli ale unor bande de interlopi, încăierări pe zonele de influenţă şi bani, mulţi bani. Noul însărcinat cu afaceri al SUA la Bucureşti, Dean Thompson, e orb, sau surdo-mut? De ce a fost trimis el aici? Ca să fie un complice al acestor Mafii criminale? Să le protejeze, prin tăcere? Cum apără America democraţia, libertatea şi drepturile omului în lume? Eternizîndu-i la Putere pe aceiaşi gangsteri dovediţi? Nu-şi dă seama Dean Thompson că Poporul Român nu mai rezistă? Nu i-a explicat nimeni că explozia mămăligii de-aia este explozie, să fie bruscă, neanunţată, iar consecinţele pot fi incalculabile? Nu l-a făcut nimeni să înţeleagă faptul că doi dintre cei mai dezgustători falsificatori de sondaje şi mafioţi electorali, Sebastian Ghiţă şi Remus Ştefureac, sînt maiori acoperiţi SRI, adică oamenii lui George Cristian Maior, „calul troian“ pe care pariază CIA în România şi pe care Washingtonul îl vrea prim-ministru?

La ora la care scriu aceste rînduri se fac ultimele pregătiri şi retuşuri pentru falsificarea alegerilor prezidenţiale. Indiferent cine va fi lăsat să cîştige aceste alegeri trucate (Victor Ponta – China sau Klaus Iohannis – Germania), America va pierde, pe termen lung. Numai eu pot aduce liniştea şi speranţa în sufletul Poporului Român. Pomenile electorale se vor termina, foarte curînd – în orice caz, le vor supravieţui afişele mincinoşilor şi corupătorilor. Iar America tot nu are ambasador în România. L-a trimis pe un tînăr, Dean Thompson, care nu pare să înţeleagă rostul lui aici şi aşteaptă să vadă ce se întîmplă, după care trimite rapoarte superficiale la Departamentul de Stat. Noului-venit i s-a spus că situaţia e sub control. Îi spun eu, candidat la Preşedinţie, că situaţia nu e deloc sub control, sau este, dar este sub controlul Mafiei, fiind mai albastră ca oricînd. Un albastru livid, cum sînt cadavrele de la morgă. Nu cred că oficialii americani sînt atît de infantili să spere la simpatia şi ajutorul unui popor din ce în ce mai nervos şi mai sărac. Adio, Deveselu!

CORNELIU VADIM TUDOR

Duminică, 19 octombrie 2014

COMENTARII DE LA CITITORI