Laude băsiste

in Lecturi la lumina ceaiului

 

Cred că tot românul este din ce în ce mai nemulţumit de fostul preşedinte Traian Băsescu, din cauza scandaloaselor lui ieşiri în presă şi, aproape zilnic, la TV. Este revoltător să auzi din gura unui om care a condus ţara timp de 10 ani cuvinte grele, supărătoare auzului, precum ,,Îi umpleam gura de sînge”, sau laude de sine deşănţate: ,,Eu am fixat România în NATO” (deşi unii spun că a reuşit să facă din România o colonie şi, totodată, ţintă pentru Rusia, din cauza bazei americane de rachete balistice, de la Deveselu).

Domnul Băsescu se împăunează, zicînd că a scos România din criză, dar uită să precizeze că a preluat ţara, de la Adrian Năstase şi Ion Iliescu, cu o economie în plină ascensiune. Tot aşa cum nu suflă o vorbă despre faptul că a tăiat pensiile românilor şi că sumele reţinute abuziv au fost înapoiate (inclusiv retroactiv) de Guvernul Ponta. Piratul se laudă că a format nişte oameni de bază care să-i îndeplinească cerinţele, potrivit ,,proiectului” său politic (Elena Udrea, Alina Bică, Horia Georgescu, Laura Codruţa Kövesi şi Florian Coldea), dar nu spune că 3 dintre ei au şi luat cunoştinţă cu închisoarea şi că Justiţia reformată de el nu mai este bună – prea zăngăne cătuşele…

Fostul preşedinte a devenit foarte vocal în apărarea sistemului băsist şi, mai cu seamă, a clanului familial (între ai cărui membri se numără şi unii cu dosare penale, şi alţii aflaţi în arest). În acelaşi timp, dumnealui este foarte panicat de redeschiderea celor 80-85 de dosare, în care este acuzat de fapte grave: trafic de influenţă, abuz în serviciu, eludarea legilor (cazul vilei din Str. Mihăileanu), fraudă (Dosarul Flota). Acum, se zbate ca peştele pe uscat, neştiind cum să scape de închisoare. Mă folosesc de acest prilej şi îl asigur că Poporul Român nu-l va ierta. Îl va urmări şi în gaură de şarpe, aşa încît să nu se bazeze pe toleranţa, sau îngăduinţa Justiţiei, a guvernanţilor, ori pe vreun sprijin din afară. Eu spun că a sosit timpul ca Traian Băsescu, şeful Mafiei din România, să plătească. Este bine să ştie tineretul de azi că pescadoarele româneşti străbăteau toate mările şi oceanele planetei şi erau un concurent redutabil pentru flota SUA, pentru cea a Marii Britanii, a Chinei şi chiar pentru flota URSS. Speranţele acestui hoţ parşiv şi intrigant viclean sînt în van, laţul a început să se strîngă. Domnule Băsescu, noi, poporul, te vrem după gratii, unde, timp de 10-15 ani, să stai să meditezi la răul pe care ni l-ai făcut. Nu înţeleg cum de a putut acest neam brav să fie atît de răbdător şi să te tolereze, vreme de un deceniu, în fruntea ţării.

ANTON VOICU

COMENTARII DE LA CITITORI