Lecturi de vacanţă

in Lecturi la lumina ceaiului

Nebunii sexuale (3)

 

Violatorul a fost violat de fraţii victimei

Nici prin gînd nu le trecea fraţilor Giacomo (24 de ani), Pietro (28 de ani) şi Claudia Melli (20 de ani), din Rimini, Italia, că vizita lor în România, făcută în luna martie 1998, la invitaţia prietenei lor din Buzău Elvira Palfi, se va încheia în cel mai nefericit mod cu putinţă: Claudia, traumatizată pe viaţă din cauza unui viol, iar băieţii, judecaţi pentru că au dispus fizic de agresorul sorei lor. „O faptă care se întîmplă numai în filme”, ne-a declarat procurorul Silviu Panaete, de la Parchetul Buzău, referindu-se la acest caz. Dar, iată desfăşurarea halucinantă a cazului.

La Buzău, Elvira Palfi şi-a cazat prietenii italieni în casa unui unchi, plecat, temporar, în străinătate, pe Strada Crinişor, foarte aproape de o secţie de Poliţie. În cele 6 zile cît au stat în ţara noastră, fraţii din Rimini au petrecut de minune cu românca şi prietenii ei, fără să fie deranjaţi de nimeni şi de nimic. Cu o zi înainte de întoarcerea în Italia, îşi promiseseră că vor reveni cît de curînd pe aceste meleaguri. Cel care le-a schimbat, însă, toate planurile a fost Răzvan Clemente (26 de ani), un tip din gaşca Elvirei Palfi. El se îndrăgostise de italiancă, şi cum aceasta nu-i dădea nici o atenţie, i s-a pus pata pe ea şi a acţionat decisiv, pentru a o cuceri în ultima seară petrecută în compania italienilor. „Credeam că o voi face să mă iubească dacă îi arăt ce amant bun sînt”, a declarat bărbatul-cuceritor în arestul Poliţiei. S-a înşelat însă. După ce a filat casa în care erau cazaţi italienii, în jurul orelor 21, a văzut că Giacomo şi Pietro au plecat în oraş. S-a dezlipit de colţul întunecos din care pîndea şi a intrat în casă, peste Claudia, profitînd de faptul că fraţii ei nu încuiaseră uşa. Românul a încercat să o convingă să se culce cu el, sau măcar să-i dea speranţe pentru viitor. Fata, însă, l-a respins categoric. Atunci, Răzvan a lovit-o, furios, de cîteva ori, a legat-o de pat, a dezbrăcat-o şi a violat-o pe îndelete, ca o certă declaraţie de dragoste. Însă, la scurt timp după cele întîmplate, au intrat peste el Giacomo şi Pietro. Fuseseră să-şi ia rămas-bun de la prietenii pe care şi-i făcuseră prin intermediul Elvirei. Şi-au dat seama repede de situaţia în care se afla sora lor şi au realizat că amorul este împotriva voinţei ei, că era legată de mîini şi la gură. După o bătaie aplicată violatorului, italienii au decis să-l pedepsească pe acesta exact în acelaşi fel în care o chinuise el pe Claudia: prin viol.

Ameninţat cu moartea, Răzvan Clemente a stat frumos la perversiunile broscarilor, timp de o oră. S-a jurat că se va duce la Poliţie să reclame, dar n-a mai fost nevoie: au venit oamenii legii la el. Claudia Melli îşi făcuse curaj şi se dusese ea prima să reclame violul. Nici prin cap nu-i trecuse că vor intra la apă şi fraţii ei, la fel ca românul care o posedase, deoarece violul se pedepseşte la fel pentru ambele sexe.

A stat o săptămînă îngropat în nisip, fiindcă şi-a agresat sexual secretara

Ali Latif (42 de ani), directorul Băncii Comerciale din Karachi (Pakistan), a fost condamnat să stea 7 zile îngropat în nisip, pentru că a agresat-o sexual pe secretara lui, Iqbala Zuberi (23 de ani). Astfel, el a petrecut prima săptămînă a lunii îngropat în nisipul Deşertului Thar. „Purtarea lui Ali Latif este intolerabilă şi a necesitat o pedeapsă pe măsură”, a declarat judecătorul Muhammad Tahir. „Chiar şi în zilele noastre, trupul unei femei este sacru. Oricine încalcă această tradiţie trebuie pedepsit ca atare. Sper ca lecţia pe care a primit-o Latif să-i fie învăţătură de minte pentru tot restul vieţii!”. Timp de 7 zile, rudele i-au adus lui Ali Latif mîncare în deşert şi l-au hrănit cu linguriţa. Chiar şi Iqbala Zuberi a venit să-l viziteze pe şeful ei, prilej cu care acesta a cerut iertare pentru fapta lui. „Ali Latif era considerat un om respectabil, de aceea am fost foarte onorată de faptul că a dorit să mă angajeze ca secretară, cu două luni în urmă”, a declarat femeia. „În prima zi de serviciu m-a înghesuit într-un colţ al biroului său şi mi-a pipăit sînii, apoi a pretins că a făcut acest lucru accidental. L-am iertat, dar au urmat alte agresiuni de felul acesta. De fiecare dată cînd mă aflam în apropierea lui mă ciupea de fese şi-mi mîngîia trupul, împotriva voinţei mele. L-am avertizat că voi depune o plîngere la Tribunal, dar nu a vrut să înţeleagă. Mersul la serviciu devenise, pentru mine, o adevărată povară şi nu mai suportam să-l văd pe şeful meu. La începutul lunii martie mi-a cerut să rămîn după program, pentru a-l ajuta la redactarea unei scrisori, dar a tăbărît asupra mea din prima clipă în care am rămas singuri. Am scăpat cu greu din mîinile lui şi m-am dus direct la Poliţie, unde l-am reclamat pentru agresiune sexuală. Latif mi-a rîs în faţă, spunîndu-mi că nu mă va crede nimeni, pentru că nu aveam martori, însă la proces au depus mărturie, în favoarea mea, alte 5 femei, toate foste secretare ale lui Latif, care au declarat, şi ele, că fuseseră hărţuite sexual de şeful lor. Astfel, judecătorul l-a condamnat pe Latif să stea o săptămînă îngropat în nisip. Eu cred, totuşi, că a avut parte de o pedeapsă uşoară, avînd în vedere faptul că era păzit de bodyguarzi tot timpul şi apărat de razele soarelui cu o umbrelă”, a încheiat Iqbala Zuberi.

(va urma)

TRAIAN TANDIN

COMENTARII DE LA CITITORI