Lecturi de vacanţă

in Lecturi la lumina ceaiului

Nebunii sexuale (1)

 

Mama îi spune pe patul

de moarte: „Soţul tău

este tatăl tău!“

Pentru cei care nu cred în legende, iată dovada care-i va face să-şi schimbe părerea. Aşadar, la sfîrşitul povestirii, veţi înţelege că poate ficţiunea este chiar mai blîndă decît realitatea. Vă amintiţi de soarta celebrului teban, care a fost blestemat să-şi omoare tatăl, apoi să se însoare cu propria-i mamă şi să dea viaţă unor fii, care, de fapt, îi erau fraţi? Atunci nu vă veţi mira dacă vă vom spune că tragedia nu este chiar o simplă creaţie a imaginaţiei populare. De ce nu ar fi existat, cu adevărat, un astfel de tragic destin, dacă în zilele noastre o tînără din Atena, de numai 20 de ani, are surpriza să afle, într-o bună zi, un cumplit adevăr: „Soţul tău este tatăl tău şi copiii tăi îţi sînt fraţi“. Acestea au fost cuvintele mamei sale, rostite pe patul de moarte. Femeia care-i dăduse viaţă i-a mărturisit, în ultimele ei clipe, un adevăr pe care nimeni nu şi l-ar fi imaginat.

Înainte de a se căsători, avusese o aventură cu un bărbat mult mai tînăr decît ea, şi care părăsise, foarte repede, orăşelul lor, neştiind că iubita lui aştepta un copil. Întors după 17 ani în aceeaşi urbe, crudul destin a făcut ca el să o întîlnească pe propria fiică, de care se îndrăgosteşte, neştiind adevărul, şi cu care se căsătoreşte la scurt timp. Pe patul de moarte, cea care-i fusese amantă, pentru a-i deveni, după aceea, soacră, i-a mărturisit: „Cea cu care te-ai căsătorit este, de fapt, fata ta, iar copiii pe care i-aţi avut îţi sînt nepoţi“.

Cumplita veste l-a determinat să se sinucidă. Chiar dacă nu şi-a scos ochii cu o agrafă de aur, iar tentativa de a-şi lua viaţa nu i-a reuşit, lovitura primită l-a afectat în aceeaşi măsură ca şi pe soţia-fiica sa. Amîndoi au urmat un tratament de psihanaliză, sperînd ca într-o zi totul să nu mai pară atît de monstruos. Să nu uităm că uneori legendele se petrec chiar lîngă noi, chiar sub ochii noştri.

Agentul matrimonial era, în realitate,

un obsedat sexual

Vînzătoarea Fanny Horst, din oraşul german Paderborn, din curiozitate şi mai mult în glumă, a telefonat la o agenţie matrimonială, pentru a-şi lăsa datele personale în vederea unei căsătorii. În numele firmei Fortuna, o voce bărbătească s-a oferit să-i facă fetei o vizită la domiciliu, pentru a-i prezenta un album cu fotografiile unor pretendenţi la căsătorie. În ziua fixată, la uşa tinerei a apărut un bărbat foarte politicos, bine îmbrăcat, care adusese cu el două albume. La un moment dat, vizitatorul a cerut permisiunea de a merge la toaletă. De acolo s-a întors fără pantaloni, doar într-un tricou. Cu zîmbetul pe buze, bărbatul i-a spus: „Dacă vrei să te căsătoreşti, mai întîi va trebui să te culci cu mine“. Acestea fiind zise, Ludwig Kube se aruncă asupra fetei, şi, cu toată opoziţia ei, a reuşit s-o violeze. Apoi, a scos un aparat de fotografiat, i-a făcut cîteva poze în poziţii indecente şi i-a spus printre dinţi: „Scumpo, doar o vorbă să scoţi la Poliţie, şi fotografia ta va fi lipită pe toţi pereţii magazinului în care lucrezi“. După mai multe zile de gîndire, Fanny s-a adresat, totuşi, Poliţiei, care a descoperit că nu există nici o firmă matrimonială cu numele Fortuna. În acest timp, şi alte reclamaţii au îngroşat numărul femeilor violate de ,,patronul“ firmei respective. Poliţia i-a întins obsedatului o capcană. O femeie-poliţist s-a oferit să fie momeala. Scenariul s-a desfăşurat după modelul cunoscut, numai că, în momentul în care urma să se petreacă violul, poliţista l-a doborît pe agresor cu o figură de karate, iar din cealaltă încăpere au mai apărut 2 poliţişti. A urmat percheziţia la domiciliu, unde s-au găsit fotografiile victimelor şi cărţile de vizită false de care se folosea Ludwig Kube, pentru a impresiona tinerele credule. Numai în Italia, bestia reuşise să violeze 12 femei prin acelaşi procedeu.

„Lipeală“ cu… superglue

Un bărbat în floarea vîrstei, din Sibiu, amator de senzaţii tari, a fost, într-o noapte, victima unei tîlhării, consumată în împrejurări mai puţin obişnuite. C.B., aflat în miez de noapte într-un local, a făcut, la un moment dat, „lipeala“ cu o tînără roşcată, dispusă să-i satisfacă fanteziile sexuale. Pentru un număr scurt în compania „fetiţei“, sibianul s-a retras în spatele barului, unde, cu pantalonii în vine, a fost surprins de 3 bărbaţi, care au tăbărît asupra lui, l-au bătut „gospodăreşte“, după care l-au deposedat de cei 300.000 de lei pe care îi mai avea prin buzunare. Pentru a-i oferi, într-un fel, satisfacţie, agresorii au turnat un tub de superglue pe penisul bărbatului, consimţind „lipeala“ cu complicea lor, de la care victima nu s-a ales decît cu chiloţii, înfăşuraţi în jurul bărbăţiei. Cei 4 agresori au fost identificaţi şi prinşi în mai puţin de 1 oră de către poliţiştii sibieni.

Cu penisul în borcan

Tînărul Adrian Mihai (22 de ani), din Buzău, a fost adus, într-o noapte, la spitalul judeţean, în stare critică, din cauză că iubita sa i-a tăiat penisul cu un brici. După stoparea hemoragiei, victima le-a relatat medicilor întreaga păţanie, în urma căreia a ajuns la spital cu „bărbăţia“ în borcan. Tocmai se terminase un film erotic la TV, iar tînărul a poftit la o repriză de sex oral cu concubina sa, Floarea Duman (26 de ani). Femeia a refuzat vehement, dar pentru că Adrian era insistent, l-a ameninţat că-i taie sexul. Mai în joacă, mai în serios, tînăra a luat în mînă un brici şi, în altercaţia creată, i-a secţionat penisul. Nu se ştie dacă medicii de la chirurgie plastică au reuşit să-l facă din nou „bărbat“ pe Adrian.

Medici daţi în judecată

pentru transplant

de penis… negru

David Midness (39 de ani), din Phoenix (Arizona, SUA), i-a dat în judecată pe doctorii de la spitalul federal, însă aceştia au fost cei care i-au salvat viaţa în urma unui accident de maşină. Motivul: i-au transplantat un penis negru. Cazul a făcut vîlvă în mai multe state din America, fiind prezentat pe prima pagină a numeroase publicaţii. Poate că nu s-ar fi întîmplat nimic dacă David nu ar fi făcut, în acea noapte, un chef de pomină. Petrecerea era în toi, cînd bărbatul a constatat că nu mai are nimic de băut. Invitaţii abia se mai puteau ţine pe picioare, însă ar mai fi vrut să bea ceva. Gazda, deşi se clătina vădit, s-a urcat la volan şi a plecat după „provizii“. Nu a mai apucat să ajungă la localul de unde intenţiona să cumpere whisky şi bere, pentru că, avînd 90 km/oră, a acroşat un stîlp de la marginea şoselei, a pierdut controlul volanului şi a intrat, în plin, în zidul unei bănci. A fost adus la spital în stare critică. Medicii, care l-au pus pe David Midness pe masa de operaţie, au constatat că are numeroase fracturi, dar şi o problemă mult mai delicată: în urma impactului, penisul accidentatului fusese, realmente, retezat, însă, ce era mai grav, organul nu fusese găsit, rămînînd, probabil, la locul accidentului. Cei 2 chirurgi au hotărît, pe loc, că singura soluţie ar fi transplantul.

Şi cum la acea oră tîrzie în întreg spitalul nu era disponibil decît un penis negru, doctorii au decis, în numele pacientului, că schimbarea culorii este mult mai puţin importantă decît salvarea vieţii acestuia. Operaţia a durat aproape 4 ore, dar a reuşit. După două zile, accidentatul şi-a revenit din comă, însă era să intre din nou în şoc la aflarea veştii că va avea un penis negru! În zadar au încercat să-l convingă medicii că „noul organ procreativ“ îl va servi mult mai bine decît primul, ţinînd cont de mărimea considerabilă, pentru că David Midness nici nu a vrut să audă. „Este cea mai mare umilinţă pe care trebuie să o îndur“, a urlat nefericitul pacient. „Străbunicul şi bunicul au luptat toată viaţa împotriva negrilor, iar eu voi purta, pînă la sfîrşitul vieţii, penisul unui cioroi… Aşa ceva nu am să admit niciodată“. Medicii au ridicat din umeri, imaginîndu-şi că pacientul, care le datora viaţa, era încă derutat din cauza accidentului. Au fost total surprinşi cînd avocatul lui David Midness le-a înmînat o citaţie la tribunal, acuzîndu-i că au efectuat un transplant de penis fără acordul prealabil al pacientului.

I-a smuls unul dintre testicule cu dinţii

O englezoaică din oraşul Newcastle nu a ezitat să se repeadă la soţul celei mai bune prietene şi să-i rupă un testicul cu dinţii, după ce bărbatul a luat-o pe nevastă-sa la bătaie.

Cele două femei îşi petrecuseră seara în oraş şi i-au lăsat pe soţi acasă, să aibă grijă de copii. Cînd s-au întors, Shelley Hutchinson s-a luat la ceartă cu Neil, iar acesta, ameţit de băutură, s-a năpustit asupra ei să o bată. Fără să stea prea mult pe gînduri, cealaltă femeie, Denise Carr, a sărit în apărarea prietenei sale şi s-a ales, şi ea, cu cîţiva pumni. Ca să scape din încleştarea bărbatului, Denise l-a muşcat puternic de unul dintre testicule. Organul cu pricina a fost găsit de Poliţie pe covorul din sufragerie.

În pivniţă cu violatorul spînzurat

O suedeză în vîrstă de 30 de ani, care a fost violată de mai multe ori de un recidivist, a fost nevoită să petreacă mai multe ore alături de cadavrul agresorului, după ce acesta s-a spînzurat sub ochii săi. Tînăra a fost agresată cînd s-a întors seara acasă. Individul a legat-o cu lanţuri, încuiate, la rîndul lor, cu un lacăt, a violat-o şi a supus-o la perversiuni sexuale de mai multe ori, după care a închis-o într-o pivniţă. A doua zi, cu forţe proaspete, el a abuzat, din nou, de aceasta. Seara, însă, văzînd lumina unei lanterne pătrunzînd pe fereastră, violatorul a crezut că sînt farurile maşinilor de Poliţie şi, intrînd în panică, s-a spînzurat, chiar sub privirile îngrozite ale victimei. După eforturi îndelungi, femeia a reuşit să se tîrască pînă lîngă cadavrul ce atîrna de o grindă, a găsit cheia lacătului de la lanţurile cu care era legată într-unul dintre buzunarele acestuia, după care, mai mult moartă decît vie, a mers la Poliţie, unde a povestit totul. Violatorul avea antecedente penale pentru vătămări corporale şi viol, iar după efectuarea pedepselor urmase un tratament psihiatric.

Miss America 1955

şi-a demascat violatorul după 4 de ani

Lee Meriwether (58 de ani), din San Francisco (California, SUA), a fost violată chiar în noaptea în care a fost desemnată „Miss SUA 1955“. Ea a reuşit să-şi demaşte agresorul abia în 1996, la sfîrşitul lunii iulie. Lanson Doven (65 de ani), cel care a violat-o, devenise judecător la tribunalul din San Francisco. „Nimeni şi nimic nu m-a putut face să uit acea noapte de coşmar, cînd am fost aleasă «Miss America 1955», în Atlantic City!“, a declarat Lee Meriwether. „Aveam 17 ani şi mă consideram cea mai fericită femeie din lume. Chiar aşa am şi fost, timp de vreo două-trei ore! Apoi a urmat petrecerea din discotecă, unde mi-am cam pierdut controlul, din cauza băuturii. N-am putut uita niciodată momentul în care am ieşit afară, să iau aer, şi clipa în care am fost luată pe sus de un individ. M-a dus în spatele discotecii şi m-a violat cu sălbăticie! Nu m-am putut apăra deloc, pentru că mă simţeam rău şi eram ameţită. L-am implorat să nu mă lovească şi să nu mă violeze tocmai atunci, în cea mai frumoasă zi a vieţii mele. N-a vrut să mă asculte. Era beat mort, mirosea îngrozitor şi înjura întruna, de parcă ar fi vrut să-şi descarce nervii pe mine! Ştiam că nu-i voi uita niciodată chipul, vocea şi semnul pe care-l avea în dreptul inimii, o pată închisă la culoare, în formă de frunză de viţă-de-vie. Ulterior, am urmat un tratament psihiatric, timp de cîteva luni, pentru a putea trece peste şoc. Timp de 41 de ani mi-am impus să uit totul, dar nu am reuşit. Pe data de 26 iulie 1996, am fost citată ca martoră la divorţul sorei mele, Lavinia. În sala de procese, l-am auzit pe judecător vorbind. Cînd l-am privit în ochi, mi s-a făcut rău! Era chiar el, violatorul meu!“. Acuzaţiile lui Lee Meriwether au uimit întreg oraşul San Francisco. Atunci cînd semnul din dreptul inimii judecătorului Lanson Doven a fost dezvăluit, acesta şi-a recunoscut vinovăţia. „Aveam, pe atunci, 25 de ani, eram tînăr şi cu o fire sălbatică“, a declarat Doven, în arestul Poliţiei. „Regret şi acum acea faptă şi nu am încetat niciodată să-mi pară rău. Destinul a făcut să mă mut din Atlantic City în San Francisco şi să fiu demascat de această femeie. Sînt gata să-mi ispăşesc pedeapsa pentru acel moment de nebunie din tinereţe!“, a încheiat judecătorul.

Şi-a recunoscut violatorul după 4 ani

În ziua de 16 august 1990, un pescar din oraşul francez La Rochelle, în timp ce se afla în port, a zărit o fată care zăcea leşinată într-o barcă. După ce a privit-o mai atent, a observat că era vînătă pe tot corpul şi avea capul spart. Bărbatul a urcat-o într-o maşină şi a transportat-o la spital. După o oră, fata şi-a recăpătat cunoştinţa, dar nu-şi amintea ce se întîmplase cu ea. Se numea Marie Montespierre, avea 18 ani şi locuia cu părinţii ei. În urma unei examinări, medicii au constatat că fusese bătută şi violată. Timp de 3 săptămîni, cît a durat spitalizarea, a fost ţinută sub observaţie şi supusă unui tratament medical. Ulterior, a fost externată. Trecuseră 4 ani, însă violatorul nu fusese descoperit. De la accident, Marie s-a schimbat total. Nu-şi amintea violul, dar, în subconştient, trăia clipele acelea de groază. Căpătase un dezgust de neînvins pentru dragostea fizică.

Mai tîrziu, fata şi-a găsit o slujbă în oraş. Se angajase picoliţă la un snack-bar. Într-o zi, în timp ce servea un client, şi-a făcut apariţia, în local, un bărbat scund şi gras, cu părul cărunt. Cînd şi-a îndreptat privirea spre individ, subit, un fior de gheaţă i-a străpuns toată fiinţa. Şi-a recunoscut violatorul. În momentul acela, în mintea ei s-a derulat tot filmul. Şi-a amintit nelegiuirea la care a fost supusă cu 4 ani în urmă. Din fericire, bărbatul n-a recunoscut-o. Sub pretextul că se simte rău, fata a rugat o colegă s-o suplinească. După aceea, a intrat în încăperea alăturată, de unde a anunţat, la telefon, Poliţia. La cererea ei, oamenii legii s-au prezentat în local şi au ridicat făptaşul. Analiza spermei lui a atestat veridicitatea reclamaţiei. După 4 ani de libertate, Maurice Oiseau (55 de ani), recidivist, şi-a regăsit locul în spatele gratiilor.

L-a prins pe violatorul ei,

dînd un anunţ matrimonial

În ziua de 14 iunie 1996, Camilla Simmons (30 de ani) a dat un anunţ matrimonial în ziarul cu cel mai mare tiraj din Sydney (Australia), avîndu-l în vizor pe bărbatul care o violase, în urmă cu 1 an. Acesta, identificat, ulterior, drept Andrew Mayden (42 de ani), a fost impresionat de anunţul femeii, a contactat-o, în acest fel putînd fi arestat. „M-am folosit drept «momeală» pentru cel care mă violase, asigurîndu-l că, graţie lui, trăisem o experienţă care m-a extaziat. Incredibil, agresorul meu a fost atît de prost, încît a căzut în capcana pe care i-am întins-o“, a declarat Camilla Simmons. Anunţul matrimonial a fost scris în aşa fel încît violatorul să creadă că femeia care îi fusese victimă voia să mai trăiască, încă o dată, acea experienţă. „De cînd ai plecat din casa mea, în acea noapte de martie 1995, viaţa mea nu mai este aceeaşi. Mi-ai arătat tot ceea ce nu ştiam despre sex. În acel moment, nu mi-am dat seama cît de minunat este să ai lîngă tine un bărbat puternic şi pasional. Pur şi simplu, nu mă pot împiedica să mă gîndesc tot timpul la tine! Aş vrea să te cunosc mai bine şi, dacă eşti de acord, să începem o relaţie serioasă“, a scris Camilla în anunţ, la sfîrşitul căruia şi-a dat şi numărul de telefon. În noaptea de 13 spre 14 martie 1995, Andrew Mayden pătrunsese prin efracţie în casa Camillei, o funcţionară care locuia singură. „Eram adormită şi nu am auzit nici măcar un zgomot. Doar în momentul în care s-a aruncat asupra mea, lipindu-mi de gît lama unui cuţit, mi-am dat seama că mi se întîmplă ceva oribil. Agresorul meu era mascat, aşa că nu am putut reţine nici un amănunt, de aceea nu-l pot identifica. M-a violat şi m-a chinuit, timp de două ore, pînă cînd m-a adus în pragul leşinului. Apoi m-a lăsat acolo, căzută pe covor, iar el a fugit“, a declarat Camilla Simmons. Nedispunînd de suficiente informaţii, poliţiştii nu l-au putut prinde, la vremea respectivă, pe violator. Femeia îşi pierduse orice speranţă că agresorul ei ar mai putea fi, vreodată, pedepsit. „După un an, mi-a venit ideea de a-l căuta printr-un anunţ matrimonial. Nu speram, totuşi, că violatorul va crede în «bunele» mele intenţii!“, a adăugat aceasta.

Camilla i-a anunţat pe poliţiştii din Sydney despre stratagema ei. Telefonul său a fost pus sub urmărire şi, după două zile de la publicarea anunţului, violatorul a sunat-o pe cea care îi fusese victimă, fixîndu-i o întîlnire. În noaptea de 17 spre 18 iunie 1996, cei doi s-au întîlnit într-un bar de la marginea oraşului. „Cînd am citit anunţul, m-am simţit nemaipomenit, gîndindu-mă că, datorită mie, Camilla trăise cea mai grozavă experienţă sexuală din viaţa ei. Din păcate, am acţionat prosteşte! M-am dus la întîlnire, am prezentat scuze pentru ce se întîmplase cu 1 an în urmă, şi atunci au năvălit peste mine 2 poliţişti, care mi-au pus cătuşele“, a declarat Andrew Mayden.

Infractor identificat după bilele din penis

Pe 17 martie 1998, la Galaţi, a fost arestat Luigi Văsîi, un temut infractor din Cîmpina, dat în urmărire generală din anul 1996, pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Într-o seară, 2 cetăţeni au observat că un individ schimba plăcuţele de înmatriculare ale unui Volkswagen Golf cu număr de Austria. Poliţia, alertată, a organizat filtre pentru prinderea acestuia, iar infractorul a fost oprit. S-a legitimat cu un act de la o firmă de protecţie şi pază din Bucureşti, afirmînd că îl cheamă Gabriel Văsîi. Cînd oamenii legii au insistat să-i vadă buletinul, el a fugit de la faţa locului. Urmărirea s-a încheiat cu o ambuscadă. Văsîi a scos un pistol Beretta, care avea un cartuş cu bile, după care l-a ameninţat pe poliţist. În cele din urmă, infractorul a fost imobilizat şi dus la Poliţie, unde a recunoscut că se numeşte Gabriel Văsîi şi locuieşte în Cîmpina. După ce a fost verificat, iar poliţiştii din Cîmpina au transmis că numitul Gabriel Văsîi nu se află nicidecum la Galaţi, ci la domiciliul său, în Cîmpina, s-a dovedit că infractorul era, de fapt, Luigi Văsîi, fratele lui Gabriel Văsîi, individul fiind identificat după bilele din penis. Acest amănunt picant le-a fost dezvăluit poliţiştilor chiar de fratele său. În urma anchetei, s-a descoperit că Luigi Văsîi furase maşina, cu număr de Austria, din Constanţa, de la un pakistanez căsătorit cu o româncă, şi venise la Galaţi pentru recuperarea unor datorii mari. El recupera banii pe care anumite persoane îi împrumutaseră de la nişte cămătari. Văsîi mai fusese arestat pînă atunci pentru ultraj la adresa unui poliţist, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi fals şi uz de fals cu privire la identitate.

Violatori prinşi după petele de sînge

de pe organele genitale

O botoşăneancă a reclamat la Poliţie că a fost acostată de 2 indivizi necunoscuţi şi violată. Femeia de 45 de ani se întorcea acasă de la rude, iar în drum s-a oprit la barul din staţia CFR Leorda. Aici, în timp ce consuma băuturi alcoolice, 2 tipi au început să o curteze. Profitînd de starea ei de ebrietate, aceştia au dus-o în curtea unei şcoli din apropiere, unde au violat-o. Strigătele de ajutor ale femeii au fost zadarnice, pentru că nimeni nu a sărit să o salveze. Abandonată de violatori, a reuşit să ajungă pînă la un mijloc de transport, după care s-a dus la Poliţie. Cercetările care au urmat au dovedit că afirmaţiile victimei sînt adevărate. Deoarece ea se afla în perioada menstruaţiei, pentru identificarea autorilor s-au luat în calcul şi eventualele pete de sînge. Unul cîte unul, suspecţii au fost eliminaţi, ajungîndu-se la 2 tineri care prezentau urme de sînge atît pe chiloţi, cît şi pe organele genitale. Dorin Ciubotaru (33 de ani) şi Mihai Arnăutu (21 de ani), ambii din localitatea Leorda, au fost reţinuţi în vederea arestării preventive pentru săvîrşirea infracţiunii de viol.

Magia ochilor verzi ai unui violator în serie

Peter Jones (57 de ani), din New Jersey (SUA), a fost învinovăţit, între anii 1978 şi 1993, de comiterea a 46 de violuri. Din nefericire, vinovăţia sa n-a putut fi probată. Surprinzător, victima reclama mereu violul cu o săptămînă şi jumătate întîrziere, şi Jones reuşea să scape cu fiecare nouă ocazie. Victimele consultau, de fiecare dată, un psiholog, care efectiv nu înţelegea de ce plîngerea se făcea atît de tîrziu. Cînd persoana violată a fost întrebată ce o determinase să reclame, după atîtea zile, violul, aceasta nu ştia ce să răspundă. Cu timpul, însă, unele dintre femeile violate au spus că erau inhibate de privirea agresorului. Un amănunt destul de semnificativ este că ochii lui Jones erau verzi, iar cei ai victimelor – albaştri. Acest fapt a constituit şi punctul de plecare în ancheta poliţiştilor. N-a durat prea mult şi a apărut o nouă victimă, de data aceasta cu ochii căprui. Tînăra a fost, bineînţeles, violată, însă, total surprinzător, reclamaţia a fost primită chiar a doua zi. Jones a fost arestat la 4 ore după incident. Acuzaţia care i se aducea era foarte clară: viol şi perversiuni sexuale. Nici una dintre femeile abuzate sexual pînă atunci nu şi-a putut explica de ce fata cu ochii căprui a avut puterea să reclame cele întîmplate la termen. Ele încercaseră să meargă la Poliţie imediat după viol, însă un glas interior le spunea să nu facă acest lucru. Nici psihologul nu înţelegea care era misterul acestui caz. Într-un tîrziu, după ce Jones a fost condamnat la închisoare pe viaţă, Deng Xiang, un doctor specializat în medicina tradiţională, a oferit o explicaţie: „Jones a găsit ceea ce a căutat. Totuşi, el nu a realizat faptul că în ochii căprui puterea ochilor săi verzi se reflectă şi nu mai are nici un efect. Pînă atunci, avusese mult noroc, deoarece a întîlnit doar persoane cu ochi albaştri, deosebit de vulnerabile la forţa magnetică a ochilor săi“.

(va urma)

Traian Tandin

COMENTARII DE LA CITITORI