Lichele şi canalii

in Război corupției

Motto: „M-am săturat de lichele, daţi-mi o canalie!“. – Victor Eftimiu

 

„Pe mine mă deranjează lichelismul“ – asta a declarat, de curînd, pe un post de televiziune, Traian Băsescu, preşedintele ,,ales” al românilor, cum îi place să se autointituleze, deşi, vorba lui Ioan Ghişe, el nu mai este decît un preşedinte ilegitim, după Referendumul din 2012, cînd mai bine de 7.000.000 de români au votat suspendarea sa. Domnul care ne ura să trăim bine declara, senin, că-l deranjează lichelele, cînd el însuşi pare, vorba dramaturgului Victor Eftimiu, mai mult de atît – respectiv, o canalie.

Pe prietenul Adrian Năstase l-a ajutat să-şi dea seama ,,cît e de mic” şi l-a vîrît, degrabă, la răcoare. Ajutat de un întreg arsenal lichelist – judecători, procurori, presa băsistă – s-a luptat, ani la rînd, să-l răpună pe Dan Voiculescu, şi a reuşit. Aşadar, toate lichelele la pîrnaie, numai canalia afară! Or fi necinstiţi şi Dan Voiculescu, şi Victor Ponta, dar pe Traian Băsescu, fost matroz, care a măritat flota României, nu-l întrece nimeni.

Tupeist şi mitocan, domnul în cauză crede că, acuzînd în stînga şi-n dreapta, se poate spăla de multele-i păcate. Nu, dom’şef, pe dumneata nu te poate spăla nici măcar Marea Neagră de tot răul pe care ni l-ai făcut, în ultimii 10 ani, cît timp ai fost la cîrma ţării! Ai dus hoţia, minciuna şi parvenitismul pe cele mai înalte culmi, înconjurîndu-te de lichele, versate în ale democraţiei – Radu Berceanu, Vasile Blaga, Sorin Blejnar, plus zarzavagiul specialist în borduri, Adriean Videanu, cărora li s-au adăugat finul Gh. Falcă, de la Arad, adorata Elena ot Pleşcoi şi să nu-l uităm pe fratele Mircea Băsescu, a cărui vinovăţie a fost dovedită în instanţă.

În concluzie, domnule prezident, ai avut o domnie pe cinste, bogată în nenumărate izbînzi, de aceea ne-am şi îndatorat la străini, de n-o să putem respira aerul adevăratei libertăţi decît peste sute de ani. Nu ne rămîne decît să-ţi urăm să trăieşti încă multă vreme – dar mai pe la răcoare.

George Militaru

 

COMENTARII DE LA CITITORI