Lidia Vadim Tudor se delimitează de direcţia actuală a Partidului România Mare

in PRM

Bucureşti, 21 ianuarie 2019 – Lidia Vadim Tudor se dezice total de toate acţiunile întreprinse de cele două conduceri interimare ale Partidului România Mare, acţiuni situate în afara legii şi a statutului, nici una dintre conduceri nefiind recunoscută şi legal înregistrată în registrul partidelor politice. Prin ratarea Congresului desfăşurat pe 11 noiembrie 2017, Partidul România Mare a pierdut o şansă imensă de a intra în legalitate, iar ceea ce se întîmplă acum în interiorul partidului ţine mai mult de zona penală a legii, decît de zona politică.

„Aşa cum am declarat în aprilie 2017, cînd o altă conducere interimară – aripa Popescu – a dorit să facă o alianţă cu Partidul România Unită, iniţiativă respinsă nu doar de mine, ca fiică a lui Corneliu Vadim Tudor, dar şi de majoritatea membrilor şi votanţilor PRM, mă văd nevoită şi acum să condamn categoric iniţiativa d-lui Iovici de a se alia cu PRU, în condiţiile în care, invariabil, toţi cei care încă simt româneşte în această ţară ştiu că Sebastian Ghiţă şi Bogdan Diaconu numai naţionalişti nu sînt“.

„Mă dezic, aşadar, de orice iniţiativă de acest gen, iar ca dovadă a faptului că ştiam că se va ajunge la distrugerea PRM, am decis, încă de acum mai bine de o lună, să mă distanţez de conducerile interimare ale PRM şi, împreună cu Revista „România Mare“, să ne delimităm de acest partid, curat şi frumos cîndva, ajuns pe mîinile unor persoane care nu onorează cu absolut nimic acest partid şi care fac deservicii României.

Dată fiind realitatea, îi anunţ pe cei care acum se cred conducătorii PRM, indiferent din ce aripă fac parte, că nu voi permite niciodată ca numele Vadim să fie tîrît în mocirla în care doresc să intre. Puteţi să ajungeţi unde vă doriţi, dar nu vă folosiţi de numele celui care a fost numit Tribun de către acest popor, nume care se dovedeşte a fi, pe zi ce trece, mai puternic. Dacă voi – fie că vă numiţi Victor Iovici, fie că vă numiţi Adrian Popescu, fie că vă numiţi Sebastian Ghiţă sau Bogdan Diaconu – sînteţi aşa puternici precum vă lăudaţi, intraţi în politică folosindu-vă de numele voastre, cu forţe proprii. Nu pătaţi numele tatălui meu, pentru ca voi să vă atingeţi scopurile.

Acum mai bine de o lună, am trimis o declaraţie către toate organizaţiile PRM, în care mi-am anunţat retragerea din partid. Am spus atunci că doresc ca acest partid să participe la alegerile care urmează şi să ajungă din nou acolo unde îi este locul, în Parlament. Cred în continuare că acest partid poate ajunge singur acolo, fără să fie oferit pe tavă de nişte indivizi care nu doar că nu au dreptul moral să se folosească de moştenirea lăsată de tatăl meu, dar pe care nici măcar legea nu îi recunoaşte.

Nu voi mai face parte din structura acestui partid, dar nici nu doresc să fie asimilat de alt partid, fie că este el PRU, UNPR sau PSD. Nu îl doresc căzut în derizoriu, nu îl doresc trădat, nu îl doresc altfel decît tatăl meu, Corneliu Vadim Tudor, l-a dorit. România, românii, au aşteptări de la PRM. Vă rog, pe toţi cei care încă mai credeţi în PRM, nu lăsaţi partidul pe mîinile unor trădători, oportunişti.

Am să fiu mereu cu sufletul şi cu gîndul la acest partid, care mi-a fost casă timp de mulţi, foarte mulţi ani. Şi de aceea, nu voi permite niciodată ca numele Vadim să fie asociat cu nume precum Sebastian Ghiţă, Bogdan Diaconu, Victor Iovici sau Adrian Popescu şi alţii ca ei. PRM nu este al lor. PRM este al românilor!”.

Lidia Vadim Tudor

Păreri și opinii