Locomotiva din tezaurul naţional, furată de hoţii de fier vechi

in Război corupției

O locomotivă blindată, fabricată de germani în anul 1944 şi inclusă în tezaurul naţional al României, a fost abandonată în depoul staţiei Gării Iţcani. Abia după ce hoţii de fier vechi au distrus-o, furînd aproape tot ce se putea vinde la fier vechi, autorităţile s-au gîndit să o înconjoare cu un gard din plasă, ce poate fi pus la pămînt fără prea mare efort.
O locomotivă blindată, ce a fost fabricată de către nemţi în anul 1944, zace în paragină pe un cîmp din apropierea Gării Iţcani, din Municipiul Suceava. Colac peste pupăză, această locomotivă este inclusă în tezaurul naţional al României. Locomotiva a căzut pradă hoţilor, care au dezmembrat-o, bucată cu bucată, şi au vîndut-o la centrele de colectare a fierului vechi. După ce nu a mai rămas decît scheletul din ea, locomotiva a fost înconjurată cu un gard din sîrmă, iar într-un colţ a fost montată o cameră video. În anul 2000, fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, la acea vreme ministru al Transporturilor, a semnat un ordin cu privire la protecţia şi conservarea locomotivelor cu abur în patrimoniul Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR SA. „După reorganizarea SNCFR, 71 de locomotive au fost declarate Piese de Muzeu şi trecute în patrimoniul Căilor Ferate Române, fără individualizarea Companiei care urmează să preia şi să gestioneze acest tezaur tehnic naţional. Considerăm că aceste locomotive nu pot face obiectul casării sau înstrăinării lor. Toate cele 71 de locomotive au fost trecute în patrimoniul CFR pentru tratarea unitară a conservării, păstrării şi menţinerii lor în circuitul muzeistic naţional”, se arată în ordinul emis de Traian Băsescu. La data de 31 iulie 2000, Ion Caramitru, ministrul Culturii de la acea vreme, a dat şi el un ordin prin care a clasat cele 71 de locomotive în patrimoniul cultural naţional, în categoria „Tezaur”. Aşa cum am menţionat mai sus, o astfel de locomotivă a fost abandonată şi lăsată pradă hoţilor de fier vechi la Suceava, în preajma depoului staţiei CFR Suceava Nord. Conform site-ului Institutului Naţional de Patrimoniu, locomotiva blindată din Gara Iţcani a fost pusă în funcţiune în anul 1944 şi a fost descoperită în apropierea Punctului de Trecere a Frontierei Vicşani, de pe raza comunei sucevene Muşeniţa. „Locomotivă cu abur cu tender, cu cinci osii motoare precedată de o osie alergătoare sistem Bissel. Tenderul este construit într-un sistem şi tehnologie revoluţionară pentru anii ’40, din table dintr-un aliaj de titan şi oţel, asamblate în unghi antiglonţ (aşa-zisul tender-barcă), iar cabina este construită din aceleaşi table şi asamblată în aşa fel ca să existe cît mai puţine spaţii pentru geamuri şi cu sistem de camuflare a luminii. De asemenea, cabina are o instalaţie specială de ventilaţie şi aerisire la trecerea sau staţionarea în tunele sau spaţii închise”, aşa este prezentată locomotiva din Gara Iţcani pe site-ul Institutului Naţional de Patrimoniu.
La începutul anilor 2000, cei de la Direcţia Judeţeană pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Naţional Suceava au dorit să vadă în ce stare se află locomotiva din tezaurul naţional. În acte, aceasta se afla în depoul Cîmpulung Moldovenesc Est, însă, spre surprinderea tuturor, locomotiva dispăruse de acolo. A fost demarată o anchetă, poliţiştii suceveni desfăşurînd şi ei investigaţii pentru a găsi locomotiva, a cărei valoare pe piaţa neagră putea ajunge, la acea vreme, şi la 3 milioane de euro. Locomotiva a fost găsită zăcînd pe un cîmp din apropierea Gării Iţcani, la îndemîna hoţilor, fără pic de pază. Aceasta a fost practic dezmembrată şi vîndută, nit cu nit, la fier vechi. Pînă şi plăcuţele cu numerele de înmatriculare au fost sustrase, din locomotivă rămînînd doar scheletul. „Locomotiva este o capodoperă a tehnicii anilor 1942-1944. A fost construită într-unul dintre marile depouri de locomotive germane, în zona Ruhr. Era blindată, zona focarului era bine căptuşită cu metal pentru a fi protejată de loviturile proiectilelor. Acum este un maldăr de fier vechi. A rezistat pînă acum doar pentru că oţelul din care a fost fabricată a fost foarte bine tratat. Cei de la CFR vor să o lase să moară, să ruginească sau să o ofere pe tavă hoţilor de fier vechi”, a explicat Viorel Blănaru, consilier la Direcţia Judeţeană pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Naţional Suceava. Locomotiva din Gara Iţcani a fost livrată României de către Germania, în urma acordului semnat în anul 1943 între Mareşalul Ion Antonescu şi Adolf Hitler. Această locomotivă face parte din lotul de 23 de locomotive care au fost utilizate în tractarea trenurilor ce duceau în Uniunea Sovietică compensaţiile de război ale României. La mijlocul anilor ’90, locomotiva se afla într-o stare bună şi chiar putea fi expusă într-un muzeu, putînd fi valorificată într-un fel sau altul. Nepăsarea a făcut ca aceasta să fie în prezent un monument al fierului vechi.

Dănuţ Zuzeac

COMENTARII DE LA CITITORI