Lumea Misterelor (9)

in Lecturi la lumina ceaiului

Telepatia între gemeni

Dintre toate exemplele, documentate, de comunicare telepatică, unele dintre cele mai puternice şi mai dramatice s-au petrecut între gemeni.

Solistul unui grup pop englezesc, Boy Wonder, a descris un incident din copilăria sa, povestind că, la un moment dat, şi-a dat seama, brusc, că geamănul său identic era în pericol. S-a grăbit către groapa de gunoi locală şi s-a îndreptat direct către un frigider vechi. Acolo l-a găsit pe fratele său, care, jucîndu-se printre obiectele abandonate la gunoi, se încuiase pe dinăuntru.

Poate şi mai curioase sînt situaţiile în care procesul comunicativ implică şi o manifestare psihică. Christine Young, din South Yorkshire, Anglia, afirmă că a avut dureri ca de naştere, atunci cînd sora sa geamănă a adus pe lume un băieţel. O formă extremă a acestui fenomen a implicat două surori gemene, de la Spitalul de boli psihice, din Carolina de Sud. Deşi nu erau internate în aceeaşi secţie a spitalului, surorile păreau că pot comunica. Iar atunci cînd una dintre surori a murit, geamăna sa nu doar că părea să-i fi simţit pierderea, dar s-a şi autosugestionat să moară peste doar cîteva momente. Au fost găsite amîndouă, zăcînd în poziţii identice.

Trompeta mînioasă

În 1925, englezul F.W. Warrick a fost chemat să investigheze activităţile doamnei Deane, un cunoscut medium. Aceasta şi-a notat, într-un ,,jurnal de lucru”, observaţiile pe care le-a făcut despre fenomenul telekineziei:

,,10 martie – Masa a sărit peste plasa de sîrmă, aterizînd lîngă mine. Trompeta, care avea un detector în interiorul ei, s-a ridicat în aer (şi) l-a atins pe vecinul din dreapta mea.

27 aprilie – Cînd i-am cerut trompetei să ne lovească pe toţi, ea a făcut întocmai. Putea fi văzută zburînd deasupra mesei.

4 mai – În seara asta erau mai multe lumini sub masă. Trompeta s-a înălţat în aer şi i-a lovit pe cîţiva dintre cei care stăteau în jurul mesei, apoi, m-a izbit puternic în cap.

11 mai – În timpul şedinţei, am întins mîinile, vrînd să ating masa. N-am găsit-o; ceilalţi şi-au întins, şi ei, mîinile, şi au descoperit, ca şi mine, că masa fusese scoasă, fără zgomot, din împrejmuirea alcătuită din sîrmă, fără să atingă pe nimeni. A fost găsită între mine şi aparatul de fotografiat”.

Bogat, peste noapte

Una dintre cele mai vechi abilităţi paranormale este capacitatea de a localiza apa şi resursele minerale subterane. Picturi din Egiptul antic înfăţişează oameni cu bastoane bifurcate de căutat apă, iar în Evul Mediu această metodă a fost folosită pentru găsirea zăcămintelor de cărbuni. Aceeaşi modalitate era utilizată pentru a da de urma unor persoane dispărute şi a ucigaşilor, dar principala aplicare consta în localizarea surselor de apă şi a petrolului. Căutătorii pricepuţi pot detecta aceste resurse preţioase atunci cînd metodele ştiinţifice nu dau rezultat. Iar în Statele Unite, unii dintre aceştia primesc mii de dolari, zilnic, de la oameni ce speră să găsească petrol pe terenul lor.

În districtul Edwards, Illinois, din SUA, directorul şcolii locale a fost abordat de o astfel de persoană, pe nume Clayton McDowell, care susţinea că a ,,văzut” un zăcămînt de petrol sub terenul şcolii. Directorul a fost uluit de afirmaţia individului, dar, întrucît şcoala avea nevoie disperată de fonduri, i-a permis lui McDowell să investigheze mai departe. În scurt timp, la indicaţia acestuia, au fost efectuate forări, iar petrolul a început să ţîşnească, din abundenţă, atingînd o medie de peste 100 de barili pe zi. Acest incident indică un alt aspect al fenomenului: cei ce ,,văd” în adîncime nu trebuie, neapărat, să păşească pe o anumită bucată de pămînt ca să obţină semnale din acea zonă. Clayton McDowell face acest lucru din maşină. Ţine în mîini un baston bifurcat, iar un pasager din automobil preia volanul.

Legendarul Uri Geller, care poate să îndoaie linguri, foloseşte o tehnică oarecum diferită, care poate „vedea“ şi mai departe de teritoriul ce trebuie investigat decît în cazul lui McDowell. Geller foloseşte un pendul, pe care îl balansează deasupra unei hărţi, iar cînd pendulul indică prezenţa petrolului, el se deplasează imediat în zonă, într-un avion de mici dimensiuni. Uri Geller are capacitatea de a localiza cu precizie petrolul, prin mijloace psihice.

(va urma)

JOHN şi ANNE SPENCER

 

COMENTARII DE LA CITITORI