„M-a apropiat de marele sufletist Corneliu Vadim Tudor dragostea pentru necuvîntătoare“

in Lecturi la lumina ceaiului

Interviu cu Gavril Emil Căpâlnaş, candidatul PRM pentru Senat în Municipiul Bucureşti

. Carmen Ionică: Bună-ziua, domnule Gavril Emil Căpâlnaş. Mă bucur să vă am ca interlocutor, mai ales pentru că ne cunoaştem de foarte multă vreme şi am împărţit şi bune, şi mai puţin bune împreună. Vă pot numi, dacă îmi daţi voie, „Omul Cetăţii“ la sediul central al Partidului România Mare. Cum a fost şi cum este în prezent această nobilă sarcină?
. Gavril Emil Căpâlnaş: Vă mulţumesc că m-aţi numit „Omul Cetăţii“ la sediul central al Partidului România Mare. Această nobilă sarcină nu a fost una uşoară, nici înainte de trecerea la cele veşnice a preşedintelui Corneliu Vadim Tudor, şi mai ales după, cînd s-a urmărit şi se urmăreşte scoaterea de pe arena politică a Partidului România Mare, a se vedea numeroasele procese, emisiuni la posturile TV, care cîntau „prohodul“ partidului, mai ales în preajma alegerilor locale, sau generale. Nu puteam să fiu „Omul Cetăţii“ fără ajutorul celor care au rămas fideli (puţini, la Sediul Central) preşedintelui Corneliu Vadim Tudor şi fără eforturile preşedinţilor de filiale judeţene, de a duce mai departe idealurile nobile ale INTERESULUI NAŢIONAL, promovat de PRM şi de preşedintele său, Corneliu Vadim Tudor.
. C.I.: Aţi stat, de-a lungul anilor, în preajma lui Corneliu Vadim Tudor, ca un modest „slujitor“, dar de care avea nevoie în mod permanent. Aţi trăit alături de el multe momente, pentru că eraţi, zi de zi, prezent la sediu, necondiţionat. Avea nevoie de dumneavoastră ca de aer, pentru că rămăseseţi printre puţinii care mai apăreau prin zonă. Aţi avut o misiune foarte importantă, aceea de a vă îngriji de „micuţii“ pe care Vadim îi aduna de pe străzi, şi mă refer la „păpuşile cu patru lăbuţe“ care i-au bucurat atît de mult viaţa. Cît de greu, sau cît de uşor v-a fost să vă aflaţi în preajma unui om precum Corneliu Vadim Tudor?
. Gavril Emil Căpâlnaş: Nu a fost uşor să lucrezi cu MARELE OM, GENIUL CARE A FOST CORNELIU VADIM TUDOR. A trebuit să trec multe teste pentru a-i cîştiga încrederea, să fac multe eforturi fizice şi psihice pentru a-i fi alături, mai ales în clipele grele. Un lucru important, care m-a apropiat de MARELE SUFLETIST care a fost CORNELIU VADIM TUDOR, a fost dragostea faţă de micile necuvîntătoare, şi mai ales faţă de oamenii simpli, oamenii oropsiţi de „democraţia românească“.
. C.I.: Aţi fost, din punctul meu de vedere, vioara întîi în orchestra numită Partidul România Mare, şi dirijată de maestrul Corneliu Vadim Tudor, dar, din modestie, aţi stat mereu în umbră. Acum, a venit momentul să arătaţi tuturor ce mult contaţi. Sînteţi înscris pe listele de senatori în Municipiul Bucureşti, pe a doua poziţie, ceea ce înseamnă foarte mult. Cum priviţi această nominalizare şi ce implicaţii are asupra dvs.?
. Gavril Emil Căpâlnaş: Nominalizarea mea pe poziţia a doua pe listele de senatori ai PRM în Municipiul Bucureşti o privesc ca pe o recunoaştere a activităţii mele în cadrul Sediului Central al partidului (din anul 2008), unde am încercat să fiu o punte de legătură între centru şi filialele judeţene, între preşedintele Corneliu Vadim Tudor şi cetăţenii care i se adresau pentru a fi ajutaţi în rezolvarea problemelor dificile cu care se confruntau. Pe această cale, mulţumesc celor care m-au nominalizat.
. C.I.: Aţi venit în Partidul România Mare din anul 2003, şi aţi avut funcţii de răspundere, asta însemnînd că eraţi un om de încredere. Enumăr, cronologic, cîteva: vicepreşedinte în Biroul Executiv al Sectorului 6, secretar executiv în Biroul Permanent, consilierul personal al lui Corneliu Vadim Tudor, şef de cabinet, iar acum, sînteţi vicepreşedintele partidului. Toate acestea sînt dovada faptului că vă meritaţi locul în ierarhia partidului. Ce înseamnă, la ora actuală, să deţii o asemenea funcţie?
. Gavril Emil Căpâlnaş: A deţine această funcţie este o mare onoare, dar şi o foarte mare răspundere, avînd în vedere condiţiile foarte grele în care partidul îşi desfăşoară activitatea – lipsa fondurilor băneşti, atacurile în justiţie din partea unor foşti „prieteni şi apropiaţi“ ai preşedintelui Corneliu Vadim Tudor, acţiunile în justiţie lansate de P.R.U., care se autointitulează „singurul partid naţionalist, urmaşul lui Corneliu Vadim Tudor“, dar, de fapt, partid-satelit al PSD (unii dintre membri avînd probleme cu justiţia, alţii neavînd loc pe listele PSD). Menţionez că toate procesele care au contestat listele de candidaţi ai PRM au fost cîştigate de noi. Aşadar, PRM există, acţionează şi candidează la alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016, şi va intra în Parlament, cu ajutorul Bunului Dumnezeu. Am fost şi sîntem singurul partid cu adevărat naţionalist. Nu sîntem xenofobi şi rasişti, sîntem pentru o bună convieţuire cu toţi cetăţenii români de alte naţionalităţi.
. C.I.: Ştiu că aţi muncit de dimineaţă pînă dimineaţă, în toate campaniile la care aţi participat pînă acum, pentru ca lucrurile să iasă aşa cum trebuie. La vîrsta onorabilă pe care o aveţi, cît de greu sau cît de uşor a fost?
. Gavril Emil Căpâlnaş: Nu mi-a fost şi nu-mi este uşor. Mă animă ataşamentul faţă de partid, faţă de ideile de libertate, dreptate şi neatîrnare ale marilor figuri ale neamului, care m-au însoţit mereu. Am renunţat la o viaţă liniştită, de pensionar, am neglijat, de multe ori, problemele de familie (am multe reproşuri din partea copiilor mei pe această temă, şi pe bună dreptate).
. C.I.: Fiindu-i atît de aproape lui Corneliu Vadim Tudor, cu siguranţă aveţi numeroase amintiri cu el. Puteţi să ne depănaţi măcar unul din momentele care v-a impresionat în mod deosebit?
. Gavril Emil Căpâlnaş: Au fost multe şi frumoase momente (dar şi grele) petrecute alături de Corneliu Vadim Tudor. Unul este momentul cînd după festivitatea de inaugurare a actualului sediu central – 23 decembrie 2011 – preşedintele Corneliu Vadim Tudor, la protocolul organizat, mi-a înmînat cheile sediului, spunîndu-mi că răspund de „tot ce mişcă în acest sediu“. A fost momentul în care am simţit recunoaşterea a tot ceea ce am făcut pînă atunci în partid şi a încrederii de care mă bucuram din partea preşedintelui.
. C.I.: Aţi rămas, şi acum, la fel de conştiincios, şi sînteţi prezent, zi de zi, la sediul partidului. Ştiu că va confruntaţi cu multe probleme, iar speranţa cea mai mare este să intraţi în Parlamentul României, pentru ca astfel lucrurile să intre pe un făgaş normal. Asta şi-a dorit foarte mult şi Tribunul, şi dacă ar fi fost acum, aici, cu siguranţă partidul trecea de pragul electoral. Cum vedeţi lucrurile fără Vadim la butoane?
. Gavril Emil Căpâlnaş: Cu siguranţă că PRM, în condiţiile actuale, cu Corneliu Vadim Tudor în frunte, ar fi intrat, fără probleme, în Parlament, pentru că el ar fi fost cel care strîngea în jurul său toate forţele cu adevărat naţionaliste. Corneliu Vadim Tudor a fost „locomotiva partidului“, liderul său incontestabil. La ora actuală, partidul, condus de o echipă unită, cu încercări de destabilizare din afară, se preocupă de realizarea unei campanii electorale active, iar dacă alegerile se vor desfăşura în condiţii normale, fără fraude, vom intra, cu siguranţă, în Parlament. Am credinţa că visul Tribunului, de a readuce Partidul România Mare în Parlament, se va îndeplini. Este necesar ca toţi cei care trăiesc şi simt româneşte să se trezească şi să aducă Partidul România Mare acolo unde îi este locul, prin votul lor, garanţie a existenţei României ca Stat Naţional, Unitar şi Independent.
. C.I.: Aţi avut o echipă tînără alături în precampanie, Lidia Vadim Tudor s-a înscris şi ea pe orbită, ridicînd, prin simpla ei prezenţă, partidul, ce credeţi că va urma?
. Gavril Emil Căpâlnaş: Prezenţa Lidiei Vadim Tudor în precampanie şi în actuala campanie electorală este o garanţie a activităţii conducerii partidului, de atragere a tinerei generaţii alături de noi pentru apărarea INTERESULUI NAŢIONAL. Acest lucru este o condiţie esenţială pentru ca PRM să fie „ce-a fost şi mai mult decît atît!“. Înscrierea Lidiei Vadim Tudor pe lista deputaţilor la aceste alegeri parlamentare, în Municipiul Bucureşti, este garanţia faptului că Partidul România Mare există, va exista şi va avea un rol important în atragerea tinerilor în partid.
. C.I.: Generaţia tînără vine din urmă şi este firesc să se întîmple aşa, pentru că, fără tineri, un partid îmbătrînit nu poate rezista mult timp. Ce le spuneţi tinerilor, ce sfaturi le puteţi da din punct de vedere al politicii?
. Gavril Emil Căpâlnaş: Tinerilor care ne vor lua locul le cerem să aibă responsabilitate civică, respect faţă de semenii lor, solidaritate umană, iubire şi loialitate faţă de Ţară şi Neam, să pună mai presus de orice cultul pentru slăvirea eroilor acestei ţări, iar religia creştină să aibă un loc de frunte în existenţa lor.
. C.I.: Aţi fost şi sînteţi trup şi suflet pentru acest partid. Eu vă admir şi vă doresc să vă împliniţi visele, de a ajunge din nou în forul legislativ al ţării. Vă mulţumesc şi „Alegeri uşoare!“.
. Gavril Emil Căpâlnaş: Şi eu vă mulţumesc şi îi aşteptăm pe români la vot, în ziua de 11 decembrie. Avem încredere în ei şi în steaua noastră călăuzitoare.

COMENTARII DE LA CITITORI