M-am săturat de conducăreţi!

in Lecturi la lumina ceaiului

O ţară dominată de corupţie nu va fi niciodată demnă de Uniunea Europeană şi nu va cunoaşte beneficiile unei integrări veritabile. De 25 de ani, românii îi votează, cu obstinaţie, pe aceşti exponenţi ai corupţiei organizate în carteluri politice şi doar arareori s-a întîmplat să nimerească un vot sănătos. Cînd te uiţi cine a condus şi cine ar pofti să conducă România, te apucă groaza… Ion Iliescu: un dărîmător de profesie, care a studiat la Moscova stalinistă şi s-a fîţîit cu revoluţia sîngeroasă prin ţară. Avea brevet comunist de vrăjeală şi a beneficiat de 3 bonuri de mandate prezidenţiale, numai ca să nu vină Vadim şi să oprească prăbuşirea ţării mai înainte de a se împlini proorocirea din bobii kominternişti.

Prin 2000, Polonia, Cehia şi Ungaria decolau spre un nivel de trai decent pentru cetăţenii lor, iar României i se blocau roţile cu tentaculele Mafiei; Emil Constantinescu: un geolog al săpăturilor antinaţionale, cu un pechinez de mandat şi o ciorbea răsuflată… Dar nici n-aveai ce să-i ceri: el ştia, pardon, CIA ce CIA, însă nu CIA bine! Ţara era deja aruncată în malaxorul KGB-CIA (ultima, încă uşor naivă atunci); Traian Băsescu: venise vremea ca CIA (sic!) să se kaghebizeze un pic mai mult, şi a făcut-o de nu se mai poate opri! Ne-a dat cu bush-ul în cap şi cu brejnevul lor de culoare metisă, de s-a făcut noaptea minţii şi nu ne mai vedeam fluturaşii de salarii, ori pensiile ciuntite! Că hîr, că mîr, că Flota, că Vila din Str. Mihăileanu, că uite suspendatu’, nu e suspendatu’ – „succesurile“ s-au ţinuţ lanţ, numai bun de legat la glia sărăcirii perpetue. Cu Traian Băsescu am pleznit-o de ne-au mers fulgii, nu alta! Da’ tot ne-am mai încordat o dată şi i-am mai dat un mandat, ce mama lu’ proces-verbal (de votare!).

Acum, multă lume neputincioasă se visează la Preşedinţie. Crinul palavragiu şi Poanta minciunii sînt doar doi dintre cei mai pofticioşi. Dar şi Ungureanu-Alifie stă la pînda cotiturii CIA – KGB, iar Ileana Urdăreasa visează la prima fustă cu libido prezidenţial. Ar mai fi şi alţi trepăduşi, pe care nici n-are rost să-i mai pomenim! Dar, poate dacă le amintim că au votul la îndemînă, românii se vor trezi, în sfîrşit, la realitatea izbînzii.

Nichita Mladin

Păreri și opinii