Mafia din CFR (1)

in Război corupției

Adus în sistem de Mihai Necolaiciuc, promovat şi susţinut de ministrul penal Relu Fenechiu, şeful Regionalei CF Iaşi, Radu George Pipa, este unul dintre baronii Societăţii Naţionale de Căi Ferate CFR SA. El a construit un întreg sistem clientelar, format din firme apropiate, pe care le-a conectat la bugetul regionalei şi prin care sînt sifonaţi banii publici.
Activitatea Regionalei condusă de Radu Pipa a făcut obiectul mai multor verificări ale unor structuri de control interne ale Companiei ori ale Curţii de Conturi, care au sesizat mai multe nereguli şi fraude. Cu toate acestea, şeful CFR Iaşi a rămas neclintit pe funcţie. Dimpotrivă, decizia de a-l ancheta a contribuit, în anul 2013, la înlăturarea echipei de management privat a CFR, condusă de Dimitris Sophocleous. Înlocuirea a fost hotărîtă de ministrul Transporturilor de la vremea respectivă, Relu Fenechiu, aflat în prezent în puşcărie. Actul de control a fost muşamalizat, documentele rezultate în urma verificărilor au fost îngropate în sertare, iar prejudiciile descoperite au fost trecute la capitolul uriaş al pierderilor CFR. Mai mult, Corpul de Control a fost desfiinţat, pentru ca asemenea „erori de sistem“ să nu se mai producă.
Averea lui Pipa
Regionala CF Iaşi are în componenţă infrastructura feroviară din judeţele Iaşi, Suceava, Bacău, Vaslui şi Neamţ. Este moşia pe care o controlează directorul general Radu George Pipa, din momentul în care a preluat postul, în iulie 2012, de la Sorin Flutur, vărul şefului Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur. Conform ultimei declaraţii de avere, depusă în 2015, directorul CFR Iaşi este un funcţionar înstărit, cu împrumuturi în bancă şi maşină cumpărată în leasing. Împreună cu soţia sa, Radu George Pipa deţine un teren intravilan de 1.000 mp, un apartament de 90 mp, achiziţionat în 2003, o casă de locuit, cu etaj, în suprafaţă de 240 mp cumpărată în 2011 şi o maşină Toyota Avensis, luată în leasing. Veniturile anuale, pe care le obţine ca director în cadrul CFR, se ridică la 55,4 mii lei, sume la care se adaugă şi cîştigurile soţiei, de 17.088 lei. Radu Pipa are şi două credite, ambele făcute la aceeaşi bancă, unul scandent în 2030, de 33.500 euro, contractat în 2010, şi un al doilea, din 2015, cu scandenţa în 2020, de 50.000 de euro. Sub conducerea sa, în Regionala CFR Iaşi îşi rotunjesc conturile mai multe societăţi comerciale, pe care baronul CFR le ţine aproape, respectiv Daria Const SRL, Ciceu SRL, Construct ING SRL, toate cu sediul în Negreşti Oaş, Vest Construct SRL din Braşov, ISIS Comprest SRL Bîrlad sau Compania Construcţii Feroviare SA Cîmpulung Moldovenesc. Abonate de ani buni la contractele de achiziţii publice, aceste companii rămîn conectate la bugetul Regionalei CFR Iaşi, chiar dacă, în multe situaţii, nu şi-au respectat prevederile contractuale.
Daria Const a clanului Cicio, acuzată că foloseşte muncitorii CFR
Daria Const SRL, Ciceu SRL şi Construct ING SRL sînt patronate de omul de afaceri sătmărean Gheorghe Cicio şi cei doi fii ai săi, Vasile Cicio şi Gheorghe Daniel Cicio. Cele trei firme şi în special Daria Const SRL obţin lucrări pe bandă rulantă de la Regionala CF Iaşi, pentru întreţinere şi reparaţii linii căi ferate. Ceferiştii pun succesul în afaceri al firmelor patronate de clanul Cicio pe seama relaţiilor de rudenie dintre afacerişti şi directorul Radu Pipa. Baronul CFR Iaşi şi unul dintre cei doi fii ai lui Gheorghe Cicio ar fi cumetri şi prieteni apropiaţi. Ceea ce frapează la Daria Const SRL este numărul relativ redus de angajaţi, 95 de persoane declarate în 2015, conform website-ului Ministerului de Finanţe, cu care execută, simultan, un număr foarte de mare de lucrări. Din 19 mai şi pînă în ziua redactării acestui articol, societatea a încheiat nu mai puţin de şapte contracte cu CFR, pe care le execută pe raza judeţelor Constanţa, Suceava, Galaţi, Vaslui şi Iaşi, ceea ce presupune o mobilitate foarte ridicată a muncitorilor. Surse din cadrul regionalei susţin că, în caz de nevoie, Gheorghe Cicio îşi suplimentează necesarul de forţă de muncă apelînd la muncitorii CFR pe care îi angajează să lucreze pentru firma sa. Într-o sesizare transmisă procurorului general, în luna martie a acestui an, Gelu Sofica, inginer în cadrul Sucursalei Regionale Căi Ferate Iaşi, arată că Daria Const SRL s-a folosit de muncitorii CFR pentru a duce la bun sfîrşit mai multe contracte de lucrări.
„SC Daria Const Negreşti Oaş a efectuat scriptic lucrările de schimbare traverse, vopsitorie de pe raza de activitate a Secţiei L6 Vatra Dornei, lucrări care în fapt au fost executate cu salariaţi ai CFR de la districtul de poduri secţia L1 Iaşi. Această situaţie rezultă din verificarea pontajului, a condicilor de prezenţa ale Secţiei L6 Vatra Dornei şi ale firmei Daria Const Oaş S.R.L. În acelaşi context, trebuie menţionate lucrările de pe raza de activitate a secţiei L4 Bacău, efectuate cu salariaţi de la Districtul de Tabliere Iaşi, care au fost pontaţi şi la CFR, dar şi la firma respectivă în acelaşi timp. În fapt, toate aceste lucrări au fost cîştigate de Daria Const Oaş Negreşti, dar au fost executate cu salariaţi ai CFR. Cel mai recent contract cîştigat de firma Daria Const Oaş a vizat schimbarea traverselor de la staţia CFR Roznov, lucrările efectuîndu-se tot cu salariaţi de la secţiile L ai SRCF Iaşi“.

(va urma)
IONEL SCLAVONE

COMENTARII DE LA CITITORI