Mafia UDMR, care a măcelărit munţii României şi a evacuat şcoli, spitale şi muzee – cît timp va mai fi protejată de Regimul K.K. (Klaus-Kövesi)?

in Lecturi la lumina ceaiului

 

 

Consiliul Europei i-a pus cu botul pe labe

pe şovinii şi revizioniştii unguri

 

Cererea de arbitraj pentru autonomia „Ţinutului Secuiesc“, solicitată de mai multe consilii locale din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş, a fost respinsă marţi, 24 martie, la Strasbourg, de Comisia de monitorizare a Congresului Puterilor Locale şi Regionale (CPLRE) al Consiliului Europei.

Şefa delegaţiei României la acest congres, Ludmila Sfîrloagă, a declarat că cererea a fost respinsă pentru că „nu este de competenţa Congresului şi a Consiliului Europei“. Potrivit acesteia, tema în cauză face subiectul unei dezbateri politice interne, prin urmare trebuie dezbătută în ţară şi nu la instanţele europene. Cele 47 de consilii locale din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş, care au solicitat sprijinul Consiliului Europei în vederea obţinerii autonomiei „Ţinutului Secuiesc“, au fost reprezentate la Strasbourg, printre alţii, de către preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamaş Sandor, şi primarul Municipiului Sfîntu Gheorghe, Antal Arpad, se arată într-un Comunicat de Presă transmis de către secretariatul delegaţiei României la Congres. „Dezbaterea a fost una foarte aprinsă, la aceasta participînd membri din Franţa, Italia, Finlanda, Portugalia şi Republica Moldova. (…) Chiar dacă prezenţa unui grup de aproximativ 20 de persoane de naţionalitate maghiară, condus de şefa delegaţiei Ungariei la CPLRE, a creat presiune asupra membrilor Comisiei, preşedinta delegaţiei României, d-na Ludmila Sfîrloagă, a reuşit, prin intervenţia sa argumentată şi hotărîtă, să obţină respingerea atît a arbitrajului cerut de reprezentanţii Ţinutului Secuiesc, cît şi a posibilităţii ca acest Congres să trimită o misiune de monitorizare în România. Acest demers a avut sprijinul celorlalţi membri ai delegaţiei României“, se menţionează în documentul citat. Consiliul Naţional Secuiesc a cerut anul trecut celor 153 de consilii locale din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş să adopte cîte o hotărîre în care să solicite crearea unei regiuni administrative autonome cu denumirea Ţinutul Secuiesc, care să fie ulterior înaintate Guvernului şi Parlamentului României, forurilor europene şi internaţionale. La solicitarea acestuia, 47 de consilii locale din cele 3 judeţe au adoptat proiectul de hotărîre privind autonomia, însă hotărîrile au fost atacate în instantţă de către Prefecturi pe temei de nelegalitate, concret, pe motiv că întemeierea unei regiuni autonome pe criterii etnice contravine Constituţiei României. Într-o adresă transmisă anul trecut autorităţilor locale de către Prefectura Covasna se menţiona că aceste hotărîri promovează „separarea teritorială pe criterii entice“ şi exced competenţele autorităţilor locale, printre atribuţiile acestora neregăsindu-se aprobarea de documente privitoare la politicile statale în materia organizării administraţiei naţionale, organizarea administrativ-teritorială sau stabilirea limbii oficiale pe teritoriul Statului Român.

COMENTARII DE LA CITITORI