Marele clarvăzător Wolf Messing şi enigmele sale (1)

in Lecturi la lumina ceaiului

Wolf Messing a fost una dintre cele mai enigmatice personalităţi ale Secolului XX. El a prezis cu exactitate moartea lui Hitler, înfrîngerea Germaniei naziste şi victoria URSS-ului în cel de-al II-lea război mondial.
Previziunile sale uluitoare au creat în jurul lui o aură de misticism, care înspăimîntă şi, totodată, fascinează. Prin puterea fenomenală de sugestie şi de control al minţii, a reuşit să scape de lagărele morţii hitleriste şi de gulagurile sovietice. Deşi capacităţile sale uimitoare au fost studiate de savanţi din întreaga lume, Wolf Messing a rămas o enigmă, un om-legendă, cunoscut astăzi ca fiind cel mai renumit hipnotizator şi cel mai bun telepat din istoria omenirii. Toate documentele care i-au aparţinut se află în arhiva FSB şi poate că, într-o bună zi, acestea vor fi desecretizate.
Eu sînt Wolf Messing!
Moscova, noiembrie 1940. Orele 9,50 dimineaţa. Prin poarta maiestuoasă a cetăţii Kremlinului, străjuită de ofiţeri înarmaţi, păşeşte, ferm, un bărbat scund, cu o înfăţişare modestă, chiar cenuşie, însă cu o privire pătrunzătoare, care trăda o fire puternică. În mod uluitor, trece pe lîngă gărzi fără să fie întrebat absolut nimic, şi pătrunde dincolo de zidurile groase de cărămidă roşie. Coridoarele întortocheate ale palatului sînt înţesate de soldaţi cu arma la picior. Individul necunoscut trece pe lîngă ei, ca şi cum nimeni nu l-ar observa. Face la stînga, apoi la dreapta, urcă scările şi, în cîteva minute, ajunge la etajul superior, acolo unde, în capătul culoarului, se află cabinetul lui Iosif Visarionovici Stalin, conducătorul suprem al Uniunii Sovietice. Ajungînd la uşa biroului, se opreşte în dreptul ofiţerului de serviciu. Acesta tîşneşte în picioare în poziţie de drepţi şi îl salută solemn pe necunoscut, de parcă ar fi fost o persoană extrem de importantă. Bărbatul apasă mînerul masiv, de bronz, deschide uşa dublă şi intră dezinvolt în cabinetul celui mai temut om din Uniunea Sovietică. Din spatele biroului, Stalin ridică privirea şi întreabă, cu un glas care vădeşte uimire totală: „Incredibil! Cum ai reuşit să treci de toate gărzile şi să ajungi pînă aici?“. „E foarte simplu, tovarăşe Stalin! Le-am inoculat în minte tuturor că eu sînt Lavrenti Beria, seful aparatului poliţienesc!“, a răspuns, zîmbind, bărbatul. Individul necunoscut, care izbutise să străpungă în doar cîteva minute toate filtrele de control ale celei mai bine păzite fortăreţe a Moscovei, nu era nimeni altul decît Wolf Messing, celebrul clarvăzător. Cu cîteva zile înainte, avusese o întrevedere cu Stalin, care, neîncrezător în puterile sale extrasenzoriale, l-a supus unui test: să pătrundă, fără documente, în Kremlin, şi să se prezinte, fix la orele 10 ale dimineţii, în cabinetul său. Deşi o asemenea tentativă era echivalentă cu sinuciderea, Messing acceptă imediat provocarea, răspunzînd cu nonşalanţă: „Am să execut ordinul dvs. şi am să vă demonstrez că pot penetra întregul sistem de apărare al Kremlinului! Pentru că eu sînt Wolf Messing!“. Dar cine era Wolf Messing, acest personaj misterios, şi cum ajunsese el să se întîlnească personal cu însuşi temutul Stalin?
Copilul-minune (1)
Povestea începe în septembrie 1899, în Polonia, în oraşul Góra Kalwaria, care, la vremea aceea, făcea parte din Imperiul Rus. În familia negustorului evreu Messing s-a născut un băieţel care, de la prima vedere, le-a părut tuturor foarte ciudat: cu ochii mari, de culoarea tăciunelui, cu părul negru, neobişnuit de des pentru un nou-născut. Tocmai de aceea a primit numele de Wolf, cuvînt care, în limba germană, înseamnă „lup“. La vîrsta de 4 ani, băieţelul a început să sufere de somnambulism, o tulburare neurologică pe atunci considerată ca fiind provocată de fazele lunii. Fusese adesea surprins de familie stînd, în somn, la fereastră şi privind luna. Într-o bună zi, le-a povestit părinţilor că astrul ceresc este locuit de nişte fiinţe stranii, care îi vorbesc.
„Mi-au spus că eu nu sînt ca toţi ceilalţi. Că, în mine, este ascunsă o putere incredibilă şi că ei, toţi, locuitorii cerului, mă vor ajuta să o scot la iveală“. Auzind grozăviile pe care le îndruga băiatul, tatăl lui Wolf s-a gîndit că cea mai bună soluţie este să îl dea la o şcoală religioasă… Wolf a fost vindecat printr-un leac simplu, băbesc, de boala noctambulismului. Părinţii i-au aşezat lîngă pat un lighean cu apă, astfel încît, atunci cînd se ridica în picioare, trebuia să păşească în apa rece, asta făcîndu-l să se trezească imediat. Încă din primii ani de şcoală, Wolf a dovedit că are o memorie excepţională, învăţînd cu rapiditate texte complexe din Talmud. Întreaga familie îl vedea deja ca pe un viitor rabin. Însă învăţătura religioasă nu era deloc pe placul copilului şi, într-o bună zi, Wolf s-a hotărît să fugă de la seminar.

(va urma)
Mixdecultura.ro

COMENTARII DE LA CITITORI