MARELE LICURICI NE-A BĂGAT ÎN BEZNĂ

in Lecturi la lumina ceaiului

Motto: „Un popor care votează corupţi, impostori, hoţi şi trădători nu este victimă – este complice!” (GEORGE ORWELL)

 

Poate că fostul meu prieten din copilărie şi coleg la Sf. Sava, Sorin Roşca Stănescu, a fost condamnat şi închis pentru că a dezvăluit o scenă, din intimitatea sa cu Traian Băsescu: acea glumă hă-hăită, în care el, navigator pe Marea Ballantine, îi făcea felaţie Marelui Licurici, adică Americii. La maniera criminală, fără precedent, în care lucrează spiritul răzbunător al acestui Scorpion asiatic orice e posibil. Dar nu despre încarcerarea lui S.R.S. vreau să scriu, mai ales că el şi-a făcut-o cu mîna lui, fiind, el însuşi, un om rău şi răzbunător. Acum mă gîndesc, efectiv, la frigul pătrunzător şi la întunericul care s-au lăsat peste ţara asta. Parcă niciodată, ca acum, n-au mai fost românii atît de amărîţi. În anii ’80 mai aveau o speranţă, sublimată într-o solidaritate tacită, în glume şoptite pe la cozi sau pe stadion. Acum, a murit şi speranţa. Toată nenorocirea pe care o trăieşte acest popor, pe viu, fără anestezie se datorează stăpînirii dictatoriale exercitate de yankei. Ei au o şcoală veche în dominaţia exercitată pe unde au pus piciorul: rareori apar în faţă, nu se implică direct – dar, în realitate, toate sforile sînt trase de ei. Cine nu se supune, orbeşte, e spînzurat chiar cu acele sfori. Aşa m-au „executat” pe mine, în decembrie 2000. Au recidivat în cruzime în 2004, cînd m-au împiedicat, din amonte, să mai intru în finală, instalîndu-l pe agentul lor de influenţă, Traian Băsescu. Agent pe care l-au mai cocoţat o dată, tot fraudulos, pe fotoliul de la Palatul Cotroceni, în 2009.

Fiindcă el ştia şi respecta indicaţiile din bancul porcos cu Marele Licurici, la care sugea vîrtos. Nici eu, nici Adrian Năstase, nici Mircea Geoană nu auzisem de anecdota aia jenantă, poate şi pentru faptul că nu frecventăm bodegile.

Astăzi, Marele Licurici face ultimele retuşuri la diversiunea finală: Victor Ponta – preşedinte; George Cristian Maior – premier. Nu ştiu ca Ponta să fie agent american, el e altfel de agent. Dar Maior e sigur. Între cei doi e o relaţie de cumetrie: Ponta a fost năşit de Maior. Fiindcă aşa merge treaba aici, la Porţile Orientului. La Porţile Orientului – sau, mai degrabă, la Porţile Iadului? Formula asta, gen „Astă-seară dansăm în familie” nu va rezista. În curînd, se vor produce nu numai furtuni politice mari, ci şi cutremure sociale. Iar cei doi puţoi care se joacă de-a Istoria, pe cai de lemn şi cu scobitori în loc de săbii, vor da bir cu fugiţii. Atunci să-l vedem pe Marele Licurici: pe cine va mai inventa? Cu M.R. Ungureanu a dat greş. Cu Traian Băsescu au dat un rateu istoric. Aşteaptă, la rînd, cu gura deschisă la şliţul Unchiului Sam şi alţi carierişti. Acum sînt rupţi în cur, dar, dacă vor primi firmanul de la Înalta Poartă, se vor îmbogăţi. Aşa cum au făcut-o şi cei pomeniţi. În toată mocirla asta potomacă, ce face poporul? Păi, Poporul joacă bîza, ori leapşa, sau table. Încă mai are o gaură la curea. Mîine, cureaua asta n-o va mai strînge în jurul burţii, ci în jurul gîtului. Nu-l va vedea nimeni, însă, fiindcă, în loc să dea lumină, Marele Licurici ne-a stins-o. Normal, hoţii fură mai bine pe întuneric.

CORNELIU VADIM TUDOR

8 octombrie 2014

COMENTARII DE LA CITITORI