Mesaje de condoleanţe

in Lecturi la lumina ceaiului

 

 

Mesaje de pe Internet

* G.A.S. – Din păcate, noi sîntem captivii absoluţi ai morţii…, chiar dacă, de cele mai multe ori, sîntem tentaţi s-o eludăm. De aceea, gravităm nonşalanţi, fără să-i percepem permanenţa, încă de la naştere, în cîmpurile ei! Poetul Corneliu Vadim Tudor, în tumultul preocupărilor sale, a avut, totuşi, speranţa unei vieţi mai lungi, de amînare a apusului său existenţial, deşi boala îl încerca mereu. Ce bine a fost pentru el că s-a sfîrşit într-un mod optimist, sfidîndu-şi, în stil poetic, sfîrşitul. Cu mult regret.

* Gheorghe Apetroae, Sibiu – Odihneşte-te în pace, suflet minunat, inimă de român adevărat!

* Crisastemis – Condoleanţe familiei. Sincere regrete.

* Ionel – D-zeu să-l ierte pe Vadim, l-am criticat şi l-am judecat pentru tonul vehement, dar spusele lui, de-a lungul vremii, s-au dovedit a fi reale în marea lor majoritate.

* Raluca Ralu – Mare om! România a pierdut cel mai mare pamfletar. Un om extrem de cult, plăcut, cu un talent oratoric extraordinar. Orice apariţie a lui era de excepţie, iar show-ul aferent era de nedescris. Nu se va mai naşte o asemenea valoare. Vă spun sincer că privesc cu ochii înlăcrimaţi toate emisiunile la care a fost invitat. Dumnezeu să-l odihnească şi multă putere fetelor şi soţiei pentru a depăşi această cumpănă.

* Petre Bughiu – Nu ştiu ce să spun, însă Vadim Tudor este unic. Nu ştiu dacă mă crede cineva, însă îl plîng şi voi continua să îl plîng. Vadim Tudor a fost prea mare pentru Senat. Locul lui e lîngă eroii noştri… Dumnezeu să îl odihnească. Nu ştiu cum aş putea ajuta să continue revista „România Mare“.

* Carolina Bogatu – Regret profund dispariţia timpurie a acestui MARE OM. L-am iubit pentru verticalitatea, spontaneitatea, umanitatea şi frumuseţea sufletului său, chiar dacă, uneori, avea unele ieşiri deplasate, fiind provocat de nulităţi. A fost şi va rămîne UNIC în tot ceea ce a făcut şi, cu siguranţă, va intra în Istorie. Dumnezeu să te odihnească în pace, suflet bun şi generos!

* Nicoleta Neagu – Un suflet mare, sensibil, flămînd de dreptatea pentru poporul nostru. Un mare poet, care a lăsat în urma lui milioane de rugăciuni. De aceea, fiţi siguri că a trecut vama cu bine.

* Daniela Dana – N-ai apucat bătrîneţea, VADIME! Cît despre PLECARE, Domnul cred că a dat-o pe cea mai rapidă şi, oarecum, „uşoară”. Foarte, foarte trist!

* Lidia David – A fost un om de cultură şi un mare patriot, păcat că nu a fost apreciat mai mult cît a fost în viaţă.

* Giv Giv – De cîteva ori, pe parcursul unei zile, în ultima săptămînă, îmi revine în minte trista dispariţie a Tribunului. Parcă nu-mi vine să cred nici acum… Politic, patriotic, acum nu mai există nici un reper. Iar visul lui premonitoriu cu moartea unei personalităţi l-a povestit chiar la Pro TV, deci nu e o minciună.

* Cicerone Stănescu – A fost un om mare, care şi-a iubit enorm ţara şi care a fost iubit de mulţi români. Mare păcat că trebuie să vorbim despre el la trecut.

* Daniel Mititelu – A murit pe 14 septembrie, zi de mare însemnătate pentru întreaga suflare Creştinească. Pe 13 septembrie, a fost sărbătorit Sfîntul Mucenic Corneliu Sutaşul. Dumnezeu Să-l numere cu Sfinţii Săi!

* Galeria de Fotbal Steaua Bucureşti – Un om imens… Un stelist adevărat. Dumnezeu să-l ierte!

  • Mircea – Încep prin a mă adresa nu doar familiei de sînge. Mă adresez îndureratei familii a Patriei Române, pe care Vadim a iubit-o şi a slujit-o. Sărut mîna Românie, sărut mîna Patrie! Aceleaşi mesaje de pe toate meridianele acestei lumi vin să confirme cine e Vadim. Uitaţi-vă, uitaţi-vă voi, tot popor, care te-ai adunat aici, şi cei care sînt milioane şi-l petrec în această zi tristă. Acesta este Vadim. Aceasta este măsura jertfei pentru iubire de Patrie şi de Neam. Patria Omnia. De aceea, în cuvintele deloc căutate, rostite cu grijă din partea domniilor voastre, el trebuie să primească onorul nostru. Glorie Arhanghelului Limbii Române, cel care a înfrumuseţat-o prin verb. Glorie „Mareşalului“ apărător de fruntarii naţionale… Pentru că asta a făcut şi pentru asta s-a jertfit. Văzînd că niciodată memoria unui popor nu poate fi îngropată şi nici nu i se poate pune zăbală cu legi nedrepte, el a luptat cu toată fiinţa pentru Neamul Românesc. El pleacă dintre noi ca trup, dar va rămîne ca sprijin pentru cei din care aşteptăm să ţîşnească apa vie din fîntînile adevărului, pe care se ostenesc să o bea copiii noştri. El se va ridica, chiar şi din mormînt, aşa cum a fost o viaţă întreagă, ca un vulcan necruţător. Va fi ca o columnă de lumină, care va spori mai departe această voinţă, aşa cum spusese cîndva… Trăiască România Mare, trăiască Poporul Român şi spiritul lor adevărat.
COMENTARII DE LA CITITORI