Meseria de lider nu o poate deţine oricine

in Polemici, controverse

Stimată redacţie,

Vă trimit această scrisoare adresată profesorului Adrian Popescu şi vă rog din inimă să publicaţi aceste rînduri, pe care i le-am adresat acestui om care a distrus partidul meu drag şi l-a trădat pe veşnicul de pomenire, preşedintele adevărat, Vadim Tudor.

Domnule profesor Adrian Popescu,

Vă prezint scuze că nu m-am adresat cu apelativul dl. preşedinte al PRM, pentru că dvs. sînteţi profesor, nici într-un caz preşedintele unui partid naţionalist, cu nume atît de frumos. Să nu vă supăraţi pe mine, nu consideraţi aceste rînduri ca o critică la adresa dvs., dar eu sînt omul care iubeşte adevărul (am învăţat asta de la Vadim) şi iubesc acest partid, PRM, la fel ca pe familia mea. Din anul 1993, reţineţi, sînt membru PRM, cu nume atît de frumos şi cîndva cu membri naţionalişti adevăraţi. Cei născuţi naţionalişti adevăraţi au rămas şi azi alături de partid, cei falşi au plecat sau au fost daţi afară, iar dintre cei rămaşi mai sînt şi multe uscături, care îşi bat joc de acest partid fondat de doi mari patrioţi, Corneliu Vadim Tudor şi Eugen Barbu. Dar să revin la dvs., domnule profesor. Vă cunosc destul de bine, dvs. aţi venit în partidul meu, nu eu în partidul dvs. Vă ştiu de la diverse întîlniri din perioada în care Vadim v-a luat pe lîngă el. Cu toate că nu eraţi o personalitate marcantă, de multe ori m-am întrebat ce-a găsit bun Vadim la dvs., un necunoscut, un slab vorbitor, sau cum se spune în popor, „un om mic, îngust şi fără valoare”. Îmi amintesc la o şedinţă de partid cînd Vadim v-a împuternicit să conduceţi lucrările. După multe bîlbe, dovedind nepricepere, Vadim v-a luat microfonul, v-a pus să staţi jos şi v-a înlocuit cu altcineva de la masa de prezidiu. Mi-a fost mie ruşine, dar dvs.?! Vă amintiţi? Nu au trecut mulţi ani de atunci. La fel cum nici dvs. nu aveţi prea mulţi ani în partid. Dar pînă la urmă nu e vorba de ani, ci de valoare, de talent de bun orator, de bun organizator. Aţi stat destul timp pe lîngă Vadim, cum de n-aţi învăţat nimic de la el?! Ca profesor, dvs. trebuia să ştiţi că meseria de lider nu o poate deţine oricine, te naşti cu ea şi apoi o cultivi. Mulţi veniţi, puţini aleşi. Dar dvs. v-aţi ales singur, aşa că… Dvs. nu aţi făcut decît să furaţi acest partid, la propriu, şi să-l vindeţi cui dă mai mult. Ruşine! Aşa v-a învăţat Vadim, profesore? Aţi stat lîngă el şi ştiţi cît de mult ura el alianţele, spunînd „Cu hoţii nu merg la furat”. A avut şi el multe oferte, de la partide mari, dar nu era omul interesului. El era cinstit, drept, şi a urmărit doar ca acest partid să ajungă mare şi să aducă beneficii acestei ţări. Mereu şi-a dorit un partid cu oameni cinstiţi şi drepţi, iar pe hoţi şi infractori i-a alungat pe uşă afară. Dvs. l-aţi păcălit, şi iată acum trădarea de care daţi dovadă. Cine v-a permis să semnaţi acel Protocol cu PRU şi ND fără să cereţi acordul tuturor filialelor din ţară? Am ajuns să aflăm de la televizor despre semnarea acestei alianţe, numită BINE?! Nu e nimic BINE în ceea ce aţi făcut, dimpotrivă, este foarte RĂU. Cît de curînd o să aveţi parte de o mare surpriză, o să fiţi tras de urechi pentru obrăznicia de care aţi dat dovadă. Nu vă jucaţi cu focul, profesore, căci vă veţi arde RĂU de tot!

Profesore, dacă la vîrsta dvs. nu prea aveţi ţinere de minte, notaţi:

– Alianţe se fac pe timp de război;

– Un partid naţionalist autentic cum este PRM nu poate face alianţe cu şmecheri şi lichele, dovadă stau cei arestţi, sau cu dosare penale.

Întreb eu: cu ce ne vom deosebi noi de ei, dacă facem alianţe?! Înseamnă că acceptăm tacit ceea ce ei fac, şi le sîntem prieteni. Asemenea prietenii nu pot aduce decît neajunsuri şi distrugere. „Nimeni nu poate sluji la doi stăpîni, căci sau va urî pe unul şi va iubi pe celălalt, sau va ţine la unul şi va dispreţui pe celălalt”. Ce frumos spune Biblia aceste vorbe. Cît înţeles au! Mai citiţi cînd aveţi timp din această carte şi veţi învăţa multe lucruri folositoare, care v-ar putea transforma într-un om mai bun, mai înţelept, dacă nu este prea tîrziu, cumva. Tot în legătură cu aceste alianţe, de-a lungul vremii s-a demonstrat că acestea nu au dat rezultate. Nu au adus decît deservicii românilor. Hoţii şi oamenii cinstiţi nu pot face niciodată alianţe. Atît timp cît a fost Vadim preşedinte, partidul a fost considerat cel mai curat din ţară. Chair dacă nu am fost la Putere, eram iubiţi şi apreciaţi de cei mulţi şi năpăstuiţi. Din păcate, pentru că spunea lucrurilor pe nume, nu a fost lăsat să ajungă în fruntea ţării, partidul fiind etichetat ca extremist, iar liderul lui a fost denigrat pe toate căile, pînă cînd a fost exclus şi din forul legislativ al ţării. Era incomod. Iar românii au continuat să voteze împotriva vîntului, aducînd numai nenorocire prin intermediul celor aleşi la conducerea României. La o scară mult mai mică, acelaşi lucru se întîmplă acum în PRM, cînd membri creduli, sau direct interesaţi, îl susţin pe „profesorul trăznit”. Citesc în revista „România Mare” numai lucruri grave despre soarta partidului. Am aflat că sediul central este închis cu lacăte şi sigilat. Stau şi mă întreb: cei care sînt acolo, aproape, cum pot asista nepăsători la tot ce se întîmplă, de ce nimeni nu ia atitudine, de ce nu o ajută nimeni pe Lidia Vadim Tudor să facă ceva? Profesoraşe, ia labele murdare de pe PRM!

Acum mă voi adresa Lidiei Vadim Tudor

Dragă domnişoară,

Eşti fiica unui mare patriot român, nu te lăsa! Fii o luptătoare, aşa cum a fost şi tatăl tău! Nu-i lăsa pe aceşti oameni fără inimă să distrugă tot ce a construit tatăl tău în 26 de ani. Un om ca Vadim era greu de înfrînt. A luptat întotdeauna şi a cîştigat, pentru că dreptatea era de partea lui. Şi acum dreptatea este de partea ta. Cum să te ajut eu, de la Suceava, de al 500 km distanţă? Împreună cu o echipă de membri şi cu o televiziune, poţi ocupa sediul. Este „moştenirea” ta, trebuie să ai grijă de ea. Profesoraşul a fost ales sau s-a ales singur. Sînt mulţi cei care nu îl acceptă, aşa că e momentul să fie debarcat. Fără numele Vadim, PRM nu mai există. Asta trebuie să înţeleagă toţi cei care mai vor ca acest partid să existe. Trebuie ca acest profesoraş de doi lei să fie tras la răspundere şi pus acolo unde îi este locul: la lada de gunoi a istoriei, dacă a făcut vreodată parte din ea. Eu vă scriu totul din inima mea rănită. Mă doare că acest partid pentru care eu mi-aş da şi viaţa moare. Mă întreabă sucevenii ce se mai întîmplă cu PRM şi eu dau din umeri. Mă întreabă cine mai e preşedinte, şi cînd le spun, dau ei din umeri. Cine e şi ăsta? Mă doare să mai vorbesc de PRM, pentru că nu am ce să mai spun. De aceea v-am scris, ca de atîtea ori pînă acum, sperînd că totuşi se va întîmpla ceva BUN, nu BINE.

Vasile Cerlincă,

Preşedintele Organizaţiei Municipale Suceava a PRM

Amatorism în Partidul România Mare

COMENTARII DE LA CITITORI