Minoritarul sas Klaus Iohannis şi minoritara ţigancă L.C. Kövesi sînt slugile minoritarilor unguri de la UDMR: îi protejează pe faţă!

in Lecturi la lumina ceaiului

 

 

Marea şi periculoasa minciună

a sondajelor de opinie (4)

 

Autorii sondajului din februarie a.c., prin procentele atribuite „noului“ PNL, vor, şi ei, să prezinte acest partid ca unul fără pată de-a lungul întregii sale existenţe. Falsificatorii de sondaje au uitat, chipurile, că peneliştii au fost alături de PDL cînd salariile angajaţilor au fost reduse cu 25% şi pensiile bătrînilor cu 15%, cînd a fost redus drastic numărul paturilor din spitale, în cele din urmă fiind închise peste 70 de spitale din toate zonele ţării. Dar pedeliştii şi peneliştii nu s-au oprit aici. Cu aceeaşi frenezie au închis zeci de şcoli, sute de copii, între 7-14 ani, fiind nevoiţi să parcurgă, pe jos, către şcolile centralizate, pînă la 5-6 km. zilnic. S- au întrebat vreodată liderii PNL şi PDL cu cît a crescut numărul analfabeţilor în rîndul copiilor şi tinerilor, începînd din anul 1990 încoace? Şi noi ne putem întreba:A încercat vreodată PNL să pună capăt corupţiei, să depisteze mafioţii, să-i dea în vileag şi să-i arunce după gratii? Nu. Pentru că şi în rîndul lor există destui corupţi. Românii, însă, nu uită că PNL a părăsit ultima coaliţie, cea a USL, odată cu „alegerea” lui Klaus Iohannis ca preşedinte al noii formaţiuni, o aripă ruptă din PNL-ul rămas alături de PSD-PUNR-PC-UDMR. Sîntem martorii unui PNL fărîmiţat. De fapt, stînd strîmb şi judecînd drept, „noul” PNL este aripa ruptă pe care se sprijină noul preşedinte al României, Klaus Iohannis. Se observă, cu uşurinţă, că între domnia-sa şi „noul” PNL există aceleaşi relaţii care au existat între fostul preşedinte Traian Băsescu şi PDL. Ca urmare, nu ne îndoim, vor avea acelaşi sfîrşit. Nici vorbă să existe, între „noul” PNL şi noul preşedinte al ţării, ideea de echidistanţă, ceea ce înseamnă o primă încălcare a Constituţiei de către sasul Klaus Iohannis. Ruperea unei aripi a PNL din USL a fost motivată şi de faptul că programul de guvernare al PSD conţine şi unele măsuri aşa-zis populiste. Aripa desprinsă din coaliţie, PNL fiind un partid de dreapta, a refuzat să accepte aplicarea acestor măsuri. Nimic, deci, în folosul masselor populare. De altfel, ca să nu mai lungim vorba, PNL este un partid care a contribuit la haosul social-politic şi economic existent.

Sondajele false, cu rezultate care urmăresc să înşele, să mintă cu neruşinare populaţia, nu fac decît să pregătească o nouă mare fraudă electorală. S-a văzut clar şi s-a demonstrat că la ultitimele alegeri prezidenţiale s-a produs o fraudă cum nu credem să se fi întîmplat ceva asemănător în vreun colţ de lume. Nu este posibil ca un partid, ori vreo personalitate, oricare ar fi aceea, în 10-12 zile să acumuleze, peste ceea ce avea deja, încă 21,8%, cum a „obţinut” sasul Klaus Iohannis. Există personalităţi şi partide credibile, fără pete în activitatea lor, care nici în jumătate de an nu reuşesc să crească în procente cu o asemenea viteză. Pentru „noul” PNL, cu atît mai puţin o asemenea creştere în procente, precum acelea de la alegerile prezidenţiale, este imposibilă. De acest adevăr îşi dau seama chiar liderii acestui „nou” partid, fiindcă – vorba unui parlamentar de-acum cîţiva ani – au făcut „ciocul mic”, nu se mai grăbesc să răstoarne actuala majoritate parlamentară, sau să introducă o moţiune de cenzură, prin care să schimbe Guvernul. Ne convinge de acest adevăr, de starea actuală din „noul” PNL, chiar copreşedinta Alina Gorghiu, într-o declaraţie referitoare la planurile de răsturnare a actualului Guvern, dată ziarului „Adevărul” din data de 11 martie a.c., pagina 9. S-o ascultăm atenţi: „S-a vorbit foarte mult despre cifre şi despre cînd se va întîmpla (răsturnarea actualului Guvern – n.m.). Este momentul în care trebuie să ne concentrăm mai mult pe făcut. Cînd va exista această majoritate, vom da un Guvern liberal. Este un obiectiv despre care aş vrea ca PNL să discute mai puţin. Sînt calcule care se fac“. În urma acestor vorbe sincere, ne grăbim să ne întrebăm: în această stare de lucruri, existentă în interiorul „noului“ PNL, cum se pot aprecia cele 44,2% procente „obţinute” în februarie a.c., o creştere cu 2,5% faţă de cele din luna decembrie a anului trecut? Nouă ni se pare că ea, prin declaraţia de mai sus, dă peste cap rezultatele sondajului efectuat cu atîta osîrdie de către „valoroşii” sociologi, mai precis îl anulează. Am înţeles din cele declarate că nici ea nu-l ia în seamă.

Sfîrşit

Radu Pădurariu

COMENTARII DE LA CITITORI