Mircea Baniciu

in Lecturi la lumina ceaiului

Mircea Baniciu este unul dintre cei mai cunoscuţi cîntăreţi români, avînd o popularitate de remarcat atît în ţară, cît şi peste hotare. Mircea Baniciu s-a născut în data de 31 iulie 1949 în Timişoara, făcînd parte dintr-o familie de oameni modeşti. Începînd cu anul 1970 acesta devine membru în cadrul formaţiei „Phoenix“. Cu toate acestea, participarea sa în cadrul formaţiei nu durează foarte mult timp, în anul 1977 ceilalţi colegi de trupă fug din ţara şi în acest mod este obligat să înceapă o carieră solo. În anul 1992 acesta devine fondatorul grupului „Pasărea Colibri”, una dintre trupele rock de succes, avîndu-i alături pe Florian Pittiş, Mircea Vintilă si Vlady Cnejevici.
Începînd cu anul 2002 are loc relansarea proiectului Phoenix, moment în care acesta devine iarăşi membru în cadrul acestei trupe.
În anul 2007, Mircea Baniciu îmbrăţişează iarăşi o carieră solo, aducînd pe piaţă noutăţi muzicale remarcante şi numeroase cd-uri. De-a lungul timpului, Mircea Baniciu s-a remarcat prin marea sa popularitate, participînd la numeroase spectacole atît în ţară, cît şi peste hotare. De asemenea, premiile şi distincţiile oferite pentru întreaga sa carieră au fost destul de multe.
În anul 2010 are loc la Sala Palatului unul dintre concertele aniversare ale carierei sale, intitulat „Mircea Baniciu&Prietenii”, un eveniment de succes în care s-a putut observa că publicul român i-a rămas în continuare alături.

COMENTARII DE LA CITITORI