Misterele Planetei Terra (79)

in Lecturi la lumina ceaiului

Nedumerire

În luna decembrie 1981, cercetători afiliaţi GOPU au vent în zona San Fidelis, la cererea unor rezidenţi intrigaţi. Au acceptat, chiar dacă erau înspăimîntaţi de ce se întîmplase către dimineaţă.

Cerul căpătase o strălucire de briliant, după care a avut loc o explozie violentă, urmată de împrăştiere de roci. Mulţi au gîndit că putea fi vorba de un avion de pasageri, care explodase în munţi, în împrejurimile oraşului. Nu a fost aşa, însă ceea ce s-a descoperit a uimit pe toată lumea. Pămîntul, într-o anumită zonă, a fost curăţat de toată vegetaţia. Organizaţia a reuşit să-i întrunească pe toţi martorii evenimentului, pe care i-a intervievat în amănunţime. S-a aflat că rapoartele anterioare privind OZN-urile în zonă erau, practic, necunoscute. Cu 10 ani în urmă, de exemplu, la ora 04.00, într-o dimineaţă fierbinte de vară, un fermier, în vîrstă de 65 de ani, Aristao de Sousa, cînd se îndrepta spre locul de muncă, a observat o lumină colorată, strălucitoare, care se deplasa cu o viteză foarte mare. Fermierul a afirmat că obiectul semăna cu o pălărie, ale cărei culori s-au schimbat de cîteva ori cît timp obiectul a fost vizibil.

Ajungînd la concluzia că ceva misterios s-a petrecut în regiune, GOPU a recurs la serviciile unui transcendental, care dovedise puteri paranormale încă din copilărie. Există martori care susţin că acesta, pe nume Hilario Pinto Machado, a prezis mai multe cutremure şi că a prevăzut moartea tragică a preşedintelui Castelo Branco.

Mai mult, el declară că a fost capabil să-şi vindece cîinele de turbare, după ce un localnic, doctor veterinar, îi spusese că îi este imposibil să-l trateze. Hilario a căzut într-un somn adînc, convins că trebuie să-şi omoare cîinele. In somn, el a visat că i-a adus cîinelui nişte medicamente de la farmacie. Cîinele, a doua zi, s-a făcut bine, trăind şi astăzi pe lîngă transcendental. Machado a intrat în transă în faţa echipei de investigaţie, după care a comunicat cu o fiinţă din spaţiu, pe nume Guivizan, care pretindea a fi comandantul flotei spaţiale responsabile de activitatea OZN-urilor din zonă. Cînd a fost întrebat despre evenimentul pentru care au fost chemaţi în cercetare, Guivizan a răspuns că ei au curăţat pămîntul de vegetaţie cu ajutorul ultrasunetelor. În timpul şederii în tabăra de corturi, aflată lîngă sit, ei i-au solicitat lui Guivizan ca fraţii veniţi din spaţiu să facă o demonstraţie pentru a avea confirmarea că mesajele primite erau valide.

După mai multe cereri, Guivizan le-a spus să nu mai fie sceptici. După cîteva momente, toţi cei prezenţi au putut vedea o stea apropiindu-se rapid. Aceasta era luminată în albastru, verde şi portocaliu. După aceea, OZN-ul a început un dans ciudat, cu coborîri şi ridicări în zigzag. În timp ce membrii GOPU îşi pregăteau echipamentul fotografic, obiectul neobişnuit a dispărut înainte ca ei să demareze filmările.

În martie 1982, grupul s-a întors în acel loc izolat pentru continuarea investigaţiilor. Printre altele s-a constatat că zona era plină de minerale. Unii savanţi din GOPU au presupus că, într-un anumit mod, depozitele minerale din munţi le conferă extratereştrilor posibilitatea stabilirii contactului telepatic cu locuitorii pămîntului. De data aceasta, GOPU a venit foarte bine echipat, dispunînd de radio portabil, de casetofoane şi de un aparat special care poate detecta orice cîmp magnetic din jurul taberei.

(va urma)

TIM GREEN BELLEY,

DAVID CHILDRESS

COMENTARII DE LA CITITORI