Moarte și minciună la Kabul

in Război corupției

La celebrele anvelopări de blocuri exista o schemă prin care ,,clienții” de partid se îmbogățeau: cîștiga licitația o firmă cu pile, păstra un comision gras și, fără să facă nimic, dădea lucrarea altuia, care păstra un comision mai mic, apoi dădea lucrarea altuia… iar cel de la mîna a patra sau a cincea ajungea să lucreze efectiv – dar la un preț imposibil de mic! Deci făcea economii, angajînd necalificați, punînd materiale mai puține și de proastă calitate etc.

Ei bine, la fel pare a se petrece și în celebrul NATO – iar asta reiese din scandalul ce se iscă după atacul de la Kabul, în care a murit diplomatul (de fapt, ofițerul) erou, Vasile Rădună.

Ambasada – doar o acoperire?

De ce are România ambasadă la Kabul? Nu există nici cetățeni români cărora să le reprezinte interesele, iar Afganistan nu are ambasadă la București. Deci nu are nici un sens… cu excepția celui dezvăluit de publicația M-Security News (probabil corespondentul de război Mario Balint): ,,Atacurile de luni şi de astăzi de la Kabul au vizat operatori de intelligence care pregătesc serviciile secrete afghane. România este un actor cheie pe această piaţă, iar talibanii ştiu asta!”. Ei bine, se pare că tocmai acest centru de ,,Intelligence” ar fi fost ținta ,,teroriștilor”. Și pentru asta a murit un român – iar ambasadorul și ceilalți au fost salvați in extremis.

Voit sau din greșeală, ministrul de Externe a confirmat că, de fapt, funcția diplomatică și ambasada în sine sînt doar… o acoperire! Concret, ministrul a spus că ambasada României fiind ,,în proporție de 80% distrusă”, le-a cerut ,,diplomaţilor români din Kabul să vină acasă”, dar aceștia… au refuzat! ,,Noi le-am cerut oamenilor noştri să vină acasă, dar au spus că nu vor să îşi încheie misiunea brusc, ci să o continue, şi vor rămîne acolo”, a declarat Ramona Mănescu. Singurul comentariu poate fi – așa ceva NU există, ca diplomații să refuze comanda MAE! Singura explicație ar fi cea pe care am menționat-o: de fapt, diplomația e doar o acoperire, misiunea adevărată fiind cea menționată, una de tip Intelligence și instruire în domeniu – și, de fapt, respectivii NU răspund în fața ministrului de Externe, ci unor alte instituții.

Un fals NATO denunțat: ,,Românii și ceilalți nu au fost salvați de britanici”

Presa din Afganistan, prea puțin citată aici, a dat informația că ambasadorul României a fost salvat de trupele speciale afgane – prezentînd și fotografia în care un tuciuriu masiv, super înarmat, zîmbea mulțumit alături de diplomatul român. Iar fotografia pare făcută noaptea, cînd numai afganii au dreptul să intervină. Informația vine chiar de la presa oficială afgană – care NU a fost contrazisă de oficialii români. Mai mult, presa afgană vorbește de faptul că respectivele trupe speciale ar fi oprit atacul teroriștilor.

În paralel, cel mai important propagandist NATO, Radu Tudor, a afirmat că atacatorii au fost anihilați, după ora 6 dimineața, de trupele speciale britanice! ,,Anihilarea teroriștilor s-a produs în urma unei intervenții ample a forțelor speciale britanice”, a scris Radu Tudor, completînd: ,,Ele (forțele britanice) sînt sursa acestor imagini șocante”. De fapt, singurele poze pe care le-a dat prezintă niște răpănoși măcelăriți – și sînt prea oribile ca să fie date pe surse oficiale. Deci, probabil, sînt date pe canalele propagandei! Spre deosebire de afgani, nu există nici o imagine care să probeze ,,intervenția amplă a forțelor speciale britanice”.

În plus, pe propagandistul NATO îl contrazice și cunoscutul jurnalist și corespondent de război, Adelin Petrișor: ,,Românii și ceilalți nu au fost salvați de britanici, așa cum se vîntură pe net, ci de forțele speciale afgane”.

Informație bombă: 20 de români, despre care NU se vorbește, au oprit atacul!

Pe o ,,sursă proprie” am primit informația că, de fapt, intervenția salvatoare a fost făcută de cîțiva contractori/mercenari români, care nu au suportat să vadă cum frații lor erau în pericol de a fi uciși și, într-un gest chiar eroic, ar fi intervenit și oprit agresorii. Dincolo de contracte, ordinele primite, înțelegeri și alte formalități, românii au sărit pentru frații lor! Desigur, de eroismul lor nu se va scrie cu nume și prenume – și nici nu vor primi vreo medalie. Nici măcar un spor la salariu, după cum veți citi.

La scurt timp, informația despre români a apărut și public, din altă sursă, în interesanta publicație M-Security News – și cu date suplimentare. ,,Mai mult de 20 de foşti militari români cu mai multe misiuni la activ, în Iraq şi Afghanistan, se află, în prezent, sub contract cu compania canadiană, cu contracte de adviser în vederea monitorizării accesului în check-point-urile din Green Village”, scrie sursa citată.

,,Securitatea era asigurată cu agenţi nepalezi, care au fugit în buncăre”

De fapt, informația vine de la corespondentul de război al Radio România Actualități, Mario Balint, poate cel mai experimentat jurnalist în teatre de război. Și iată cea mai tare parte din informație:

,,Pînă IERI, miercuri, 4 septembrie, aceştia (militarii români) NU erau înarmaţi! Exista un pistol mitralieră la cinci oameni, pe motiv că GardaWorld «nu are arme»! Securitatea campului era asigurată cu agenţi nepalezi, care au fugit în buncăre în momentul atacului cu maşină capcană. «Sîntem în curu’ gol», mi-a relatat un prieten, chiar în timpul atacului”.

Pentru ,,Libertatea”, jurnalistul Mario Balint a dec­larat… halucinant: ,,Firma angajatoare, imediat după atac, şi-a retras toate VIP-urile din Green Village şi le-a escortat pe Aeroportul Internaţional Kabul. Pe români i-au lăsat în bază, nu au vrut să-i mute şi le-au dat şi sarcini suplimentare. Pe lîngă scanere şi asigurarea perimetrului, au fost însărcinaţi şi cu Quick Reaction Force (Forţa de Reacţie Rapidă) în cazul unui atac. Nu li se mai respectă contractul deloc. Băieţii sînt veterani cu misiuni în Irak şi Afganistan şi s-au dus pentru bani acolo”. Dar, rețineți ce mai spune Mario Balint: ,,La această oră, cei 20 de specialişti români aşteaptă renegocierea contractului cu firma canadiană, asta în timp ce trebuie să ţină piept şi populaţiei civile din zonă, care escaladează constant zidurile sau aruncă cocktailuri Molotov”. Motivul? Opera NATO – ,,victimele colaterale”! ,,Asta din cauză că atacul a generat multe victime colaterale în rîndul celor care locuiesc în imediata vecinătate a Cartierului Verde, iar responsabilă de această situaţie, în ochii locuitorilor din Kabul, ar fi prezenţa forţelor străine pe teritoriul afgan”, explică onest Mario Balint.

La NATO, ca la anvelopări la București!

Ce este cu acest mare contractor canadian care i-a angajat pe români și nu mai respectă contractul? Aflăm tot de la M-Security News – ,,GardaWorld este cea mai mare firmă privată de securitate din lume”, și iată cîteva date: ,,Asigură, alături de forţele afghane, protecţia complexului Green Village din capitala Afghanistanului. Înfiinţată în 1995, compania canadiană de securitate a luat avînt şi de pe urma războaielor de la începutul anilor 2000 din Iraq. Pînă în anul 2007, firma avea 5.000 de angajaţi în regiune”. Ca date ale afacerii: ,,Compania generează acum peste 3 miliarde de dolari venituri anuale şi este unul dintre cei mai mari angajatori din industria de securitate, cu 65.000 de angajaţi în toată lumea”.

Impresionant, nu? 3 miliarde! Dar, la o asemenea cifră de afaceri și la importanța și periculozitatea misiunii, ce caută ,,nepalezii” în ecuație? Reluăm informația: ,,Securitatea campului era asigurată cu agenţi nepalezi, care au fugit în buncăre în momentul atacului cu maşină capcană”. Cum adică, nepalezii apără o zonă în care se află ambasadele SUA, UK și a altor state NATO, printre care și România?! Că doar toată nenorocirea de război din Afganistan e generată de NATO! Sigur, în trupele britanice există sau existau trupe ,,Ghurkas” din Nepal, dar nu par să fie din categoria acelora…

Nu, e vorba de profit, de afacere! Sînt angajați de firme contractoare NATO pentru că… sînt plătiți cu bani puțini! Adică, dacă un român primește cam 4.000 – 5.000 de dolari, un nepalez ia 500 de dolari! Dar și fuge dacă aude vreo explozie, cum s-a și văzut! Ei bine, din informațiile noastre, în asemenea firme sînt mulți angajați (militari) din Sri Lanka, India, Mongolia… vorba aia – ,,Noi sîntem NATO”! Deci, practic, la NATO se procedează ca la… anvelopările de prin București! Subcontractorii asigură cea mai periculoasă locație din lume… maximizînd profitul! Fac economie la cheltuieli de personal, folosind personal din țări sărace – și nu militari experimentați mai scumpi, din spațiul ex-iugoslav, din foste state sovietice sau din România!

,,Noi sîntem NATO”…  facem și spunem ce vrem!

Repet afirmația lui Mario Balint, corespondent de război al RRA: ,,Au avut doar o armă la cinci oameni! Atacatorii au fost respinşi şi ucişi de contractorii români, care, din motive economice, sînt menţinuţi în prima linie! Începînd de astăzi, 5 septembrie, grupul de 20 de români, contractori privaţi la GardaWorld, asigură şi sarcinile de check-point, şi paza Green Village şi QRF! Fără a beneficia de salarii mărite! Cine este nemulţumit poate reveni în ţară!”.

Da, noi sîntem NATO! Nu, poate voi!… Sînt curios ce va scrie presa militară oficială din România de situația aceasta – sau unii ,,specialiști” și jurnaliști sub contract! De asemenea, sînt curios de ce propagandistul NATO, Radu Tudor, NU a revenit asupra informației false privind oprirea asaltului de către britanici? Și nici despre acțiunea românilor? O fi ordin pe unitatea de propagandă? Concluzia e clară: NATO e (învăluit într-) o mare minciună. Pentru care mor români, și țara noastră cheltuie sume imense, plus că se lasă controlată informativ și implicată într-o relație încordată cu Rusia, China (curînd și Turcia?…) și multe state arabe – adică vechi și tradiționali parteneri cu care a făcut mulți bani și s-a ajutat la nevoie, pe vremuri.

DRAGOȘ DUMITRIU

Păreri și opinii